Fredag

Igår var det dags för lydnad igen.
Både jag och Dixie tycker verkligen det är roligt. Varje gång!

Första övningen var en liten utmaning för att kolla om hunden kunde sitta kvar trots störning. Vi skulle sätta hunden och sedan gå ifrån och samtidigt leka med en rolig leksak.
Jag trodde inte Dixie skulle sitta kvar, men det gjorde hon. Även när jag sprang och kastade upp leksaken i luften så satt hon kvar. Duktig vovve.

Sedan var det bara att träna vidare med sina moment. tränade fotgående i högersvängar och det är så himla skönt att få utomstående tips när det gäller sin egen träning. Det är så lätt att bli blind annars.
Men nu har jag lite att träna på.
Läggandet fungerade inte så bra igår. Hon ville bara buga =)
Men jag ska träna läggandet i början av ett träningspass när hon är som piggast. Likaså fotgående.
Inkallning och hopp ska tränas i slutet.

Ska se om jag hinner med något litet träningspass idag. Ska finslipa apporten och hårdträna fotgåendet. det måste sitta snart!

Dixie klarade också fyra pinnars slalom självständigt igår. Så roligt!!!!!!!! 8 av 10 gånger gick det kanon.
Skönt att det blev lite framsteg där också.
Men dessa kontaktfält kommer bli ett stort bekymmer.

Idag ska vi hjälpa mamma och pappa att slänga skräp från alla uthusen. hyrt släp och allt och det kommer köras många vändor till tippen.

Framsteg

Agility stod på kvällsschemat för vår del idag. Och det är första gången som vi klarade gå ett helt kurstillfälle utan att jag blev irriterad på Dixie.
Jag är faktiskt nöjd idag och det har jag nog inte varit på länge i agilityn.
Hon har ju energi så det är helt ofattbart. Även om det blev fel ibland så kom det inga rus. De gånger hon sprang så tog hon egna hinder istället för att springa till hundar. Och sånt gillar jag.
Bara någon enstaka gång gjorde hon det, men det var inte på det där störiga sättet.

Vi sprang en bana och jag tyckte faktiskt hon lyssnade ganska bra trots sina 150 km/h =)
Hon tycker det är så kul och det är det viktigaste just nu. Spelar ingen roll om hon tjuvstartar eller om hon tar fel hinder. Just nu är jag bara glad för att hon väljer det framför springa rus.
Kanske var det bara idag, men då ska jag minnas det.

Otroligt snabb och otroligt glad= Dixie på agilityn

Daniel har byggt färdigt mitt lydnadshopp. Det blev jätte fint och det fungerar bra.

trevlig kväll


Dålig start på semestern

Ja, lite otur har jag haft. Dåligt väder och så blev jag sjuk i fredagskväll. Så sjuk så att jag fick gå och lägga mig och det varade till igår.
Igår kändes det bättre och direkt tog jag chansen att åka med Dixie och bada.
Vildningen kastade sig i från klipporna och en gång så kastade hon sig i från 2 meter. Det fick hon inte göra igen. Hon är verkligen inte rädd av sig. Hon vill gärna galopera på alla stenarna också, men det får hon inte.
På tok för vild! Och hon hoppar på klipporna utan den minsta oro för att missa.
Vi har allt hjärtat i halsgropen i mellan åt.

Igår kväll mådde jag fortfarande bra och det blev lite lydnadsträning.
Och mina vänner!!!!!!:
Jag klarde att gå sakta i fotgåendet! De ni! =)
Och det gick mycket bättre. Men det förutsätter att Dixie har fokus, annars spelar det ju ingen roll vilken takt jag går i.
Ställandet fungerade också riktigt bra.

Synd att det regnar idag, Daniel vill inte bygga i detta väder.

Men jag har ett inomhus projekt. Det kommer komma på hemsidan så fort den fungerar igen. Just nu kan jag inte uppdatera. Men jag hoppas att det ska ordna sig snart. Men det tar säkert några veckor.

Idag blir det en lugn dag

Lydnaden igår

Gick sådär bra igår. Hoppet som vi inte hade gjort på länge, fungerade förrutom att hon har fått in ett skall precis när hon hoppar. Såklart taget från agilityn där hon iverskäller .
Det var jobbigt. Men vi ska prova träna det när hon är trött. Jag får också tänka på att ge kommandot "hopp" så tyst jag kan, för att inte väcka mer iver.

Apporten gick helt ok och fotgåendet går bra när vi tränar det själv.
Men sen när det ska kommenderas så går ingenting. Jag kommer aldrig kunna hålla reda på mig själv och hur jag ska göra och sen att Dixie gör rätt.
Och så blir jag arg på mig för att jag inte klarar det. Dixie gör ju inget fel. För när jag gör rätt så gör hon rätt.

Inkallningen fungerade faktiskt himla bra. Men linförigheten var inte bra, men den fungerar ju iof inte när vi är själva heller. Det håller på att tränas. och det funkar bättre och bättre, utom i högersvängar. Måste träna på det mer.
Läggandet gick inte heller bara för jag gjorde fel och gick konstigt. När jag sedan tog ett djupt andetag och koncentrerade mig så gick det. Blir arg på mig igen.

Nu är jag super peppad att träna mer för att se resultat.
Men igår kom ju Daniel hem och han skulle nog tycka det var roligt om vi umgicks lite efter att ha varit ifrån varandra i 8 veckor.
(Men jag skulle gärna smita ut och träna lite nu egentligen)

Men jag ska ge Daniel ett sommarprojekt att bygga lite saker till mig när vi är i sommarstugan. Han ska få bygga ett lydnadshinder och ett slalom och gärna ett kontaktfält till agilityn.

Jätte duktig

Inget vidare väder denna morgon och på min första semester dag.
Men nu är det i alla fall uppehåll och då passade jag på att gå ut och träna med Dixie på grannens stora gröna tomt här i sommarstugan.
Och det gick mycket bra.
Idag var det inga konstiga fotpositioner vid inkallningen och det var mycket bra läggande och okej ställande och okej fotgående.
jobbade mycket med motivationen i fotgåendet och det behövs. Tränade raksträckor som gick mycket bra, vänster svängar går också bra, men fortfarande tappar vi i höger svängar. Och hon klarar bara ett tag, sedan är det tråkigt. Men vi måste jobba vidare på att töja gummibandet och att hon aldrig vet när belöningen kommer.

Ny apport på ny mark gick också jätte bra. Både klass 1 och 2 apporteringarna.

Ikväll är det ju lydnadskurs och jag skulle behöva träna på hoppet, det var jätte längesen.

Måste verkligen träna mycket mer på fotgåendet och ställandet så att det känns bra alltid. Just nu är hälften av gångerna bra och hälften är mindre bra.

Men som människa har man det i sig att oftaste träna det som går bra istället för det som går mindre bra.
Men för en månad sedan löste det sig med apporten, så det andra kommer säkert också lösa sig om jag är lite mer ihärdig och har bra planer att hålla mig till.

Läggandet behöver jag inte utvecka mer, bara bibehålla och 90% känns det bra med inkallningen också. Det var längesen hon sprang förbi mig och tog extra varv. det var sedan jag började med lina. Men nu har jag inte haft linan på på ett tag och det har gått bra ändå.

Har suttit och tittat på lydnad på youtube och det är väldigt bra inspirationskälla. Finns hur mycket som helst.
Och jag gillar att se hundar av samma ras och vad de klarar av. Nu finns det ju ingen barbet som tävlar lydnad så jag får söka på de andra vattenhundarna och det ser riktigt bra ut.
Såg en portugisisk vattenhund som hade ett drömlikt fotgående.

En sak som jag måste träna på är fotgående genom grindar och öppningar. Så fort vi ska gå igenom någon grind så blir Dixie ivrig. Vi har ju aldrig tränat i en sådan situation så hon tror att det är promenad som gäller.
Men om vi någon gång ska tävla så vill man ju att hunden har fokus när man går in på appellplan och inte börjar lukta och sånt.

Det är så roligt att träna lydnad med henne nu.
Hann även att träna lite freestyle som också gick otroligt bra idag. Mycket härlig gnista!

Fredriksdal

Idag har vi varit med hundarna på Fredriksdal i Helsingborg. Det var längesedan jag var där, men där är så fint.
Hundarna tyckte det var mycket spännande med alla nya intryck.

Tidigare har vi tränat apportering. Och det blev ett nytt framsteg idag. Lydnadsklass 2 apporteringen fullständig.
Idag lärde hon sig att efter att hon hämtat apporten att sätta sig i fotposition.
Det trodde jag aldrig vi skulle lyckas med förra veckan.
Hon kan nu också sittande i fotposition och plocka upp apporten som ligger framför henne och hålla fast tills jag säger loss.

Sökrulleträningen gick idag bakåt. Hon har kommit på hur god den lilla skinnrullen är att tugga på och lägger sig gärna för att smaska på den.

Sen har vi tränat utgångsställning och det var samma sak inomhus. Hon vänder runt alldeles för mycket med bakdelen så den kommer för långt bak.
Fotgående har det inte blivit någon träning alls av. Och det är det som verkligen behövs. Men jag ska verkligen ta tag i det, för får vi bara till det så känns det som om jag är mer än nöjd med min första lydnadshund =)

Ikväll är det fortsättningskurs och sedan ska jag köra vidare till sommarstuga och sedan börjar semestern imorgon.
Så skönt. Jag bryr mig inte om det dåliga vädret, jag ska bara slappa så mycket jag kan.

Tisdag

Idag har vi varit och träffat en tjej som ville kolla på barbet. Dixie visade sin "av-knapp" genom att lungt ligga och sova på min fot inne på knutpunkten.
Kan kanske vara lite svårt att förstå att den lugna filbunken förvandlas till en racerbil när man trycker på "på-knappen"

Sen har vi tränat agility. Det gick ganska bra. Men hon ville inte ha belöningen.
Tränade på vippen som hon idag klarade att vippa ner själv. Tränade framförbyten som jag tyckte var svårt. Och så tränade vi en evighetskombination som gick bra . Tunnel-slalom-hopp-slalom-tunnel osv.

Men dessa förbaskade infall av att som en skjuten raket springa fram till hundar/djur/människor blir man ju galen på. Jag tror aldrig jag kommer få bort det, eftersom det alltid har funnits där.
Men det är märkligt, för jag har aldrig sett någon annan hund som betér sig så. Visst att hundar springer rus och fram till andra, det är inte ovanligt. Men sättet hon gör det på är för alltid en gåta.
Tänk den som kunde svara mig varför och den som kunde svara mig hur jag ska göra.


Vi har tränat inkallningar också och hon sitter kvar och hon kommer med bra fart och inga rus... Men hon har börjat sätta sig snett bakom mig i avslutet. Alltså ibland blir man knäpp. Jag har aldrig belönat den positionen, så det är nån ny grej hon fått för sig för att allt inte ska vara perfekt.
Men då är det bara att tänka på lärdomarna. "När något inte fungerar i en kedja, måste man plocka ur det och jobba med det för sig". Och det är bara att för tusende gången träna på utgångsställning. Jag vet ju att hon kan, men det  är väl en ny period.
Snart måste vi vara igenom alla dessa perioder =)

Världens bästa Dixie är det i alla fall och trots alla egenheter så är hon så fantastiskt rolig att vara med.

Jaha

....Ännu en måndag har passerat. Har jobbat nästa hela dagen med städning på kontoret. Så tråkigt.
Har lämnat in bilen också och det kostar många tusen lappar för att fixa fläkten... Jaja, det finns inget alternativ. Betala och se glad ut. Han är fantastisk den bilmekanikern! Så duktig och trevlig och verkligen hjälpsam när det behövs. Han känner min bil vid det här laget.

Dixie har haft en tråkig dag. Bara varit på jobbet och ingen träning och ingen långpromenad har det blivit. Men det finns sånna dagar också.

Selma fick någon allergisk chock för några dagar sedan. Hon blev illröd på hela kroppen och kliade sig i panik. Blev blodiga sår på ryggen. Jag satte på bedövningsmedel och då blev hon lugn resten av kvällen och på morgonen var det borta.
Vi undrar vad det kan ha varit? Kanske en humla? Kanske fått i sig något olämpligt? Ingen vet som vanligt vad denna lilla dam råkar ut för. Men nu är det bra igen.

Håller på att läsa en bok som är det hemskaste jag någonsin läst. En självbiograf som heter "Skärseld" som är en fruktansvärd historia. Nu vill jag bara läsa klart den och hoppas att den har ett lyckligt slut.
Jag ska nog hålla mig till sommardeckare under semestern...

Nu ska det kissas hundar....

3 lyckande i rad

Nu har Dixie gjort matte glad 3 gånger i rad. Först agilityn som gick bra i början av veckan, sen lydnaden där hon var duktig och idag kom den lilla viltspårsstjärnan fram igen.
Idag var hon som vanligt i spåret. Lugn men med ett bra tempo och inga konstiga virrvarv. Utan rakt på. Jag hade gjort det lättare idag med bara en vinkel totalt 200 meter för att jag ville att hon skulle lyckas.
Och det gjorde hon.
Skönt att kunna konstatera att det var värmen som gjort att hon haft stora problem med spåren innan.
Då vet jag det. Jag trodde inte hon tyckte det var kul. Men det var helt enkelt för svårt.

Valpkursen hade sitt spår idag också, men det var glest med deltagare pga olika skäl. Lilla bichon Blanca var i alla fall där och gjorde sitt första spår som gick bra.
Vi klarade oss undan det värsta regnet som jag fick över mig när jag körde därifrån.

årets första bad

Jag har faktiskt badat idag. Det var 23 grader i vattnet och då kunde till och med jag bada, även om det var lite jobbigt kallt i början.
Det var underbart skönt på stranden och inte mycket folk.
Hundarna var hemma och tog siesta.

Jag var nöjd med lydnadsträningen igår på kursen.
Och hon tycker det är roligt.
Det är mest finslipa detaljer som återstår.

Läggandet går nog inte att förbättra mer, hon lägger sig så fort hon kan och hon är ju ingen BC. Nu ska vi bara behålla det som det är.

Ställandet får vi träna lite mer, hon behöver ett litet kroppskommando från mig.

Inkallningen fungerar bra om det inte är ett öppet fält bakom mig. Lockelsen blir för stor. Sen har hon också fått in ett litet hopp innan hon sätter sig i utgångsställning. Det måste jobbas på.

Fotgåendet håller jag på att lära om. Högersvängar är värst. Då tappar vi varandra.

Platsliggningen börjar kännas säkrare och tandvisningen har hon gjort kanon de sista gångerna.

Apporten känns bra. Hon tar den dock utan mitt kommando, men hon är inte riktigt redo för stimuluskontrollen än.
jag är rädd att om hon tar den utan kommando och då inte får belöning så vill hon inte ta den alls. Så det är bättre såhär ett tag till.

Rutan tränade vi lite igår och det är bara att fortsätta. Men det har ju inte prioritet nr 1 därför den inte är aktuell, utan är bara till för lite omväxling i träningen som också behövs.

Känns så bra nu när vi äntligen börjar få ordning på momenten.  Ska träna lite grunder också. Det får man aldrig glömma att repetera i mellan åt. Utan grunderna så har man inget.

Nu ska jag lägga mig i hängmattan och läsa min bok. Jag har fusksemester idag och imorgon =)

Motgångar och uppgångar

Just nu är det mycket det är fel på. Bilen som är hemsk att köra i denna värme utan fläkt, skrivaren gick sönder igår och USB-minnet där jag har all min viktiga information samt hemsida blev onåbart och raderades.
8 G som nu är borta.  

Var i sommarstugan igår. Familjen hade också kommit och packat med Tildas nya kanin.
Imorse drömde jag att hennes kanin dog.
En halvtimme senare när jag fortfarande inte har gått upp kommer Tilda och säger att hennes kanin är borta och att Dixie ska söka upp den.
Märkligt sammanträffande.

Vi går och letar, men Dixie vill bara ligga utanför kaninburen. Hon tror den är inne i huset.
Vi andra letar och upplyser grannar om att hålla utkik.
Efter ett tag tar jag Dixie och går ut på runda.
Vid en lada ser jag något litet svart. Jag går dit för att se om det är kaninen, men det var istället en pytteliten kattunge på några veckor.
Den hade nog precis lärt sig gå för det var vingliga ben. Så söööt. Dixie ville leka "hund-jaga-katt-och-hund-fick-äta-katt-leken"
Men det blev ingen sån lek.

Följde efter den och hittade fler söta ungar.

När jag kom hem igen så ringde en granne som hittat kaninen i sin trädgård. Vi gick och tog den, så den var inte död.

Dixie har tränat lite idag.
Apporten funkar så jätte bra nu.
Och idag tog hon ett fyra-pinnars slalom utan hjälp för första gången. 3 gånger utan hjälp, 7 gånger med lite hjälp.

Jag tycker för övrigt allt går bättre i lydnaden förutom fotgåendet. Hon tycker detta med fotgående är så tråkigt och tjatigt nu, så man bara ser hur hon kopplar bort så fort vi ska göra det. Och jag har ändå försökt leka och ha topp belöningar och träna i korta pass, men ändå får jag inte henne till att tycka det är kul.
Men det är själva ordet hon inte gillar. För hon kan gå bra fot utan kommando och om jag säger ett annat ord så går det också bättre. Men det är väl jag som är helt är helt konstig i fot-situationen då jag måste hålla reda på allt, så jag glömmer hunden. Det har jag hört många gånger =)
Men det är bara att kämpa på.Mera agility

Ännu en varm skön kväll med agility.
Var där tidigare för att träna bort lite energi. Men det blev inga direkta rus. Körde även linknepet på agilitybanan och det fungerade nog bra.
Jag tyckte faktiskt det gick bra idag. Hon var himla säker på slalomingångar, tog nästan alltid rätt. Så mycket har vi ju inte tränat, så det var jag förvånad över.
Gick ganska bra att styra henne också på övriga hinder.

Godnatt


Tre tider

Idag har jag bokat tre tider till sånt som kostar mest pengar i mitt liv. Bilen, hund 1 och hund 2.

Bilen: Fläkten och Ac slutade fungera igår. Helt död, kommer ingen luft. Fruktansvärt plågsamt att åka rundor i en sån bil. För mig och inte minst för hundarna. Ner vevade rutor ger inte samma funktion. En veckas plågsam färd har jag att vänta innan jag får tid. Mycket svårt att få tid nu när det är semestrar. Och så har vi hittat ett litet oljelekage. Har man möjlighet så skaffa aldrig bil!

Hund 1 Selma: Skrapa tandsten. 4 veckors väntetid.

Hund 2 Dixie: påbörja rabiesvaccination 4 veckors väntetid.

Får inte mycket gjort idag. Lunch, jobb och agility står på schemat just nu.

Tyvärr ingen valp

Det blev tyvärr ingen tikvalp denna gång. Det blev två bruna stora hanar istället =)
Så kan det vara. Bara att gå vidare och bereda nya planer. Och det har redan påbörjats. Men som det ser ut just nu blir det ingen ny valp förrän nästa vår.


I skogen utan spår

Japp, idag gick vi upp tidigt och åkte från Svalöv till Sibirien...... men utan att spåra!
Hade inget blod till viltspår ändå och vanligt personspår lägger jag inte. Istället blev det lite träning med sökrulle. Det gick faktiskt ganska bra med tanke på att vi inte gjort det så mycket. Hälften av gångerna höll hon kvar rullen när hon kom med den till mig, och resten släppte hon den. Men förrut har hon bara släppt den så det var i alla fall i rätt riktning.

Körde lite dummie-apportering på land och det gick bra förutom att hon tänkte springa rus första gången. Men linan var på som tur är annars hade hon dragit iväg med den där dummien hur länge som helst.
Rus utan dummie varar länge. Rus med dummie är näst intill omöjligt att få henne att komma.
Men som sagt, en gång, sedan hämtade hon den bara till mig.

Som avslutning fick hon ju också hämta i vatten. Det är det absolut bästa hon vet. Vilken topp-belöning! Och det drog jag naturligtvis nytta av. Tränade långa inkallningar och läggande under gång. Vilken fart och motivation!!!!!!!
Som belöning fick hon sin dummie kastad i vattnet. Det var mycket vågor och Dixie dyker ner i dem och simmar efter sin älskade dummie.
Tillägg:
Rus med dummie+blöt- ÄR HELT OMÖJLIG ATT FÅ TAG PÅ...  =)   (linan var på)

Sibirien har verkligen en otroligt fin hundstrand.
Nu är vi båda trötta och jag tror vi ska bädda ner oss ett tag och blunda. Ikväll ska jag nämligen ut med vänner och då ska jag ju vara pigg. Selma ska passa Dixie.

Kan bara säga att just för tillfället är Selma helt frisk! Hon har sina dagar =)

Lydnad är det som fungerar bäst

Ja, just nu tycker jag Dixie är jätte duktig i lydnaden. Hon har en härlig attityd och även när vi pausar så har hon full fokus och bara väntar på att jag ska presentera något som hon ska få göra. Svansen den går som aldrig förr.
Ikväll tränade vi rutan och det gick jätte bra. Mycket nöjd.

Hon var full av "valpbus" och bet i kopplet. Men hon ville i alla fall samarbeta med mig.
Jag har köpt en tunn lång lina som jag tror ska hjälpa mig. För det är jag som behöver hjälp. När Dixie har linan på känner jag att jag har kontroll och då känner Dixie också det. Sen ska jag bara föra över den känslan när hon är lös också.
Men jag tror faktiskt att det kan fungera. För jag kan fokusera på det vi ska göra istället för vad som händer om det inte går.
Och framförallt ska hon inte få självbelöna sig genom att springa rus under träning. Rus springer vi på fritiden =)

Det är läskigt så mycket hundarna påverkas av våra känslor. Och jag är nog väldigt osäker i många situationer. Mina tankar är alltid "Åh, nej nu kommer hon sticka" och det känner hon.

Hon är min spegel. Verkligen. När jag tittar i hennes ögon så ser jag mig själv. Samma skrot och korn =)

Humöret uppe igen...

Nu har vi precis tränat i denna underbara kväll.....

Två stenar på en och samma dag har idag lossnat!
Det gäller apporten.
Dixie har idag utomhus på ny mark suttit i fotposition, gripit apporten och hållt fast till jag sagt loss. Detta är otroligt för att vara vi! Nu är det bara stimulus på ordet apport, sedan sitter momentet.

Chock nummer två var apporteringen i lydnadsklass 2.
Dixie sitter fot, jag kastar ut apport, Dixie sitter kvar utan kommando. Dixie springer fort ut på kommando och hämtar apporten och kommer och sätter sig framför mig och håller kvar till jag säger loss!!!!
Det var hela momenet! Och det har vi inte tränat så jätte mycket på. Det gick bara en gång, för de andra två gångerna jag provade så satte hon sig inte ner, men hon höll kvar. Och detta ska jag minnas!

Har även provat inkallning med lina. Och jag tror nog att det kan vara en lösning. För i inkallningen hinner hon få upp hög fart och då slår det ofta över. Men nu hade jag chans att bryta det beteendet. Och det räckte med att jag bara tog henne i linan och satte tillbaka henne. Sedan gjorde hon 5 perfekta inkallningar.

Och fotgåendet var strålande liksom läggandet och ställandet under gång.
Även freestylen gjorde hon galant.

Det var bara rätt dag idag helt enkelt. Och sist men inte minst så låg hon platsliggning med störning och med huvudet ner.

Kanske kände hon att hon inte var jätte duktig igår och skulle göra matte glad. Hon lyckades!

Tråkig dag

Idag har Dixie varit en duktig vovve. Hon har gjort en korrekt apportering, en korrekt inkallning och korrekt läggande...
Jag har en ny idé med inkallningen som jag iof inte provade idag. Måste prova först innan jag kan skriva om det funkar.

Hon har gjort ett mycket bra backande baklängesfotgående med olika vinklar. Det fick nog lite fart på det vanliga fotgåendet. Vi ska verkligen börja om en gång för alla med foten, så att det blir ordentligt inlärt.

För övrigt är det en tråkig dag. Måste sitta inne i värmen och jobba. Det vill jag inte alls idag.

Det går inte....

Ikväll var vi igång igen på agilitykurs.
Och det är bara att konstatera att det går inte. Ibland kan man ju undra varför jag överhuvudtaget lägger ner tid på träning när hon inte för en enda gång kan skärpa sig.
Jag är alltid ledsen och besviken när vi åker hem. Och det ska ju vara roligt att träna. Men just nu tycker jag att det är meningslöst med denna hund.
Vi går klart de gånger som är kvar, men sen lägger jag ner det här för ett tag. Tänk om vi hade lyckats träna all denna tid som hon lägger på att springa rundor, då hade vi varit långt framme.

Hon kommer upp i en enorm hastighet och det är faktiskt till hennes nackdel 9/10 gånger.
Det slår över direkt när hon får upp sån fart.
Och det finns inget mellanläge. Antingen är det gå sakta, eller är det gasen i botten med extra eld i baken.

Det är så tråkigt, för jag tror hon hade blivit jätte duktig med sin snabb- och smidighet. Men så är det.
Just nu har jag inga idéer för hur vi ska komma ur detta och då är det lika bra att lägga ner. För varje gång hon lyckas göra såhär så blir beteendet mer befäst.
Och det vill vi inte.
Jag skulle vilja ha en lina på henne, men det går ju inte med alla hinder.

Jag får väl börja träna jakt eller nått. För snart har vi provat allt.....

Gotland

Inatt kom vi hem från en underbart trevlig helg på Gotland.
Vi bodde hos Marie Lidblad som har barbeterna Amande och Chippi. Även Marie och Merlin bodde där och det var en MYCKET TREVLIG vistelse.
Varmt var det även på Gotland. Lite svalare på söndagen, med fördel för hundarna, men nackdel för mig som inte kände hur solen brände i blåsten...(kräftröd)

På lördagen var det dags för nationella utställningen.
BIR blev Dolores Haze och BIM blev Batterikullens Camelot (Merlin)
STORT GRATTIS säger vi till båda Marie-ägarna! Och ännu ett grattis till Merlin som blev SUCH!
Resten av oss fick släta ettor.
I vår kritik stod bland annat att Dixie var något stel i fronten och att hon knappt var vinklad bak.

På söndagen däremot hade hon harmoniska vinklar. Haha, det är roligt hur olika domare bedömmer. Annars har Dixie varit mycket jämn i sina kritiker.

På söndagen var det internationella utställningen.
En mycket trevlig domare som var mycket nogrann. Dixie blev bästa tik, med Cert och första CACIB och slutade som BIM mot Merlin som blev BIR!
Clos från Danmark blev denna dag SUCH.

Jag är mycket nöjd med Dixie. Det roliga med henne är att hon tycker utställning är kul.
Svansen den viftar och hon har 100% fokus på mig.
I ringen ska de ju visas med svan´sen ner, men det går inte så bra för Dixie är så glad så hon har svansen högt viftande.
Men jag gillar hennes inställning så hon får gärna vifta på.
Hon gjorde likadant i Norrköping. I uppsamlingsringen så ser hon inte de andra hundarna som står 2 cm från henne. Det är bara jag som gäller =)

Denna helg stod hon säkert när domaren skulle klämma och känna.

Hon är för övrigt helt fantastisk att ha med sig. Så lugn och snäll och anpassningsbar.
Kommer till ro överallt.
Hon är verkligen min bästis!

Nu ska vi nog inte ställa ut förrän hon är över två år. Hade hon varit det hade även hon blivit Champion denna helg.

Det var jobbig hemresa igår. Började köra från Oskarshamn 20.30. Och det regnade mer eller mindre hela vägen och var mycket vatten på vägarna.
Och jag var så trött och slog mig i ansiktet för att hålla mig vaken.
Men hem kom vi.

Och imorsen började jag direkt med att klippa ner Dixie.
Det kommer ta hela dagen.

Idag

Hade viltspårs avslutning i förmiddags. Spåren var redan utlagda kvällen innan. Och jag kan väl säga att det gick åt helvete.
Men det gick inte så bra för de andra hundarna heller, men jag tror att vi var sämst.
Kan inte förstå vad som har hänt? Innan tyckte Dixie detta var jätte kul och var alldeles vild när vi skulle spåra och hon var jätte duktig. Men nu är hon inte alls peppad att ta spåret.
Kanske var det för varmt? Eller så är det inte hennes grej.

Ska prova i höst igen och börja om. Och går det inte då så skiter vi i detta. Jag tycker mest viltspår är roligt för att Dixie tyckte det. Men om hon inte tycker det så lägger vi ner.

Skulle egentligen på lydnad ikväll, men det blev inställt. Så vi har tränat hemma. Och idag fick vi ett litet framsteg med att avlämna apporten.
Förut hämtar hon och släpper apporten när hon kommer fram. Men idag lyckades hon komma fram och hålla fast den tills jag sa loss.
Nu ska jag bara få till sättandet också.
Snart är det dags att prova utomhus och med andra apporter. Men det måste vara svalare ute först.

Har också tränat burlek. Att självmant gå och lägga sig i sin bur. Det fattade hon direkt.
Dirrigeringen går riktigt bra också.
Ligg kan hon bäst, eftersom vi tränat mest på det. Men sitt och stå fungerar också.
Och hon är duktig som inte fuskar i förväg.

Sen hann vi också träna mycket bakdelskontroll som gick bra.

Och nu sitter jag här och är så rädd för bilfärden imorgon.
Har lite dödsångest eftersom jag tror jag kommer dö i en olycka på vägen dit. Hoppas jag klarar det.
Och det är tidspress att hinna med färjan, så jag kan inte stanna varje kvart. Men jag ska köra senast 04.30 imorgon bitti.
Hoppas jag hinner. Och så är jag så rädd att köra vilse.

Och så måste jag packa klart.

Konkurrens

Var jag än sätter mig så är det stor konkurrens om vem som ska ligga vid mina fötter under bordet.
Just nu hann Selma först och Dixie sitter bredvid mig och tittar med en blick som undrar var hon nu ska ligga.
Selma tittar tillbaka på mig med blicken som säger att hon hann först och därför får Dixie hitta en annan plats.
Tillslut blir det så att Dixie lägger sig vid sidan om mig, men kryper sakta stegvis mot mina fötter och gör så att Selma tillsist får flytta sig.

Idag när vi var ute och gick hittade vi en fågelunge. Selma-hönsmamma ville genast ha den som sin bebis. Dixie nosade lite, men brydde sig sedan inte om den.

På fredag är det dags för Gotlandsturen. Jag är nervös för bilresan.
Bilen ska vara färdig i eftermiddag.

Måste hinna jobba färdigt, handla lite saker, fixa hunden och helst vill jag hinna bada idag innan regnet kommer.
Får se hur det går.


RSS 2.0