Flytt

Idag bär det av med flytten ut till Bjäre där valparna ska födas. Det är två veckor kvar men enligt lag får man inte transportera dräktig tik inom två veckor från beräknad födsel så därför flyttar vi ut redan nu.
Det ska bli jätte kul, vi alla trivs utmärkt där!

Jag hoppas vi får igång bredbandet idag, men man vet ju aldrig med tekniken. Så om jag inte svarar på mejl så vet ni varför.

Fullt kök!

Lucy är så hungrig hela tiden. Hon är en väldigt matglad tik och har alltid varit, men nu är det extremt.
Så fort hon har ätit upp så ligger hon i köket och väntar på nästa mål. Hon får mat tre gånger om dagen nu och ganska mycket, men hon är inte nöjd.


Hon är varm och mer flåsig och orkar inte gå så långt på promenaderna. Hon börjar få en rolig form på kroppen också :) Men som ni ser så är hon inte så tjock även om hon nu börjar växa mer och mer för varje dag.
Tung är hon i alla fall. Hon har gått upp 4,5 kg hittills och mer lär det bli.
Det är tungt att lyfta in henne i bilen, för hon kan inte komma upp själv. Vår nya bil är högre än den gamla också, så det är svårare ändå.

Igår var det begravning för Joachim. Väldigt tungt och mycket sorgligt, men det var en väldigt fin begravning.
Vi var ett helt gäng av hans hundkompisar på plats för att ta avsked.
Saknaden är väldigt stor och det är helt anorlunda nu när Joachim inte är med oss längre. Han är en av dem som jag haft mest kontakt med under de senaste åren som vi känt varandra, men som Karin sa i sitt tal igår så känns det verkligen som man har känt honom hela livet. Ibland pratade vi flera gånger om dagen och det är verkligen tomt nu.
Joachim har varit med från början och startat barbetklubben och han har lagt ner väldigt mycket jobb på klubben och för rasen och man kommer verkligen sakna hans engagemang och samarbete.
Hans bortgång är en stor förlust på många plan!

Det är fortfarande helt ofattbart och det känns som man inte riktigt har kunnat ta in det som hänt.


Skänker också en tanke till Gunnel med familj som fortfarande har ett stort sorgarbete framför sig.
Vi är många som finns här för dig och för er när som helst!

<3

Prestationsångest

Vi har nu känt små sparkar i Lucys mage. Det är så gulligt :)
Hon sackar efter på promenaderna nu och tycker det är lite jobbigt att lägga sig. Men jag tycker inte hon är så tjock ändå. Inte så tjock som hon själv verkar tycka att hon är :)
2,5 veckor kvar....

Dixie tycker Lucy är så tråkig som inte vill leka. Dixie har vårkänslor i hela kroppen och det bådar inte gott för tävlingen på söndag.
På två träningar i rad har hon stuckit iväg och bara sprungit av glädje. Hon är som en kalv på grönbete och så ska hon dra in alla dofter hon känner på en gång.

Igår på träningen tyckte jag inte det gick så bra. Hon är okoncentrerad och verkar inte vara riktigt med, inte så som hon brukar vara.
Hm, det blir att tänka ut nån reservplan och känner jag att hon inte alls är med på söndag så får vi helt enkelt strunta i det. Hon har presterat så himla bra på sina tävlingar, så jag kan inte alltid räkna med att hon ska vara på topp och jag vill inte att det ska gå dåligt.

Det ligger naturligtvis en hel del prestationsångest hos mig också. Det negativa med att det har gått så himla bra för oss är att ribban ligger väldigt högt för att man inte ska bli besviken. Man vill ju inte göra sämre ifrån sig än vad man har presterat innan och det är svårt eftersom vi nästan varit felfria.

Men det kommer komma den dagen då vi misslyckas totalt och jag försöker intala mig själv att det inte gör något och att det hör till vanligheten att man missar ibalnd, men ändå är det svårt.
Jag vill helst inte ha några misslyckande tävlingar i bagaget.

Imorgon ska vi till brukshundsklubben och träna med Emelie och Vincent som ska debutera i mästarklass på söndag. Det är högsta klassen i rallylydnad! 

Hur som helst så blir det paus i rallytävlandet efter söndag. Jag är däremot väldigt utställningssugen så det kan hända att jag slänger in en anmälan till Hässleholm. Måste nog ändå dit och handla saker till valparna i maj :)


Grå lördag

Idag har vi varit och förberett i valprummet. När vi kom till stugan blev hundarna överlyckliga.
Men det var bara Dixie som sprang som en tok i trädgården, Luy tog ett lugnt varv och sedan stod hon och tittade på.
Valplådan är inburen och kommer ställas iordning helt nästa helg då vi flyttar dit på riktigt. Det ska bli så skönt. Jag längtar!

Sedan gick vi en promenad på stranden. Då kunde inte Lucy hålla sig från att springa :)

Igår så gick jag med dem var och en för sig och Lucy är så himla duktig när hon är med mig själv. Hon kan gå lös hela rundan och passerar andra hundar utan att gå fram, tränade inkallning framför kaniner och hon kommer.
Mycket lyhörd. När Dixie är med så följer hon hellre efter Dixie på hennes bus och BUS är bara förnamnet på Dixie. Hon är fantastisk, men när hon vill :) Hon går inte alltid att lita på ;)
Dixies valpar däremot får jag rapporter om att de är väldigt duktiga och lydiga och alla valpköpare är så nöjda med just sina hundar!
Jag hoppas att nästa gäng kommer bli lika nöjda med sina valpar.

Det har varit riktigt trist väder idag. 4 grader och mycket tät dimma som vägrar lätta. Daniel är i Norrköping och meddelade att de hade 19 grader och sol och hur underbart som helst! Det vill jag inte höra!
3 veckor kvar

Nu går Lucy in på sista delen av dräktigheten.
Hon har nya liggplatser nu och då har hon valt hemmets svalaste platser. Jag tycker inte hon har blivit så mycket större sedan förra veckan och min gissning är att det inte är så stor kull.
Men valparna ökar ju som mest i storlek och vikt under sista delen så vi får väl bara vänta och se.
Lucy verkar vara lite irriterad på sin mage då och då. När hon vill lägga sig på ett speciellt sätt så tar magen emot och då tittar hon på den och sedan på mig med en frågande blick om det verkligen ska vara såhär?

Imorgon åker vi upp till sommarstugan för att fixa iordning allt med valplåda m.m för att senare i veckan kunna flytta dit.
Det ska bli så mysigt, jag älskar att bo på landet och ser verkligen fram emot att kunna njuta av våren och försommaren där tillsammans med hundarna.

På söndag ska jag på röntgen och kolla nacke och rygg för att säkert veta att det inte är något fel. Men det känns mycket bättre nu och det är så himla skönt!

Önskar er alla en trevlig helg!

Vår på riktigt

Idag kändes det verkligen som våren kommit på riktigt och det var t o m så att jag kände mig lite dum när jag gick i vinterjacka och mössa på stan när alla andra gick i T-shirt. Jag gillar inte att frysa, men det gjorde jag verkligen inte idag, så nu får jag också leta upp min vårjacka.
Det full fullsatt på alla uteserveringar och fullt med blommor i alla parker och ljummen vind.

Jag och hundarna har varit ute länge och lekt, tränat och så har de fått leta upp godis.

Dixie har även varit med Daniel på en lång springrunda så hon är trött och nöjd nu.

Det blir flera turer till Helsingborg nu när vi måste köpa mer hundmat. Idag skulle jag åka dit för att fylla på frysen, men maten var slut. I stället provar vi nu ett annat foder som vi har provat innan som skulle vara ännu bättre än Bravo. Nordic heter det. Något mer komplicerade förpackningar, men det får vi klara ut. Lucy kastade i sig maten på några sekunder och ville har MER!

Det kan bli så att jag väljer att behålla en tik ur Lucys kommande kull. Jag är så himla sugen! Eventuellt blir det en fodertik i så fall, men som jag kommer ha mycket nära kontakt med. Men vi får se, det beror lite på om jag hittar någon valp i kullen som uppfyller mina krav och hur många valpar det blir.

Grattis till Åbyfjordens kennel som fått 6 valpar igår!

1 dags smärtfritt :)

Igår var så skön dag då jag för första gången inte kände någon värk i kroppen på väldigt länge. Fantastiskt!
Då plötsligt var allt roligt igen och för första gången på länge så kändes hundträningen rolig, precis som den ska vara.

Dixie fick träna rallybana med en "honnörs-hund".
Honnören är en skylt i avancerad klass där en hund och förare ska sitta eller ligga stilla i en ruta medan ett annat ekipage går banan, så det tränade vi på igår.
Detta är något Dixie inte riktigt gillar, hon undrar varför någon ska sitta mitt i hennes bana och helst vill hon nog köra bort dem, så först ville jag öva henne en gång med koppel, men det fick jag minsann inte, men hon klarade minsann det utan koppel ändå. Banan gick jätte bra.
Det vi behöver träna är språng marsch och samtidigt göra en 360 graders vänster snurr, mycket svårt för oss av någon anledning, men det ska hårdtränas. Även långsam marsch kan vara svårt i samband med 360 graders snurren då risk för sättande är stor.
Mmm, vi får se, just nu tycker jag det känns lite osäkert.

Lucy mår bara bra. Igår var vi nere vid havet och gick och i vanliga fall kastar hon sig i direkt, men nu tar hon det mera lugnt och gick bara i upp till magen. Jag tycker mig se magen växa för varje dag. Jag längtar till de små liven kommer ut.

Malmö Int

Då har vi klarat av Malmö Int för detta året och som ni säkert vet så visade jag inte någon av mina egna tikar, men jag skulle "hjälpa till" att visa upp Bruno (Majtippans Rubin of Cheba)
Bruno är en helt fantastisk hund med stor personlighet! Väldigt charmig och som dyrkar marken hans husse går på.

Trångt som vanligt i Malmö och ingen plats för uppvärmning och usla rastgårdar och såklart var Barbeterna sist ut i ringen och det var en oändlig väntan på alla am cocker spanielar som drog ut på tiden enormt.
Jag försökte träna lite med Bruno och det gick ett tag, men sedan får han sån otrolig separationsångest från sin husse som han delar dygnets alla timmar med. Och då sätter han sig på tvären och vägrar vara med.

Till sist var det vår tur och då hade jag lyckats få till några bra träningspass med Bruno och det började bra, han går fint in i ringen, springer ett varv jätte fint, ställer upp sig snyggt och domaren känner och klämmer, men någonstans där kommer Bruno på att hans husse inte är med och då drar han som en oxe för att komma till husse och sätter i framtassarna och vägrar springa en meter till.
Envisa hund! :)

Vi lyckades skrapa ihop ett Exellent och jätte bra kritik trots Brunos lilla "utbrott". Så vi är väldigt nöjda med det och det han visade av sig gjorde han riktigt bra. Men nu har vi kommit fram till att på nästa utställning får nog husse visa honom själv och jag tror det kommer gå bättre då. Efter ett par privatlektioner hos mig så ska vi nog få ordning på husses handling :)

Domaren som dömde idag har jag ställt för i Danmark och han är ganska hård och nogrann i sin bedömning, vilket är bra!

Övriga Barbeter som var med var Clyde och Clayhill Gabrielle som både också fick Exellent. BIR blev vinstrika Clos. Grattis till det!Brunos kritik läggs in på hans egen sida på hemsidan
https://sites.google.com/site/majtippanskennel/bruno-rubin-of-cheba

5 veckors dräktighet

Nu har Lucy gått 5 veckor av sin dräktighet. 4 veckor återstår.
Hon börjar bli lite rund om magen.


Hon vill ha mycket kel och vill gärna att man klappar på hennes mage


Allt är väldigt okomplicerat med denna hund. Hon tar väl hand om sig och avfärdar Dixies lekförsök.
Jag tycker också det är väldigt skönt att hon äter bra, det har aldrig varit något problem då mat är det bästa Lucy vet, men många tikar tappar matlust under dräktigheten och Dixie t ex matvägrade nästan från början av sin dräktighet och var jätte svår med maten.


Trevlig helg!


Händer inte så mycket

Det är inte så mycket aktivitet här just nu.
Detta beror på att jag har återkommande värk i rygg och nacke efter krocken och därför inte kan sitta så mycket här. Igår fick jag komma till en ny läkare för den förra var jag inte alls nöjd med. Men det är skönt att träffa någon som tar en på allvar. Nu plötsligt blev röntgen och sjukgymnast m.m bokat och en "deadline" på hur länge jag skulle gå med detta innan jag kom tillbaka igen. Men jag ska fortsätta äta de usla värktabletterna som inte hjälper. Känns lite onödigt, men jag hoppas att inflammationen i ryggen ger med sig snart.
Nog om eländet.

Idag hade jag avslutning på en kurs och med på kursen idag var min gamla vän Kim från Stockholm som jag inte träffat på 7 år sedan vi jobbade ihop. Nu är hon också en inbiten hundnörd och hade vägarna förbi och passade på att vara med och träna på min kurs. Det var verkligen jätte kul att se henne igen!

Det har ju inte blivit så mycket roliga hundaktiviteter här heller, men
hundarna är väldigt snälla mot mig och det passar både mig och Lucy bra med ett lugnare tempo på promenaderna. I vanliga fall håller vi ett mycket högt tempo när vi går, men nu anpassar de sig till min lite mera "normala" takt och den takten föredrar Lucy också just nu. Hon är inte så tjock ännu, men vilar mer än vanligt och ska vara nära och kela. Äter som en häst! Det konstiga är att Dixie är minst lika hungrig hon. Hon går och skramlar med skålen och vill ha mer mat. Det har inte blivit någon bra träning, jag har dåligt samvete men mina hundar är förstående och klagar inte. Daniel tar i alla fall Dixie med sig ut och springer så hon får göra av med sin energi. Hon älskar att följa med ut på springturer och sedan har Daniel lärt sig att stretcha henne efteråt :)

I helgen (söndag) blir det Malmö hundutställning och där ska jag vara med och visa "vår" lille Bruno. 4 Barbeter är anmälda, så vi får väl se hur det går för Bruno på sin första officiella tävling. Hans husse säger att han redo :)

Glädjande nyheter

Fick precis besked från mina valpköpare i Norge om Amies röntgenresultat.
Majtippans Jaspis of cheba (Amie) har HD A och ED 0.
Grattis till det! Och naturligtvis är jag väldigt glad för egen skull.

Då är hälften av Dixies och Baxters avkommor röntgade. Malou ch Bruno är också röntgade med A och B höfter så det är bara att hålla tummarna för resten också!

Lucy börjar ta ton mot Dixie nu. Dixie försöker göra allt för att bjuda upp till lite lek, men hon är ganska bordus i sitt sätt och Lucy har mindre tolerans mot det nu, vilket gör att Dixie blir sur för att Lucy säger till henne, för så brukar ju aldrig hon göra och så gnabbar dem en stund. Men i nästa stund så hittar man dem liggandes tätt ihop i samma korg och Dixie har full koll så att Lucy mår bra.
Vi får väl se hur det går när valparna kommer, jag tror Dixie kommer vilja ta över mamma-rollen, men det kommer hon inte få och jag tror hon kommer ha lite svårt för att kliva åt sidan i detta, men det får hon bara acceptera.

Lucy är så lugn och hon vilar mycket och är hungrig hela tiden. Hon får 4 biffar om dagen nu, men hon vill ha mer.

Dräktig

Har inte förmått mig skriva här innan, men ultraljudet i fredags visade att Lucy är dräktig.
Valparna beräknas födas vecka 15 (efter påsk)

Så om några veckor flyttar vi ut till sommarhuset där valparna ska växa upp. Det ska bli roligt!

Det blir allt för idag

/Maja.......


Skänker en tanke till en som kommer vara djupt saknad i all framtid.


Gos


Detta kortet fick jag på mobilen igår från min lillasyster (som var hundvakt) när jag var på träning med Dixie. Hon skrev:
"Passningen går bra"

Så gosigt! :) Selma är i sitt efterlöp och då är hon så trött och vill bara ha kel. Lucy är också trött och kelig så det passar ju bra att de kan luta sig mot varandra :)


Idag har det varit polisförhör om olyckan. Jag hade inget mer att tillägga än vad jag redan sagt tidigare, så det blev snabbt avklarat.

Ikväll ska jag på ny föreläsning om tävlingspsykologi. Det behöver jag som blir så himla nervös inför varje tävling oasett vad det är. Det ska bli intressant.


fegis och lite bilder

Här rullar allt på som vanligt igen.

Måndag är träningsdag och tränat har vi gjort. Först höll jag en privatlektion för en tjej och hennes Vita herdehund som ska lära sig passivitet. Vi vill ju gärna ha hundar som lätt kan växla mellan on/off och då måste man även träna på att hunden ska kunna ta det lugnt när inget händer, så det har vi övat på idag.
Dixie fick även vara statist när vi tränade hundmöte då den vite killen lätt kommer upp i för högt varv, men det gick riktigt bra!

Dixie var på sitt allra bästa humör och försökte charma in sig hos alla idag. Goa hund!
Hennes träning gick bra. Jag försöker lära henne bakdelskontroll på höger sida och hon gör stora framsteg redan, men det är en lång bit kvar innan det sitter i en bana utan tillrättalägganden av miljön. (det är skyltar inför avancerad klass som vi börjat träna på)
Vår rallybana idag gick inget vidare, men jag hade dålig koll och var inte tydlig och det märker hon direkt och hon gillar inte när jag är otydlig, då kommer det lätt fram frustrationsskall. Fy på matte!

Allt annat gick bra! Men nu är jag inne i min fega period. Jag hamnar ofta i sådana och tror att vi kommer misslyckas på nästa tävling som jag inte har anmält till, men som jag tänkte anmäla till. Eftersom det gått så bra på alla våra tävlingar så borde det ju någon gång gå dåligt och det kanske blir nästa gång. Med Dixie är det ju så att antingen gör hon det riktigt bra, eller så får hon flipp och då blir det disk. Det finns liksom inget därimellan.
Så nu är jag rädd och velig om hur jag ska göra.

Här har jag lånat lite bilder från Titti från vår radioinspelning:


Jag och Dixie i radio


Dixie gör konster på stolen
Föreläsning

Oj, vilken föreläsning det var igår!
12 timmar lång, men så himla bra!

Både Tobias Gustavsson och Lars Fält har en sån fantastisk syn på hundar och hundträning och de kom även med nya infallsvinklar om vad man bör träna istället för de uttjatade vardagslydnadsövningar som har hängt med alltför länge. Det handlade om stress och aktivitetsnivåer hos hunden och hur viktigt det var att hunden var i rätt aktivitetsnivå för att utföra olika saker.

Sedan handlade det om spårhunden och lukterna. De är några av nordens bästa spårtränare och har tränat upp specialiserade spårhundar till polis och försvaret över hela världen.
Det var roligt att höra hur de gör när de börjar träna spår.

Sista delen handlade om rädsla och aggression hos hund. De tryckte mycket på att hundar är inte aggressiva, utan de är aggressiva när de känner sig rädda eller upplever smärta. De pratades mycket om aggressionsutlösande faktorer och att det är dessa man måste jobba med för att få långsiktiga resultat.

Då kom ju givetvis frågan om TV-profilerna Barbro Börjesson och Ceasar Milan upp och då hade Lars Fält ett så himla bra svar!
"De tränar hundägarens problem, men de hjälper inte hunden"

En hund som t ex gör utfall mot andra hundar för att den är rädd kommer inte bli hjälpt av att Ceasar skickar elstötar eller att Barbro kastar saker eller rycker huvudet av hunden. Hunden kommer inte bli mer positivt inställd till andra hundar och den kommer inte bli mindre rädd. Men hundägaren kanske (om man har tur) får bort symptomen, men aldrig orsaken. Oftast kommer problemen tillbaka antingen på samma sätt eller i andra skepnader men det visas inte i TV.
Detta är precis den åsikt som jag själv har och det är så himla skönt att höra etologer och beteendevetare som säger samma sak...... igen :)

Själv är jag så trött på alla jag ser som använder sig av Barbros eller Ceasars metoder så jag har slutat bry mig nästan. Jag tycker bara synd om dessa hundägare som inte har mer kunskap utan går i dessa tv-fällor och tror att de gör rätt. Men jag lider med hundarna! Det går inte så fort som på tv och man får inte se hela sanningen bakom. Jag har hört vad de har gjort med hundarna när kamerorna inte varit igång och det är rena rama djurmisshandeln! Så tro inte på allt ni ser i media.

Det finns andra sätt att träna sina hundar utan att göra dem illa eller skrämma dem.

Fredag

Härligt med Fredag!
Jag har jobbat så mycket jag har kunnat för ryggen, men jag känner ändå idag att det nu börjar gå åt rätt håll. Medicinen kanske börjar verka. Så himla skönt!

Idag fick jag ett samtal om en föreläsning som ska hållas imorgon. Jag vet inte om det var ett återbud eller liknande men jag blev alla fall erbjuden en plats och det tackar man ju inte nej till.
Två av mina favoriter Tobias Gustavsson och Lars Fält ska föreläsa i Hässleholm 9.00-21.00 och det kan man verkligen kalla HELdag!

http://www.adsekehundskola.se/Forelasning.html

Jag får väl återkomma med en resumé på söndag

Trevlig helg!

Direktsändning i radio

Idag har jag och Dixie varit med på direktsänd radio och pratat och visat upp freestyle på Bialitt.
Det var väldigt roligt, men också väldigt svårt eftersom vi inte hunnit förbereda oss innan. Man visste ju inte vilka frågor som skulle komma och då blir det ganska spontana svar om sånt jag inte hade sagt om jag hade tänkt lite till, men det är väl det som är det roliga :)
När jag lyssnat själv på det i efterhand så märker jag att jag använder så konstiga ord som jag heller aldrig skulle använt, men det bara kom :)
Jaja, det blev som det blev.

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3352&grupp=13551&artikel=4992641

Det ligger även en bild på mig och Dixie just nu på första sidan
http://sverigesradio.se/kristianstad/

Dixie var duktig och skötte sig och gjorde allt jag sa. Hon hälsade först på reportern, men när hon kom in med all sin utrustning och mirkofon så tyckte Dixie det var lite konstigt och då blev hon lite utskälld, men sen var allt lugnt igen :)

Det låter i inslaget som om vi inte gör annat än att dansar med hund till musik och det är ju egentligen det vi gör minst av allt i vår träning och musik tränar vi nästan aldrig till. Jag och Dixie hade inte något färdigt program till idag och inte någon musik heller eftersom vi inte visste om det så jag fick bara ta första bästa låt jag hörde och improvisera ihop ett litet miniprogram till det. Men det gick ju det också :)


En annan rolig grej är att jag har vunnit en foto-tävling med mitt bidrag som är en bild på mig och Lucy när vi tränar rallylydnad.
Så nu ska vår bild komma med i en bok som vi också har vunnit. Så roligt!
Jag jobbar med min rasreklam :)

Och något som är jobbigt är att jag fått en kraftig muskelinflammation i ryggen sedan i söndags och det är mycket besvärligt. Inget smärtstillande har hjälpt så igår var jag iväg och fick utskrivit något starkare, men jag har inte märkt av någon verkan ännu, så idag var det en vänlig själ som delade med sig av sin utländska värkmedicin som jag ska prova nu. Jag hoppas på detta för jag börjar bli lite desperat efter smärtlindring!
Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att det kunde vara så här illa att ha ont i ryggen. Hoppas verkligen det går över snart så jag kan bli normal människa igen, för just nu tar det emot.

Lucy kräktes idag. Hon följer bokens alla regler på dräktighetstecken. Det är implantationen som sker (när äggen fäster vid livmodersväggen) och det är precis rätt i tid, det är tre veckor sedan imorgon som Lucys parades.
Hon har även haft flytning, extrem aptit och blivit lugnare.
Spenarna har även svullnat och blivit rosa.
Men som sagt, man kan ju aldrig veta om det är falska tecken eller inte.
Nästa fredag är det ultraljud och då får vi svaret.RSS 2.0