Ny träningsgrupp

Nu har äntligen vår lilla träningsgrupp i rallylydnad dragit igång!
 
I torsdags var första tillfället och vi är 5 stycken som hjälps åt att planera och bygga banor och sedan ge varandra lite feedback.
 
Väldigt roligt att vara i gång igen och det är lyxigt att kunna träna i uppvärmd träningshall.
 
Dixie och Lucy var båda helt vilda av glädje över träningen.
Jag fick börja passet med att leka med Dixie. Eller rättare sagt, ge henne en leksak som hon får springa med i munnen och ta ut sin överskottsenergi över.
Hon kampade så vilt så det började blöda i munnen på henne och jag fick tillbaka en blodig leksak. Oj oj oj ett sånt vilddjur till hund man har ;)
 
Trots att hon är så het så gör hon ändå momenten bra. Men det var ett himla liv på henne. Hon kunde inte vara tyst. Pip och skall  och konstiga läten var det genom hela banan. 
Det är synd, för annars var jag väldigt nöjd med hennes moment. 
 
Om en vecka är det tävling och det går inte att förbereda sig så mycket mer inför det. Jag får hopas att jag kan trötta ut henne lite innan start så hon kanske kan vara tyst halva banan :)
 
Lucy är ju fortfarande helt ny i högerhandlingen och det är ju verkligen svårt för henne.
Hon är inte heller speciellt tyst, utan gnäller och piper av iver i alla moment.
 
Varför har jag fått två galna pip hundar? :P
 
Vår träning på den nyinköpta mattan hade ändå gett lite rsultat, även om det är lång väg kvar. 
Det svåraste för Lucy är att hålla sin position i högerhandlingen och inte "flyta ut". Men med lite mer matträning så ska det nog ordna sig med det :) 
 
Nu längtar vi tills nästa pass :)
 

En ny matta

Hundträningen har bokstavligt talat legat på is.
Det är iskallt ute och snötäckt mark så det går inte att träna ute. 
Och inne har knappt heller gått för vi har bara hala parkettgolv överallt och det blir bara fel när tassarna halkar omkring..
Så idag åkte jag och köpte en matta som enbart kommer vara till för hundträning.
 
Den blev invigd i eftermiddags och jag är mycket nöjd. Det finns så många fördelar med att träna på matta och det absolut bästa är att man kan sätta ett tydligt kriterie genom att hunden måste ha alla tassar på mattan.
Då kan man träna på tajta svängar, raka backande, bakdelskontroll utan att behöva använda onödiga hjälper.
Om en tass skulle hamna utanför mattan så blir det ingen belöning.
Detta lär sig hundarna direkt, eftersom även de föredrar att hålla sig på mattan för att få bättre grepp under tassarna. Win win!
Så man övar även kroppskontroll där de måste tänka på var de sätter tassarna!
 
Jag är mycket nöjd med min fina matta :)
 
Idag har Lucy fått träna bakdelskontroll i högerhandling på mattan och lite andra övningar i högerhandling.
Jag vet inte vad tanken är riktigt med att lära henne det, för hon är ingen rallyhund. Men just nu är det det enda som går att träna för vår del, så vi får köra på med det. 
Lucy har inte riktigt tålamod i rallyn, hon tycker det är tjatigt med alla olika övningar och blir lätt frustrerad om det blir för mycket av en övning tex många sitt. 
Men hon tycker samtidigt det är väldigt roligt att träna och lära sig nya saker, så som aktivering fungerar det utmärkt.
Om jag tycker vi får kläm på högerhandlingen framöver så kanske vi provar att starta i avanceradklass med sikte på att bara klara godkänt :)
 
Dixie kan sina rallymoment väl och idag tänkte jag prova några av de nya momenten som kommer börja gälla 2017. Men hon blev bara förvirrad och jag kände att det i nuläget fanns hög risk för att det sabbar våra redan inlärda moment, så det la jag ner ganska snabbt. 
Inte bra att påbörja nyinlärning när det bara är några veckor kvar till tävling.... Fy på matte!
 
Nästa vecka börjar vi träna med vår nya rallygrupp! Det ska bli så kul :)
 
 
På valpfronten är det inget nytt. Just nu finns det ingen valp att få tag i som jag är intresserad av, så i nuläget får jag vänta på den kullen i USA. Men om det blir valp därifrån så kommer den inte komma förrän efter sommaren så det kommer dröja.
Stackars Mias familj längtar så himla mycket efter ny hund sedan Timja lämnade oss. Men de lånar mina hundar nästan varje helg.
Det blir som julafton för dem när hundarna kommer och det tycker Dixie och Lucy också. Det finns inget annat ställe där de blir så bortskämda som där! Lucy ylar varje gång hon ser att jag parkerat utanför deras hus och båda hundarna rusar in och kastar sig upp i deras soffor för att få kel (de får inte vara i varken soffor eller sängar hemma hos oss). Sen blir det lek och bus och så brukar de få leta efter hjortstek i trädgården :)
 
 
 
 

Ingen valp :(

Ibland har man inte turen på sin sida. Det blev tyvärr ingen tikvalp till oss från den kull vi väntade på.
Det blev bara 2 tikar och vi stod som nummer 3 i kön.
Inte mycket att göra mer än att leta vidare.
 
Jag har hittat en ny intressant planerad kull, men den är i USA!!!
Jag vet inte hur eller om det är möjligt att importera därifrån utan alltför mycket jobb. Men jag ska kolla upp det noggrant. Om det är någon som vet hur det funkar så får ni gärna hojta till :)
 
Det är så svårt när man är kräsen. Det är egentligen inget vårt att få tag i en barbetvalp, men jag vill att allt ska var så bra som möjligt och det är svårt att få det att matcha.
Jag vill att det ska se bra ut i stamtavlan hos båda föräldrar, jag vill att föräldrarna ska vara friska och trevliga och orädda och vill helst att deras släktingar också ska vara det. Sen vill jag att föräldrarna ska ha ett tilltalande utseende. (Jag bryr mig inte om utställningsmeriter, men de ska se ut på ett visst sätt som tilltalar mig så som jag tycker att barbeter ska se ut)
Och sen ska man hitta en uppfödare som tar sitt fulla ansvar för valparna och är väl insatt i vad socialisering och miljöträning innebär, förrutom valparna och tikens behov. Och dessutom ska man numera hitta en uppfödare som kan tänka sig att ha kvar valpen tills den är 15 veckor, vilket ställer enorma krav på uppfödaren som då måste träna valpen i den mest kritiska tiden i en hunds liv.
Det sista är det svåraste och det är inte alla uppfödare som har möjlighet att ha kvar valparna så pass länge och ta det stora ansvaret som det innebär.
 
Ja, det kommer inte bli lätt, men någon gång ska vi nog hitta en valp :)
 

Det nya året

Ja, då var det nya året här och mycket spännande väntar!
 
Året började på bästa sätt genom att jag blev faster till en liten flicka som föddes den 1/1.
Jag har ännu inte träffat underverket, men jag hoppas det blir snart.
 
Just nu går vi i väntans tider och det vi väntar på är att valpar ska födas så vi kan få redan på om det blir en liten tikvalp till oss eller inte. 
Vi håller alla tummar och tår och hoppas hoppas hoppas att så är fallet!
 
Kenneln ligger ju nere just nu eftersom vi står utan avelstik och därför hoppas vi på en ny liten valp som förhoppningsvis kan bli vår nya stjärna i kenneln om allt går som det ska..
Så om några dagar så vet vi nog :)
 
Lite annat kul som är på gång är att vi har fått ihop en liten träningsgrupp i rallylydnad som ska träna tillsammans 5 gånger i Segra Hallen (som vi hyr gemensamt).
Det ska bli kul att komma igång med lite strukturerad träning igen. Det blir inte så mycket träning nu när det är så kallt och ruggigt väder ute. 
Vi var och tränade förra veckan i den hallen och mina hundar var helt galna av glädje över att få träna lite rallybana. 
Under våren kommer även Lucy få träna rallylydnad. Vi har påbörjat högerhandlingen och det är ganska knepigt tycker fröken Lucy. Vi får se hur långt vi kommer :)
Hon har en tendens till att bli ganska frustrerad när vi tränar rallylydnad, men hon tycker det är roligt och är väldigt ivrig :)
 
Idag anmälde jag till årets första rallytävling för mig och Dixie. Det blir i Halmstad i februari. 
Så nog får vi se till att det blir lite träning innan dess :)
 
Ja, det var årets första uppdatering!
 

RSS 2.0