Ny titel till Lucy

Gårdagens tävling i Halmstad var mycket trevlig.
Fortsättningsklass och mästarklass krockade igen och jag fick gå två banvandringar precis efter varandra och det var inte många minuter mellan hundarnas starter, så lite stressigt blev det allt.
 
Dixies mästarbana var väldigt trevlig och verkligen en bana som passar Dixie. Allt var upplagt för att det hade kunnat gå riktigt bra för oss.
Meeeen såklart ska något hända.
 
Dagens plus var att hon inte skällde, bara något litet gurglande :) Men hennes små hopp var inte helt borta och hon var väldigt speedad, som vanligt. (Kan nu konstatera att det inte hjälpte med att jag cyklat med henne på morgonen).
Men hoppen var inget som gav avdrag, det är ju bara något som jag jobbar med för att det ska underlätta för mig att gå med henne.
 
Vi fick -1 för att hon var sen vid en skylt och -1 för att vi inte var helt synkade vid sitt, sväng höger sitt.
 
Men sen gjorde hon något som hon aldrig gjort förr. Mellan två skyltar så lägger Dixie in en alldeles egen snurr. Och PANG så blev det -10 p.
Så satans störigt! Var kom det ifrån? 
 
Vi fick stjärna i kanten på momentet stå framför backa. Det tar jag också med mig som positivt. 
 
Sista skylten var ligg gå runt och där fuskade Dixie och reste sig 1 sekund för tidigt, innan jag sagt till så det blev -3 p till och vi slutade på 85 poäng.
 
Och hade det inte varit för den dumma snurren så hade vi fått 95 poäng och det hade jag varit nöjd med. Även om det inte kändes som någon bra runda.
Jag ska fortsätta träna med hennes iver. Jag tror att jag måste träna med henne i situationer där jag blir nervös, för på uppvärmningen och träning så går hon så mycket bättre. Men men...
 
Vi säger stort Grattis till Emelie och Vincent som satte full pott (100 p) i mästarklass!
 
Sen var det Lucys tur och det blev bara lite uppvärmning för henne.
 
Det gick ganska bra med henne. Jag fick jobba lite med henne i 8:ans frestelse men annars hängde hon med bra....I slutet kom snurren som hon brukar vara så duktig på, men denna gång missade hon och lyckades inte förrän på tredje försöket.
Det var också himla störigt. Jag trodde inte det skulle gå så bra, men blev såklart glad när jag såg att vi fått 98 poäng. (Och hade hon bara gjort snurren som hon kan, så hade vi fått 100 p och vunnit, för de 2 poängavdragen var pga snurren)
Men nu blev det 98 p och en 2:a plats av 27 starter och eftersom det var Lucys tredje godkända runda i fortsättningsklass så fick hon även titeln RLD F. Så det var förståss himla kul :)
 
Nu lägger vi rallylydnaden på hyllan ett tag för Lucys del. Nu ska vi satsa på att bli startklara i lydnadsklass 2 och såklart hoppas vi även att det kan bli lite agilitytävlingar också framöver. 
 
Dixie har flera starter kvar. Vi fortsätter kämpa för de höga poängen i mästarlass som krävs för att kvala till SM. Jag VET att hon kan! Jag hoppas bara vi kan få till det på tävling också.
Nu har vi våra 5 resultat: 91, 91, 96, 82 och 85. Nu satsar vi på att förbättra våra resultat. På nästa tävling blir målet att få högre poäng än 82. det ska bli kul :)
Nästa tävling blir i Ystad den 21/9. Då är det två starter på samma dag. Jag längtar redan!
 
 

Guld värt <3

Att ha träningskompisar är något som är guld värt i sin hundträning. Och jag är så lyckligt lottad som får träna med bästa Emelie. 
Utan henne hade vi förmodligen inte kommit så långt i träningen som vi har gjort och vi hade absolut inte ställt upp på alla dessa tävlingar heller.
Att ha någon att bolla idéer med och som tänker likadant som du själv, men som dessutom har utomstående ögon att granska din träning med, det är ovärderligt om man ska komma någonstans.
 
På senaste rallytävlingen så gick det ju inte så bra för mig och Dixie framförallt. Men med Emelie som bollplank och träningskamrat så känns det som vi har kommit en bra bit åt rätt håll igen efter de två senaste träningarna i veckan.
Det är så lätt att bli blind i sin egen träning, men nu bytte vi mönster och det verkar fungera! Det hade jag nog inte kommit på själv om det inte varit för min kära träningskompis :)
 
Istället för att försöka trötta ut Dixie innan träning/tävling för hon ska vara lugn (som nästan är en omöjlighet) så vände vi på det och gav henne ingen möjlighet till uppvärmning alls. Istället ska hon lära sig att kontrollera sin iver och arbetsglädje och det fungerade faktiskt när vi började mot noll tolerans mot skällande och hoppande på planen.
Det går säkert inte att få rätt på tills lördag, men det känns verkligen som en ny öppning för oss.
 
Det är mycket roligare att träna med någon annan än själv och ännu roligare blir det när man kan samåka till tävlingar tillsammans som vi gjort de senaste gångerna och ska så även på lördag.
 
På gårdagens träning så hade Emelie byggt en rolig mästarbana åt oss. Dixie fick ingen uppvärmning och första varvet var hon lite vild, men inte alls som hon varit innan. Inga hopp och minimalt med skall. De gånger hon skällde bröt vi genast. Gör om, gör rätt! :)
Och sista varvet gick det strålande fint!
 
Lucy var ganska seg på träningen. Men kvällen innan hade vi börjat på vår efterlängtade agilitykurs igen så hon var nog lite trött efter comebacken. 
Det gick förresten över förväntan på agilityn. Jag var där lite tidigare för att se om Lucy fortfarande mindes alla hinder. Det var ju nästan ett år sedan vi körde agility.
Men hon mindes och hon var överlycklig och gjorde sitt livs bästa och snabbaste slalom, hon gjorde även kanonbra kontaktfält. När vi sen körde bana  på kursen så märktes det att både jag och Lucy var lite ringrostiga, men inte så mycket som jag trodde. Vi ska öva mer på nedväxlingarna och springa runt hinder, så det ska vi försöka hinna träna på.
 
Tillbaka till gårdagen så var Timja sist ut. Hon har varit med de senaste tre träningarna och har gjort stora framsteg på bara dessa få gånger. Hon är extremt lättlärd, nästan kusligt lättlärd, för jag förstår inte hur hon kan så mycket när vi inte har tränat. 
Tydligen är hennes kusin Bianca likadan :) 
Det är ju nästan lockande på riktigt att anmäla henne till någon tävling :) Jag ska nog kolla upp det lite närmare.
 
Detta gulliga armband har jag fått av Emelie som hon har gjort själv och det ska jag ha på mig på tävlingarna och titta på när jag är rädd och nervös som jag alltid är innan tävling. Hur gulligt som helst och jag har verkligen en stöttande träningskompis! <3
 
 
 

Nya tag

Idag var det dags att ta nya tag på träningen efter helgens flopp för Dixie.
Planen idag var att avbryta henne så fort hon hoppade eller skällde. För att med säkerhet få fram det på träningen så valde jag att inte värma upp henne alls. (Övertaggad hund)
Träningen gav väldigt snabbt resultat. Det krävdes inte många brytningar förrän Dixie var tyst och med 4 tassar i marken. 
Vi tränade även lite omvänt lockande på dessa små hopp som hon gärna vill göra. På de senaste tävlingarna så har Dixie sett ut som en studsboll vid min sida. 
Det är ju roligt att hon är glad och tycker det är kul, men jag vill ändå att hon ska kunna kontrollera sig lite mer. Jag hoppas att detta var rätt väg för oss.
Nu hinner vi inte träna på det så mycket innan lördag, men det kändes bra att budskapet verkade gå fram. 
 
Med Lucy tränade jag mest på 8:ans frestelse. Vi har inte hunnit träna det så mycket och hon blev lite störd på tävlingen sist.
Det gick bra idag och hon skötte sig mycket bra på sin träning idag. 
 
Timja fick lite mer utställningsträning och mer rallyträning med störning. Hon har inte tränat störningar, så det var väldigt nyttig träning för henne idag. Emelie var störning med lille Elvis och sen provade Timja på 8:ans frestels för första gången. 
För att vara hennes första gång så var hon jätteduktig. Hon var ganska intresserad i början, men valde ändå att gå banan med mig. Duktiga tjejen!
 
Timja tränar lite stadga i stå kvar
 
 

Grattisar!

Här kommer en försenad grattishälsning till valparna i vår ädelstenskull som fyllde 4 år igår! Stort grattis till Malou, Amie, Svea, Sannie, Bruno och Chip! 6 härliga barbeter i sina bästa år :)
Dixie och Baxter är stolta föräldrar! 
 
Här kommer 2 bilder på fina Baxter som bor i södra Frankrike.
Jag kommer aldrig glömma den parningsresan när vi åkte dit med Dixie och bodde hos Annie och Christian och deras fina barbeter Baxter och Uschi. Tänk så mycket man hade gått miste om, om det inte varit för hundarna :D 
 
Finaste Baxter!
 
Sen säger vi också grattis till Zita (Majtippans Taste of Noblesse) som idag har gjort sin utställningsdebut på en inoficiell utställning.
Resultatet blev BIR-Valp + Hp och även BIG 3.a! Stort Grattis säger vi!
Zita deltog också i barn med hund där de kom på en 2:a plats
 
Zita deltar i barn med hund med sin 9 år unga handler!
 

Nytt rekord!

På dagens rallylydnadstävling i Osby tog jag två nya rekord i sämsta poäng någonsin med både Dixie och Lucy.
Grattis till oss!
 
Det var verkligen ingen bra dag poängmässigt. Hu så arg och besviken jag varit. Och för att bli av med det behöver jag skriva av mig så jag kan gå vidare.
 
Som alla borde veta vid detta laget så är min barbet Dixie inte riktigt som andra. Hon är så extrem i allt hon gör och det finns inget riktigt mellanläge på henne. Hennes motto skulle kunna vara fullt ös medvetslös!
Och detta vet jag ju såklart om och försöker ta hänsyn till. Jag tyckte jag tog hänsyn till det genom att träna henne en hel timme innan det var dags för oss att gå ut på tävlingsbanan.
Hon var extremt övertaggad på uppvärmningen och bet typ av alla mina fingrar varje gång hon skulle ta godis och var väldigt gasad. Hon lugnade sig något, men jag tyckte inte riktigt jag fick henne i rätt tävlingsläge och det fick jag inte heller.
På uppvärmningen nötte vi på konskicket eftersom det har strulat och första skylten inne på banan var just sändande till kon.
Men det gick inte så värst bra, hon sprang för långt och jag valde att kalla henne närmre och pga det fick vi 3 minus extra. Annars hade det bara blivit -1. Sen hade hon väldigt mycket fokus fram och rundade en skylt bara för vi tränat så mycket sändande. Hon tog alltså lite egna initiativ. -3 poäng igen och här tappade jag koncentrationen lite och var inte riktigt tydlig mot henne när hon skulle sitta kvar, så hon tjuvade och jag fick sätta om henne, -3 poäng till. Sen fck vi några andra småfel också och så blev det en miss på bärande av föremål där jag inte fick tag i föremålet när hon släppte så föremålet hamnade på marken och pang så hade vi -5 poäng till.
 
Jag och Dixie tog alltså vårt livs sämsta resultat med 82 poäng! Blääääää!
 
Fast jag bara ville åka hem efter min och Dixies tävling så hade jag ju Lucys tävling kvar att vänta på.
Och jag får väl ändå säga att Lucy var dagens stjärna av oss tre. Hon gick faktiskt jättefint, lite övertänd även hon, men inte så det blev jobbigt.
(När man kört en bana med Dixie så är man helt slut) 
Lucy gjorde jättebra ifrån sig trots åska och skotträning  i fjärran. När vi kommer till sista momentet som var 8:ans frestelse så blev Lucy lite nyfiken på den ena leksaken, inte så att hon gick till den men det fanns intresse i hennes blick. Jag la då mitt fokus på att hon inte skulle snegla mot frestelsen och helt plötsligt hade jag tappat fokus från själva momentet. Jag fick hjärnsläpp och kom inte ihåg om jag skulle gå till höger eller till vänster om konen som stod framför oss och man har ju ingen tid att tänka så jag valde vänster om konen........Och det var såklart FEL!!!!!
Det betydde att vi inte utfört momentet på rätt sätt och det kostade -10 poäng.
Det var ju förbaskat retligt att jag av två möjliga vägar chansade på fel. 
På protokollet sedan såg jag även att vi fått -5 poäng för skall. Lucy skällde lite på banan, men inte överdrivet, så det tyckte jag var lite hårt. 2 små missar inne på banan kostade -2 poäng blev det och vi slutade på 83 poäng.
 
Så även jag och Lucy lyckades ta vårt livs sämsta poäng!
 
Båda blev ju godkända i alla fall och nu saknar Lucy bara ett resultat till sin titel i fortsättningsklass. Nästa helg är det dags igen och då hoppas jag verkligen att det går bättre.
 
Tills nästa gång ska jag trötta ut Dixie fysikst rejält innan tävlingen!
 
Nu stryker jag ett streck över denna dag. Det får bli lördagsmys i soffan istället
 

Tre hundar tränade

Idag har vi tillbringat tre timmar på brukshundsklubben, ja så lång tid tog det att träna igenom med tre barbetdamer.
 
Det är ju tävling på lördag så idag var det genrep
 
Dixie var först ut på mästarbanan som Emelie hade byggt. Det blev väldigt bra träning med Dixie. Lite för lite uppvärmning som vanligt, men det var mycket som var bra. Emelie hjälpte till med störningsträning och gick runt oss samtidigt som vi gick banan och kastade leksaker och försökte störa oss så mycket som möjligt. Jag måste säga att Dixie är otroligt duktig på att hålla fokus trots alla störningar runt om. Det är extremt svårt att hitta tillräckligt svåra störningar åt henne.
 
Det som inte fungerade idag var sändande till kon. Det gick typ inte alls. och det känns naturligtvis inte bra att det momentet strulade så pass mycket såhär 2 dagar innan tävling. Men så är det! Charmen med hundträning är att det alltid finns något att jobba på ;)
 
Sen testade vi en rolig grej, nämligen att Emelie gick banan med Dixie. Dixie är ju en enmanshund och har haft svårt att jobba med någon annan än mig. Men jag tyckte det gick himla fint. Det är otroligt svårt att köra med någon annans hund, så det var väldigt roliga att se :) De kom nästan runt banan, men på slutet så valde Dixie att springa till mig istället. 
 
Lucy var näst på tur och med henne var det inte något som strulade speciellt mycket. Kanske lite dålig bakdelskontroll i spiralen, men annars gick hon jättefint så allt med henne kändes bra :D
 
Timja var sist ut och med henne började vi träna lite utställningsträning. Springa kan hon minsann, stå kan hon hyfsat och hantering av låtsasdomare Emelie gick hur bra som helst. Det är så konstigt att det inte är några som helst problem när vi tränar utställningsträning, men när vi kommer till utställningen och hon ska in i ringen så blir hon så låg och osäker. Som jag sagt förr så har vi väl miljötränat för dåligt på den biten. Vi får se hur det går om några veckor.
 
Sen blev det rallylydnad för Timja. Jag tänkte bara prova att gå en bana med lite olika nybörjarmoment för att se vad hon kunde...Och jag blev otroligt förvånad över hur duktig hon var. Hon har fin fokus och attityd och gik ett jättefint fotgående och gjorde momentet mycket bra. Jag förstår inte hur hon lyckades när vi inte har tränat på evigheter och vi har aldrig gått en hel banan heller. Vilken supertjej! 
Hade vi bara filat lite på momenten och tränat på tävlingsmiljöer lite grann så hade vi absolut kunnat tävla :)
 
 
Det var tre nöjda vovvar jag hade med mig hem. Nu är även min lilla Selma här så det är fullt hus!
 
 
Förrutom det roliga med hundar och hundträning så har jag även en klump i magen. Jag fasar för nästa vecka då domedagen väntar.
Jag kommer skriva mer om det nästa vecka...
 

Vem kunde ana?

Just hemkommen från dagens rallytävling i Burlöv.
Nu ska jag försöka berätta kort om dagen.
 
Det var inte helt lätt idag att få ihop allt. Vi började med banvandring i mästarklass. Det betyder att man ska lära sig banan och veta var man ska gå. 
det föll sig så att Mästarklass och Fortsättningsklass gick samtidigt, så när mästarklassen startade så skulle jag banvandra på fortsättningsklassbanan samtidigt. 
Och där drog det ut på tiden. Jag hann gå fortsättningsbanan en gång, innan jag fick springa och ta Dixie som bara hade en hund före sig innan det var vår tur. Dixie behöver ju ganska mycket uppvärmning och med facit i hand skulle hon haft lite till.
 
Men trots stressen så fick vi till en bra runda. Dixie var ganska gasad och hoppade en del, men det blir det inga avdrag för. Vi fick 4 poängs avdrag för förarfel (som vanligt strular jag till något) så vi landade på 96 poäng.
Det gjorde även våra kära träningskompisar Emelie och Vincent och vi kom på delad 3:e plats av 18 starter.
 
När prisutdelningen var över, så fick jag fokusera på Lucy. Hon har inte tävlat sedan oktober förra året. Hon har inte gått en hel bana utan belöning sedan dess och desutom började hon med att låsa sitt fokus på en vass där det fanns ankor bakom. Så det kändes hopplöst i början. Hon kunde inte fokusera alls. Som tur var hade vi ett sent startnummer, så vi hade gott om tid. Och det tog sin lilla tid. 
Sedan började det ösregna och det regnade även när vi var innen på banan, men det är iof till vattenhundens fördel :)
Trots att hon var lite störd av att hon egentligen ville springa till ankdammen så klarade hon att följa med mig banan runt. Även vi fick 4 poängs avdrag för ett snett sitt och ett bristande samarbete och vi slutade också på 96 poäng som räckte till en 4:e plats av 32 starter.
 
Så jag får säga att jag är mycket nöjd med dagen! 
 
Vårt gäng som alla fick 96 poäng! 
 
 

4 månader och 4 dagar

 
Lucys och Maltes valpar växer och frodas och jag hör bara positiva saker om dem, förrutom lite vanligt valpbus som hör till :) Det är underbart att följa dem i facebookgruppen och då och då delar jag med mig av bilderna från deras vardagsliv här.
Två av valparna är redan anmälda till sina första utställningar. Och jag tror alla har börjat på valpkurser nu, så allt är frid och fröjd :)
 
Imorgon blir det en tävlingsdag. Dixie är helt som vanligt så det blir tävling för båda två. 
Jag är väldigt nervös för hur det ska gå för Lucy. Det var snart ett år sedan hon tävlade och vi har inte hunnit träna tillräckligt mycket i sommar. Men det finns inte så mycket att göra åt det nu. Imorgon kommer jag få svar på vad vi ska träna mer på. Antingen går det bra, eller så går det inte alls. Det ska bli spännande! Jag hoppas vi får en trevlig dag i alla fall och att åskan håller sig borta
 
 

Typiskt

Under natten har Dixie varit bra i magen och i morse var magen normal. 
Det var ju typiskt när jag nu hade bokat en veterinärtid som var för sent för att boka av. Så det vara bara att åka dit och konstatera att det nog hade gett med sig, för allt såg bra ut på henne. 1000 kr fick man betala för något jag själv redan konstaterat. Jaja, så var det med det.
Nu hoppas jag att det fortsätter hålla sig stabilt i alla fall. det är ju ändå det viktigaste!
 
Min själsfrände, min livskamrat, min skugga, min bästis som alltid är vid min sida! Hon är otroligt speciell min vackra hund! 
Nu hoppas jag att både hon och jag har klarat av sjukdomarna för denna gången så vi kan fokusera på det vi båda älskar :) 

bra och dåligt

Imorse hade vi en väldigt bra morgon. Det var fantastiskt väder och det var dags att prova nya träningsmarker på Landskrona BK tillsammans med Emelie och hundarna. 
Deras BK ligger precis vid en stor sjö, så vi började med att Lucy och Lycka fick bada, vilket var mycket uppskattat. 
 
Lucy med bästa kelpiekompisen Lycka
 
Sen fick jag till ett bra pass med Lucy. Vi tränade både lydnad och rallylydnad. I lydnaden testade vi av 2:an hopp (skulle kolla om hon mindes) och det gick mycket bra. Sen tränade vi rutan också och Emelie hjälpte oss lite med det.
 
På rallyträningen gick det också bättre. Långt ifrån perfekt, men det börjar gå åt rätt håll igen. Lucy börjar förstå att mammaledigheten/sommarlovet är över och att hon nu ska återvända till sitt "jobb" :) 
 
Höjdpunkten var ju också att Emelie hade köpt med sig världens godaste croissanter! Det älskar ju jag :D
 
Det blev inte så mycket med Dixie. Hon är fortfarande inte bra och hon har fått en tid imorgon till veterinären. 
Efter att vi hade varit ute och var på väg upp i min lägenhet så ställer sig Dixie på översta trappsteget i trapphuset och sprutar diarré över hela trappan. Vilken mardröm! Det var bara att börja rengöra. Lukten sitter fortfarande kvar i näsan, hu! Nu har jag i alla fall gjort vad jag kunnat: fastat henne, gett henne kokt fisk och nu får hon dietmat. Men det räckte inte, imorgon får hon se till att bli frisk. Antagligen blir det ingen tävling för hennes del på lördag, men det viktigaste är att hon blir helt frisk från magåkomman. 

Motvind

Det är lite motvind här för tillfället. 
Jag har precis repat mig från min sjukdom och det känns bra. Men den avlöstes istället med att Dixie blev sjuk. 
Hon var magsjuk igår och var lite ynklig. Hon var dock bättre idag och fick följa med på träning och fick kokt fisk som belöning. Det blev väldigt lugnt för hennes del. 
Lucys träning går sådär. Hon känns fortfarande ringrostig och har inte fått tillbaka den träningsgnistan hon hade förrut, men det gick bättre idag än förra gången. Det kommer inte bli några stilpoäng på tävlingen i helgen, men det bryr jag mig inte om. Vi satsar på godkänt. Tyvärr krockar Dixies och Lucys klass på lördag, så det kommer bli stressigt och jobbigt för min del. Det är inte min grej att tävla flera hundar samma dag och särskilt inte när klasserna krockar..
 
En annan tråkig sak som hänt är att en av Lucy och Frankies valpar i kryddkullen har fått hjärtproblem. Det är lilla Alma som annars är kullens stjärna. Hjärtat är lite förstorat och slår inte riktigt som det ska. Det utreds vidare...
Nu gäller det att ha koll i övriga kullen. Balder blev kollad idag och hans hjärta slog som det skulle. Helmuth ska kollas nästa månad och jag ska boka tid till Timja också. Jag hoppas ingen mer är drabbad och tycker såklart det är väldigt synd att söta Alma fick det :( 
 
Nu önskar vi lite medvind!
 
 

RSS 2.0