Valpar!

Det blev en väldigt glad påsk igår där vi nåddes av den glada nyheten att det fötts 7 valpar i USA hos Hickory Tavern Farms kennel. Denna gången slog könsfördelningen väl ut mellan valparna (3 hanar, 4 tikar) och om allt går  bra så kommer en tik flytta till oss i Sverige i sommar.
Valpen kommer då bo hos Mia som blir fodervärd och vi kommer köra samma upplägg som med Timja.
Vi bor ju bara 5 minuter från varandra så vi ses ju jämt :)
 
Valparna helt nyfödda med mamma Solene. 
Pappan kommer från Nuphars kennel i Holland. En riktigt bra kombination som jag ser fram emot att följa :D

8 veckor

8 veckors leverans brukar det ju vara på valpar. Det kan ibland kännas som lång tid, men oftast tycker jag själv att tiden rusar förbi. Särskilt när man har en egen valpkull. Vips så är det flyttdags!
8 veckor är det nu kvar innan vår lilla människovalp ska komma. Får väl se om tiden kommer gå snabbt eller långsamt. För tillfället tycker jag det går extremt fort och har lite svårt att hänga med. 
 
Jag har aldrig haft någon människa så nära som jag känner så lite. Så det är klart att man är lite nyfiken på vad det är för en liten filur som ska flytta in här om 2 månader :)
 
 
 
Det blev ingen utställning för vår del i söndags. Jag skulle ställt ut Lucys valp Baxter i Malmö då, men stackars Baxter blev rejält magsjuk dagen innan och fick söka hjälp hos veterinären.
Han mår bättre nu och det är det viktigaste! 
Det kommer fler utställningar :)
 
Mina egna hundar tycker livet är ganska tråkigt just nu. Jag har varit lite krasslig och är fortfarande inte helt bra, så det har inte blivit så mycket roliga aktiviteter för dem. 
Jag köpte mig ur lite av mitt dåliga samvete och bjöd dem på varsitt färskt märgben igår. Då hade de sysselsättning i 7-8 timmar i alla fall innan allt var rensat :)
 
Ha en bra vecka!

Dubbeltävling Åhus

Igår var det dubbeltävling arrangerat av Åhus BK. 
Enbart mästarklass.
 
Jag gick upp i ottan och åkte till andra sidan Skåne och där var det minsann strålande vårväder!
Tävlingen var dock inne i ett ridhus :)
 
Dixies och min första start blev som förväntad. Hon var ivrig och vild och det blev en del ljudande från hennes sida.
Banan var väldigt lätt, tyckte jag, så det går det inget att säga något om.
 
Det som var svårt var att man skulle gå nästan direkt in på banan och köra från att ha värmt upp utomhus. För bara tävlande hundar fick vara inne i ridhuset.
Man fick bara komma in precis innan en liten stund. (Väldigt bra träning för övrigt att värma upp på en plats och gå in och prestera på en annan).
 
Dixie var lite seg i början som hon brukar då hon gärna vill kolla av banan lite. Så där drog vi på oss 2 minuspoäng för att hon var sen i snurren och sen vid ett sättande.
Sen kommer hon igång och då är segheten som bortblåst och istället går hon in med 100% engagemang. Tyvärr har hon en del att säga på banan vilket inte uppskattas av domaren, så -3 poäng drogs på helheten för Dixies prat ;) 
 
Vi slutade på 95 poäng och en 8:e plats.. En bra start på dagen.
Sen blev en ganska lång väntan eftersom vi var näst sista start i klassen efter. Men det var bara till fördel för oss så Dixie hinner bli lite trött.
 
Banan två var ganska klurig på många sätt.
De många timmarnas väntan hade gjort att Dixie nu hade landad och kunde gå banan tyst (förrutom något litet ljud precis innan mål).. Hm... att det ska krävas 6-7 timmars uppvärmning för att hon ska kunna gå en bana med rätt aktivitetsnivå. Hon gör det inte lätt för sin matte ;)
Banan flöt på bra och Dixie klarade faktiskt av det jag trodde skulle bli svårt för henne.
MEN så gjorde hon en grej som hon typ aldrig har gjort. Efter hon hoppat hindret en andra gång så fortsatte hon framåt mot där domarna stod och jag trodde ett tag att hon skulle lämna banan. 
Jag lyckades få stopp på henne precis innan och kalla tillbaka henne så vi kunde fortsätta banan.
 
När vi på prisutdelningen fick reda på att vi fått 97 poäng så kändes det ännu mer surt att Dixies lilla avstickare var det enda misstaget på banan och att vi hade fått 100 poäng om hon bara gjort som hon alltid brukar..
Men så är det. Alltid ska det vara nått ;)
 
97 poäng får jag vara nöjd med och vi lyckades höja vårt SM kvalsnitt med en poäng. Alltid något :) 
Det blev även en 3:e placering
 
 
Nu är det inte fler tävlingar på ett tag. Nu får vi vänta tills utomhustävlingarna drar igång.
 
Filmer på våra två rundor finns på facebook i gruppen Majtippans Barbet för er som vill se.
 
Här bjuder jag på några lånade bilder som Anna Nilsson tog igår:
 
 
Spiralen
 
Skicka över hinder
 
 
Sitt, spring ifrån kalla in i fart
 
 

Lite av varje

Livet flyter på som vanligt..
I veckan blev det lite rallyträning med Emelie och hennes hundar.
Jag är förvånad över hur snabba framsteg Lucy gör i rallyn.
Jag trodde det skulle ta mycket längre tid att få till högerhandlingen, men det går faktiskt bra redan nu. Naturligtvis så kan det bli bättre och hon hänger inte riktigt med när det är tempoväxlingar i högerhandling ännu, men snart så :)
 
På lördag är det dags för nästa rallytävling för mig och Dixie och innan dess är det två rallypass planerade.
 
Igår träffade vi Baxter (Majtippans Taste of Japp) för att träna lite utställningsträning.
Det tog några minuter sedan fattade han hyfsat vad det hela gick ut på. 
Jag ska ställa ut honom om två veckor i Malmö och detta var första gången vi tränade. Planen är att hinna med ett litet pass till innan utställningen och så ska vi försöka få lite ordning på hans päls.
Han är i värsta tovåldern och det är inte lätt att få bukt med tovorna. 
 
Efter träningspasset fick hundarna busa av sig. Lucy blev så lycklig över att träffa sin son! Dixie började med att läsa lite paragrafer för Baxter, sen sen lekte de allihop och sprang som galningar :)
 
Nu ska vi börja fixa iordning babyrummet här hemma. Målning står på schemat!

RSS 2.0