Grattis Lucy på 4-års dagen!

Idag fyller Lucy 4 år! Hipp Hipp Hurra!
 
Lucy föddes hos Renate (Kennel vom Zulimo) i Schweiz i ett hjärta av barbet <3
 
Mitt lilla hjärtegryn!
 
På fyra år har vi haft massa skoj ihop. Förutom att hon förgyller alla mina dagar genom att bara vara den fantastiska hund hon är så har vi även hunnit prestera en del ute på tävlingsbanorna också. 
 
Bland annat har vi deltagit på 11 officiella utställningar där Lucy fått Excellent på samtliga. Hon har även fått 9 Ck, 1 Hp och 5 BIR.
Hon har blivit svensk, dansk och norsk utställningschampion som gav titeln Nordisk utställningschampion (NORD UCH) och i somras fick hon sitt sista Cacib och fick då även titeln C.I.E (Internationell utställningschampion). Sen har hon även blivit Köpenhamnsvinnare 2013 också.
 
Vi har även hunnit med att tävla i lydnad, där vi har fått tre 1:a pris i lydnadsklass 1 vilket gav titeln LP1. Sedan har vi också klarat av den första klassen i rallylydnad med bravur och där har hon titeln RLD N. I båda sporterna har vi fått många pallplaceringar varav två 1:a platser.
 
Utöver detta har vi debuterat i agility där Lucy är en liten stjärna egentligen (men där hennes matte sätter lite krokben i vår karriär). Lucy har även gjort MH och blivit godkänd på inprovning till terapihund.
 
Hon har även hunnit få en kull på 10 valpar som visade sig bli en kanonkull.
 
Nu har 4 härliga år gått med denna ljuvliga vovve och naturligtvis hoppas jag på många fina år till med min bästa Lus!
 
Planerna framöver är att fortsätta tävlandet i lydnadsklass 2, i rallylydnad och även agility. Och för att få till allt så krävs det att man ägnar många timmar tillsammans och det ser jag framemot :)
Men allra först hoppas vi på en ny fantastisk valpkull <3
 
Åh vad jag älskar min fina lilla Lus <3
 
 
 
 
 
 
 

Bloggen med på topp 100

 
 
Idag fick jag ett roligt mejl från Häromi, där de meddelade att min blogg nominerats till en av Sveriges 100 bästa hundbloggar. Det är ju alltid kul när bloggen uppskattas :D
 
Här är hela listan:
http://bloggharomi.ebutiken.nu/?p=818
 
 
Igår var jag och Lucy på terminens näst sista agilityträning. Det var full fart på henne och det var en kombination och en bana som vi fick träna handling på. På slutet var vi båda nära på att lägga oss ner och kräkas så trötta vi var. Men lika roligt som vanligt :)
 
Till helgen väntas mer träning för mina tjejer :)

Grattis Alma!

Majtippans Spicy Ginger (Alma) i Danmark har tävlat rallylydnad i helgen och har nu klarat av tre godkända resultat i fortsättningsklassen och har nu fått sin andra titel i rallylydnad. På danska heter titeln Rally øvede mester, vilket motsvarar RLD F (Rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass) på svenska.
 
Stort Grattis Alma och matte Michelle till ett mycket bra tävlingsår!
 
 
Här är en annan bild på Alma från i helgen. Hon är så fin!
 
Igår hade vi trevliga valpintresserade här på besök. Det är alltid lika kul när man träffar människor som är pålästa och intresserade. Dixie och Lucy visade sig från sina bästa sidor. Det blev mycket kel för deras del :)
 
Idag är Timja här och jag ska snart ta med alla tre vovvarna till Helsingborg för en promenad på gröningen. Det är fint väder, men kallt! I natt var första natten som vi hade frost här och nu är det mössa och vantar som gäller på promenaderna.
 
 
 
 
 

10 av 10!!!!!!

Idag fick vi reda på Balders röntgenresultat och även han fick HD A och ED 0.
Det betyder att alla Lucys och Frankies 10 valpar (!!!) har fått A-höfter. 9 har även fått ED 0 (Den 10:e hade missat att armbågarna också skulle röntgas, men kommer röntga armbågarna längre fram, men jag är inte särskilt orolig för det)
 
Det är ett helt fantastiskt resultat! Dels att få en så stor kull som 10 valpar och sedan att det blev 10 friröntgade valpar. Det hör verkligen inte till vanligheten, i alla fall inte i vår ras. Det brukar alltid vara någon som får ett dåligt resultat. Lucy är den som fått flest valpar i en kull i Sverige (inom barbet) och nu blev hon även först med att få en 100% friröntgad kull. 
 
Jag är otroligt lycklig över detta! Vilken kanonkull! Tack alla valpköpare som tagit hand om era valpar så bra! Det är inte bara arvet som räknas, även miljön spelar roll.
Vi får också tacka Lucys fantastiska mamma Vanda som nedärvt otroligt bra resultat till sina samtliga 4 kullar. Det känns tryggt att Lucy har det bakom sig.
 
Nu hoppas jag att Lucys kommande kull blir lika bra, så vi kan fortsätta att bidra till fler sunda och friska barbeter och såklart hoppas jag även på Timja i framtiden :)
 
Ett minne från när kryddkullen var 2 veckor gamla, tänk att de varit så små :)

Privatlektion

Idag har jag och Lucy varit på privatlektion (tävlingslydnad) för Heidi Ljungbeck tillsammans med Emelie och Vincent i den relativt nyöppnade inomhushallen Flitiga Tassar i Kvidinge.
 
Det blev en mycket bra träningstimme med massor av tips. Nu har vi mycket att jobba på, men det blir nog inga fler tävlingar för Lucys del i år. Det är inte så länge kvar innan hon förväntas löpa och då ska vi vara redo för parning. Jag räknar med att det blir i januari.
Jag ska snart boka till till ny ögonlysning för henne och då tänkte jag ta med Timja på samma gång. 
 
Dixie fick också vara med och träna idag och det gick mycket bra. Hon känns säker i de flesta rallymomenten nu och konskicken börjar arta sig. 
Emelie har fått för sig att vi ska kvala in till nästa års rally-SM tillsammans med henne och Vincent. Rolig tanke, men vet inte om den är så realistisk ;)
Men vi kan ju alltid göra ett försök :)
 
Nu väntar en myskväll <3
 
 

Oj!

Oj så dåligt uppdaterat det är här för tillfället. Men det är väldigt mycket annats som tar upp min tid just nu, så jag hinner knappt skriva.
 
Det har inte hänt så jätte mycket rolig sedan sist, det är dåligt väder nästan varje dag med undantag för igår och då pasade vi på att åka till Helsingborg och träna tillsammans med Emelie.
 
Jag hade alla mina tre tjejer med mig och såhär gick det:
 
Lucy: Tränade på fritt följ med fokus på vänstersvängar och korrekt position, gick ganska bra. Hon har en härlig attityd och fokus i alla fall :) Sen fick hon träna rutan och det tycker hon är roligt och jag ser små framsteg efter varje pass. Det som vi kört fast på just nu är 2:ans hopp. Hon hoppar ut, men sätter sig vid sidan om hindret. Jag har försökt på olika sätt att få till det, men utan synlig framgång.
Nästa vecka ska jag och Emelie gå på privatlektion för Heidi och då kommer jag absolut att vilja träna på hoppet och hoppas på framgångsrika tips!
 
Dixie: Fick köra nästan ett helt pass med konskick. Det är det svåraste momentet för oss i rallyn. Mycket har blivit bättre sedan vi började. Hon vet vad hon ska göra på kommandot och hon siktar på rätt kon även om jag ställt ut flera stycken, men hon har ingen bra position vid konen. Så det jobbade vi mycket med igår. Jag använde en planka som hinder för att lättare sätta kriterier för vad jag kunde belöna och inte och hittills har det funkat bäst, så jag ska fortsätta med det lite till.
 
Timja: Fick köra olika kombinationer i rallyn och hon är sååå duktig med tanke på hur lite vi tränat. Det är lite jobbgt att säga men det är nästan så att hon har bättre fotgående än sin mor Lucy. Det hade varit himla kul om jag kunde tävla lite med henne till våren. Hon är så himla duktig och har så härlig attityd :)
 
Passade på att ta lite nya bilder på henne. Jag har inte riktigt kommit överens med min nya mobilkamera ännu, så bilderna blev sådär.
 
 

Liten Timja 1,5 år.
 
Hon är en mini-kopia av Dixie fast hon är Lucys valp.
Vi övade lite stå-träning och det hade lilla fröken nästan glömt bort hur man gjorde :) Vi får väl ta upp den träningen till våren igen när det är dags för utställning nästa gång
 
 
 

RSS 2.0