Ingen valp :(

Ibland har man inte turen på sin sida. Det blev tyvärr ingen tikvalp till oss från den kull vi väntade på.
Det blev bara 2 tikar och vi stod som nummer 3 i kön.
Inte mycket att göra mer än att leta vidare.
 
Jag har hittat en ny intressant planerad kull, men den är i USA!!!
Jag vet inte hur eller om det är möjligt att importera därifrån utan alltför mycket jobb. Men jag ska kolla upp det noggrant. Om det är någon som vet hur det funkar så får ni gärna hojta till :)
 
Det är så svårt när man är kräsen. Det är egentligen inget vårt att få tag i en barbetvalp, men jag vill att allt ska var så bra som möjligt och det är svårt att få det att matcha.
Jag vill att det ska se bra ut i stamtavlan hos båda föräldrar, jag vill att föräldrarna ska vara friska och trevliga och orädda och vill helst att deras släktingar också ska vara det. Sen vill jag att föräldrarna ska ha ett tilltalande utseende. (Jag bryr mig inte om utställningsmeriter, men de ska se ut på ett visst sätt som tilltalar mig så som jag tycker att barbeter ska se ut)
Och sen ska man hitta en uppfödare som tar sitt fulla ansvar för valparna och är väl insatt i vad socialisering och miljöträning innebär, förrutom valparna och tikens behov. Och dessutom ska man numera hitta en uppfödare som kan tänka sig att ha kvar valpen tills den är 15 veckor, vilket ställer enorma krav på uppfödaren som då måste träna valpen i den mest kritiska tiden i en hunds liv.
Det sista är det svåraste och det är inte alla uppfödare som har möjlighet att ha kvar valparna så pass länge och ta det stora ansvaret som det innebär.
 
Ja, det kommer inte bli lätt, men någon gång ska vi nog hitta en valp :)
 

Kommentarer
Postat av: Jill

Så tråkigt! Det är inte kul när ni väntat och hoppats så länge. Jag har ju själv min favorituppfödare i Schweiz (Sylvie) som du vet och hon ska ju ha en ny kull nu i helgen men jag vet inte om HON är villig att ha en valp i 15v. Tror inte det tyvärr. Aquatilia i Holland är också en väldigt seriös uppfödare.

2016-01-12 @ 14:31:50
URL: http://abyfjorden.se
Postat av: Anonym

Vad synd Maja 😔 Jag trodde den bruna tiken skulle bli din 😊 Du hittar säkert någon snart / kram sola

2016-01-14 @ 10:48:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0