Valpar planeras våren 2014

Nu planerar vi för valpar igen!
 
Lucy förväntas löpa nästa gång i januari 2014 och då planerar vi att åka upp till Stockholm och träffa den trevliga barbetkillen Malte.
 
Här är en bild på Malte från i vintras
Malte (Ludde Lumps Gorm)
HD: B
ED 0
Ögon: u.a
Höjd: ca 59-60 cm
Färg: brun
 
Valet föll på Malte denna gång för att jag tror att han och Lucy kan matcha varandra bra. Malte är en lagom stor kille, har ett mycket bra temperament och är väldigt social. Han är frisk och sund med bra hälsostatus och har ett vackert tiltalande yttre.
Det blir även en låg inavelskoefficient på 3,22%
 
Eftersom både han och Lucy är bruna, så blir alla valpar bruna
 
För mer info, besök vår hemsida: www.majtippans.se
 
 

Full pott!

Idag var det dags för tävling igen och denna gången på Helsingborgs BK.
Trots att både jag och Lucy var lite trötta efter den långa dagen igår så lyckas vi ändå få till en riktigt bra runda. Det kändes bra och jag var nöjd, även om jag tyckte vi hade några små missar. Men det tyckte inte domaren, utan hon gav oss full poäng pott, 100 poäng av 100 möjliga. Hon hade till och med skrivit 100++ :)
 
Det blev en 1:a placering av 27 starter :)
 
Jag är riktigt nöjd med helgen! Nu dröjer det två veckor innan det är dags för nästa tävling och då har vi chans på titel :)
 
Det var många kändisar med även idag. Stort Grattis säger vi igen till Emelie och Vincent som fick 96 poäng i mästarklass och 3:e placering. Ewa och Tyra tog sitt sista kvalificerade resultat och fick titeln RLD N, Sofia och Sigge fixade sitt andra godkända resultat i nybörjarlassen, Karoline och Mica slog till med 96 poäng i fortsättningsklassen och det gjorde även Desirée och barbeten Trix! Det är så roligt när det går bra för andra som man känner också :) Delad glädje!!
 
Min fina Lucy överst på prispallen och vann en hel hink med priser. Om man räknar Lucys sex senaste tävlingar i lydand och rallylydnad så han hon fått pallplats 5 av 6 gånger. Det måste nog vara en duktig tjej jag har :)
 
Så här såg det ut på banan idag: 
 
Idag har även Lucys dotter Alma i Danmark debuterat i rallylydnad fortsättningsklass och fått godkänt på 88 poäng! Stort Grattis till Alma och matte Michelle!
Alma 16 månader och redan en rally-stjärna :)
 
I morgon drar en hektisk vecka igång. Jag startar upp två nya kurser, det ska flyttas och till helgen börjar vi på kurs. Där i mellan måste jag hinna träna både agility och lydnad, gå på möten, packa, och hålla några privatlektioner, så det blir minst sagt fullt upp!
 

Tävlingshelg dag 1

Denna helg är en riktig tävlingshelg för mig och Lucy.
 
Idag har vi varit i Osby och tävlat rallylydnad nybörjarklass. Lucy har startat i rallylydnad en gång för 2 år sedan, men då var hon inte riktigt mogen och hon bajsade hon på banan så vi blev diskade. Sen körde vi på med lydnaden istället, men nu kände jag att det var tid för lite rally med henne igen innan vi siktar på lydnadsklass 2.
 
Hon gjorde en snygg ingång på planen, men efter några skyltar tyckte jag hon var ganska ofokuserad. Hon satte sig sent en gång och flöt ut ur position två gånger. Men det blev inga stora avdrag och vi slutade på 97 poäng av 100. Tur det inte var jag som dömde för jag hade nog dragit mer, men nu var det inte det så jag får vara glad över poängen.
Det räckte även till en 2:a placering av 17 starter, så Lucy fick en pallplats igen :) 
 
Jag stannade kvar och tittade på mästarklassen där det var många kändisar som tävlade. Grattis säger vi till våra fina träningskompisar Emelie och Vincent som fick 96 poäng :)
 
Trötta, men nöjda efter en heldag i Osby
 
Sen måste vi även säga stort Grattis till Helen och Majtippans Jaspis of Cheba "Amie" som varit på utställning och fått Cacib och BIR med sig hem! 
Helen och Amie i Norge
 
Nu blir det en lugn kväll, för imorgon är det dags att ladda om inför nästa tävling i Helsingborg...
 
 

3 år!

Hipp Hipp Hurra på ädelstenskullens 3 års dag! Grattis alla fina "ädelstenar":
Sannie, Svea, Malou, Bruno, Amie och Chip! Dixie och Baxter kan vara stolta föräldrar :)
 
En gång var de små......

...Nu är de stora :)
 
 
OCH så måste jag bara säga stort GRATTIS till Helmuth (Majtippans Spicy Chili) som idag fick sitt svar från röntgen. Det är otroligt, men det blev HD A och ED 0 även på honom! Det har verkligen blivit en drömstart på röntgen för kryddkullen och nu hoppas jag att det fortsätter så :)
 
 
 

Äntligen igång!

Igår drog kursandet äntligen igång och kvällen började med att jag startade upp höstens satsningsgrupp som är en tävlingsinriktad kurs för den som vill börja tävla i lydnad, rallylydnad, freestyle eller utställning. Det var ett härligt gäng och det ska bli spännande att följa kursdeltagarnas utveckling under terminens gång.
 
Direkt efter det var det kurs för mig och Lucy i agility. Denna terminen heter kursen "Våga Tävla" och om ca en månad så ska vi göra vår officiella debut i agility. Herregud så rädd jag kommer vara!
Trots att Lucy var skendräktig så var hon så himla duktig igår. Full fart! Tänk om bara jag kunde lära mig den där handlingen lite bättre.... Men skam den som ger sig! Nu har jag gett mig in på detta och jag SKA lära mig!
 
Det blir en fullspäckad höst. För tillfället är alla helger inbokade fram tills mitten av november och hösten har knappt börjat!
Förrutom agilityn, så ska det tävlas rallylydnad och så blir det nog lite utställning. Sen ska vi ju börja på kursen "The sky is the limit" och det ska bli väldigt spännande!
 
Och mitt i detta höga tryck så planeras det för fullt för nästa valpkull som är planerad till våren 2014.
 
För övrigt håller jag på att packa och jag kan säga att det minsann inte är lätt att packa när man har en skendräktig vovve i huset. Lucy tycker nämligen att alla kartonger är perfekta lyor som hon vill inreda till sig och sina låtsas valpar. Det jag packar ner vill hon packa upp :-/
Jaja, det ordnar sig :)
 
I eftermiddag blir det hundträning med bästa Emelie :)

Sommaren går mot sitt slut

Nu har jag kommit hem från en underbar semestervecka på Kos. Det var precis vad som behövdes efter allt elände och nu känns allt mycket bättre!
 
Tänkte bjuda på några bilder från sommaren:
 
Mina fina <3

Vackra Rammsjöstrand
 
Gyllene Tider konsert på Sofiero
 
Sommarfrukost med skörd från trädgården i sommarstugan
 
 
Hundarnas egen pool
 
Underbara Kos
 

Goda Pina Coladas
 
 
Fina syster!
 
 
Under veckan jag varit borta har jag fått två glada besked. Juni (Majtippans Spicy Cayenne) och José (Majtippans Spicy Chervil) har båda röntgats och fått resultatet HD A och ED 0.
Så himla roligt! :D Fler valpar har bokat tid för röntgen och jag håller tummarna för att det ska bli lika fina resultat!
 
Det har inte blivit mycket hundträning alls i sommar, men det ska det bli ändring på nu. Nästa helg har jag nämligen bokat in två rallylydnadstävlingar så det är hög tid att sätta fart på träningen igen.
 
Sen kommer mycket fokus ligga på flytt. Jag har köpt en lägenhet som jag flyttar in i den 29 augusti så nu ska jag börja packa....
 
 
 

Hejdå


Även om man verkligen inte kunnat klaga på vädret denna sommaren så har det i alla fall varit en av de värsta somrar för min del. Men imorgon åker jag till Kardamena (Kos) och jag hoppas att jag ska återfå all min kraft och energi under veckan. Det lär behövas.
Hejdå!

RSS 2.0