Sista dagen i februari

Februari är en kort månad som försvinner snabbt. För några år sedan hade jag namnsdag den 28:e februari, men sen tog någon bort namnet Maja ur kalendrarna, men jag brukar i alla fall säga att det är min namnsdag idag.

Lucy blir 15 månader idag.
Just nu ligger hon på rygg under Dixie och boxar henne i huvudet med tassarna. Det ser väldigt roligt ut.

Jag och Lucy har precis kommit hem från agilityträningen.
Roligt är det!
Lucy är alldeles vild när vi kommer dit och det tar ett tag innan hon kan fokusera. Hon vill göra allt på en gång. Men efter en stund går det bra. Idag tränade vi på tre små banor som faktikst gick riktigt bra. Sen tränade vi kontaktfält som är Lucys starka sida. Hon är jätte duktig på det!

Men hon var inte så duktig på passivitet idag. Ganska pipig och hade svårt att koppla av. Dags att träna det igen. Det var längesen vi tränade på det så det kan behövas lite igen. Hon har varit mycket passiv från början, därför har jag mest tränat att hon ska vara aktiv, men nu kanske hon har blivit lite för aktiv. Svårt att få till balansen ibland.

Nu ska jag ut med Dixie så hon också får egen tid. Det älskar hon!


Spår och träning

Härliga lördag började med spår i Sibirien.
Det var som vanligt trevligt och uppskattat av både mig och hundarna, trots en bitande vind.

Lucy var som vanligt, tog spåret hyfsat bra, men struntade i pinnarna. Blev något bättre mot slutet, men hon förstår inte varför hon måste markera pinnar när hon spårar. Hon går rakt över dem istället.

Dixie var kanonduktig. Tog alla pinnar utom en och hon markerar mycket tydligt genom att lyfta upp alla pinnar så jag verkligen ska se att hon har hittat dem. Hon hade ett bra tempo också och klurade ut sina vinklar.
Men hon är otroligt på allt just nu.
Igår körde jag ett lydnadspass med henne och hon är helt fantastisk. Just nu är hon bara en dröm att träna med.
Hon har slutat med allt trams hon tidigare hållt på med, typ sticka iväg och köra race, eller skälla när hon inte förstår (undantag på agilityn). Hon har mognat och det sägs ju att en barbet inte är mogen förrän vid tre års ålder. Stämmer mycket bra på Dixie. Hon fixade till och med platsliggning fast Lucy hade race runt om henne.
Återigen så suger det i tävlingstarmen när det går så bra. Men det får vänta. Innan vi går ut på en lydnadstävling igen så ska hennes platsliggning sitta till 1000% med alla typer av störningar och med nya hundar.

Lucy och jag har tränat lite agility. Vi har en pytteliten trädgård, men jag har ändå lyckats bygga upp ett fyra pinnars slalom och två hopp hinder och det kan man träna mycket på.
Det gick mycket bra och jag är så stolt över henne. Men vi behöver oändligt många fler timmar innan hon klarar ett säkert slalom.

Jag och mamma har klippt Blanca idag. Hon gillar det inte, men hon har inget val.
Hon är nog världens busigaste hund. Hon är hal som en ål och tar sig upp överallt. Häromdagen hade hon tagit sig upp på spisen och snott mat genom att hoppa upp på en barstol, och det är högt. Hon kommer även upp på köksbordet fast alla stolar står indragna. Man kan inte ha någonting framme. Hon äter allt! godis, mediciner, all mat hon kan hitta.
Hon har bitit sönder två av mina klädesplagg för jag hade hundgodis i fickorna.

Så det gäller att man har ögonen öppna. Men skulle jag inte ha det så har jag min högra hand Dixie som håller ordning bland hundarna. Om jag säger till Blanca när hon gör något hyss så anammar Dixie det direkt och säger också till Blanca när hon gör hyss. I går när Blanca tänkte ta sig upp på bordet så sa Dixie till henne direkt. Även när hon skulle bita sönder ytterligare en tröja så sa Dixie till henne. Och direkt efter tittar Dixie på mig och skvallrar:
"Titta vad hon gör matte, så får hon väl inte göra?"

Fyra koppel och hundmöte

Vanligtvis så brukar jag rasta hundarna två och två eller ensamma.
Men ibland händer det att man måste ta alla samtidigt. Nu när vi passar Blanca så har jag alltså fyra hundar med fyra koppel och fem viljor som ska enas om vilken väg man ska gå, i vilket tempo och när och var man ska stanna och lukta.
Inte alltid helt lätt. Men jag är ganska stolt över alla idag när vi gick, för alla valde min väg och mitt tempo.
Vid hundmöte får man göra lite omändringar, det gäller att ha Selma längst ifrån, för om hon är närmast den mötande hunden så känner hon att hon måste försvara de hon har bakom sig och vill jaga bort faran och då blir det lätt en kedjereaktion. Men om hon går i mitten eller längst ifrån så känner inte hon att hon har ansvaret och ingen annan gör det heller.

Dixie uppför sig bäst. Jag har lärt henne att när hon ser en annan hund på promenad så ska hon ansluta i fotposition och titta på mig och det gör hon så fint så. Och det är guld värt!

Lucy behöver också tränas i detta. Hon blir alltid väldigt glad när hon ser en hund och vill dit och jag måste ibland släpa henne efter mig när vi passerat den mötande hunden.
Men då behövs en klicker och i detta vädret klarar inte mina fingrar vara utan vantar i särskilt många sekunder, så vi får vänta lite tills det blir åtminstonde någon plusgrad. Hon skäller i alla fall aldrig, hade hon gjort det så hade jag fått offra mina fingrar, för det hade jag inte stått ut med.

Här kommer en bild på Bruno, 6 månader. Han börjar bli stor pojke nu, väger 21,5 kg. Är mycket duktig på lydnad. Kommer alltid på inkallning och har lärt sig gå fot (i störningsfri miljö). Nästa projekt är platsliggning =)Bruno är verkligen en mycket charmig hund!


Foto: Jan Holmgren

Dixies valpar 6 månader

Idag blir Dixie och Baxters valpar 6 månader. Och för att minnas den glada underbara tiden när de små liven bodde hos oss så tänkte jag bjuda på lite filmsnuttar.
Jag har hur många filmer som helst, men nu har jag valt några stycken.


Först har vi en liten snutt på Bruno, när han gärna vill ha med sin boll in. Men det är inte lätt när han knappt lärt sig komma upp utan boll =)


Amie och Svea, de stora tjejerna var ständigt i lek och ständigt i fight =)


Lilla Sannie som var minstingen och är fortfarande. Men alltid på alerten!


Malou påbörjar sin agilityträning i tid =)Denna filmen är tagen då vi bara hade Chip kvar. Han hade lärt sig att själv klättra in i valpburen.
Men här kommer mamma Dixie och håller ett långt föredrag för sin son. Om vadå kan vi ju undra....
Chip försöker sätta sig in i leken. Här var Lucy så glad att Dixie äntligen börjat leka med henne igen.
Undra hur många smygsupar Chip tagit sig. Han lever i alla fall upp till namnet fyllehund =)
Världens bästa supernanny! Lucy njöt att valparna varje dag och blev tilldelad rollen som lektant.
Hon var helt otroligt tålmodig och fick aldrig nog.Amie och Svea i en av sina brottningsmatcher


Och så avslutar vi med en ljuv stämma från lille Bruno som alltid var den som syntes och hördes mest =)


Grattis alla valpar på 6 månaders dagen!
Jag vet att alla har det bra och har kommit till de bästa familjerna en uppfödare kan tänka sig!

Skickar en liten blänkare om att det kan vara tid för en avmaskning på valparna igen.

Själv har jag haft väldigt mycket att göra och inte hunnit träna något med mina egna vovvar. Men de aktiverar sig själva genom att leka med varandra mycket.
Igår kunde Dixie och Blanca leka själva när Lucy sov.

Hundarna har även fått en ny kompis i området. En 4-årig border terrier som Lucy älskar och Dixie tycker han är helt okej. Dixie har i vanliga fall inget behov av att lära känna nya hundar. Hon har sina vänner som hon gillar, men fler tycker hon är onödigt. Men denna lille kille kunde inte ens hon motstå att tycka om.Ny måndag

Så var det måndag igen. Och kallt är det. Nu tycker jag det är hög tid för våren att göra entré.
Jag längtar fruktansvärt!!!
Ingen snö här idag och det får jag vara glad för. Igår var det lite sol och då passade jag på att dra fram cykeln för att träna lite cykling med hundarna. Lucy har aldrig cyklat förrut och personligen tycker jag inte man ska cykelmotionera en hund före två års ålder. Men ta man bara mycket korta rundor i långsamt tempo så är det ingen fara. Hon klarade det ganska bra. I början ville hon helst springa, men hon fick in den rätta tekniken mot slutet. Dixie fick lite längre runda i lite snabbare tempo. Hon är duktig på att springa bredvid.

Jag har tränat lite utställning med Blanca. Travet är inga problem, värre är det när hon ska stå fint. Hon är hal som en ål och har spagettiben. Men några fler små pass ska nog göra susen.

Jag och Lucy har varit på rallylydnadsträning ikväll. Det går upp och ner. Hon var väldigt laddad idag, nästan för "het" och det kom en del pip-och-gnälljud. Jag är ganska allergisk mot pip-och-gnälljud och försöker genast bryta när hon sätter igång.
Men överlag så gick det bra i kväll. Extra vild blir hon när hon ser något av agilityhinderna. Balansen ville hon upp på hela tiden och in i alla tunnlar. Jag gissar att jag kommer ha en tornado-hund nästa vecka som kommer röja genom alla hinder hon ser. Men det blir nästa veckas problem.

Hundmassagekurs

Ja, denna helg bjuder på fullt solsken, men med -10 grader.

Igår höll jag en intensivkurs i hundmassage i 4,5 timmar. Det var en härlig grupp med härliga hundar som kommit för att lära sig att på bästa sätt ta hand om sina hundar, med alla massagens goda effekter.
Först gick vi igenom lite teori och sedan satte vi igång med praktik och alla hundar fick en välbehövlig genomgång och helkroppsmassage vilket de uppskattade. Jag avslutade med att känna igenom alla hundar.
Britt bjöd på god lunch och fika och det blev en mycket lyckad dag.

Själv brukar jag massera mina hundar en gång i veckan och det finns alltid någon spänning att lösa upp. Speciellt under denna kalla årstid!
Jag märker effekterna på mina hundar. Friare rörelser när spänningarna har släppt, smidigare, glansiga pälsar och väldigt mycket tillgivnare.

Det är lungt i huset! Lucy och Blanca verkar ha tröttnat på att leka. Kanske börjar de nu bli lite äldre och förståndigare och börjat inse att man kan vila tillsammans också.

Annars är det pälsvård som står på schemat idag. och så ska jag försöka träna lite utställningsträning med Blanca som ska göra officiell debut i Malmö i mars.
Mycket att göra

Jag är ledig idag. Men det har inte varit lungt för det.

Jag har förberett för min hundmassagekurs som jag ska hålla imorgon. Och såklart tog ju bläcket slut i skrivaren när jag höll på att skriva ut. Så nu måste jag ändå åka in till jobbet senare för att skriva ut resten. Jag tycker alltid bläcket är slut. Ett tips: Köp aldrig en billig skrivare! Det är lur! Patronerna är svindyra och varar inte alls länge, så det blir en dyr historia i slutändan.

Bichonen Blanca har kommit hit idag för hennes familj ska åka till Alperna. Så hon ska bo här en vecka.
Det blir alltid lite uppjagat precis när hon kommer. Dixie talar tydligt om för Blanca med grova morr att hon ska hålla en låg profil. Det gör Blanca, hon ålar och slickar mungipor. Lucy säger tvärtom till Blanca, att hon genast ska sätta fart och leka. Så det blir lite svårt för stackars Blanca precis i början med så olika budskap. Men efter 5-10 minuter är hon med i gänget och de kan leka allihop. Men mest Lucy och Blanca.

Selma drar sig undan. Hon tycker det blir för mycket stim och stoj.

Sedan har vi haft besök av ett par som ville titta på barbet. Samtliga fyra hundar försökte sälja in sig.
Men som vanligt var det Lucy som lyckades bäst. Hon tar alltid väl hand om sina gäster och ser till att de får kela obegränsat med henne. Helst ska hon sitta i knäet eller ligga på rygg så de kan klia hennes mage.

Men även Dixie visade en ovanligt kelig sida av sig själv. Hon gjorde ett gott försök, men efter ett tag blir hon så varm så hon måste gå undan och kyla av sig på det svala golvet.

Nä, nu får jag dra i väg till jobbet och få sakerna gjorda.Bad och träning

Igår lyckades jag och mamma med gemensamma krafter att reda ut alla Lucys tovor så hon kunde bada.
Hon var ordentligt skitig, men sen blev hon så ren, mjuk, fluffig och väldoftande.
Trots att jag öste på balsam i pälsen så är den idag tovig igen. Hon är i värsta pälsåldern, men så är den också ganska lång.
Men hon har några utställningar framför sig i vår, så jag vill inte klippa av den.

Idag träffade jag en annan kompis som jag inte sett på 5 år. Väldigt trevligt och vi tog en lång strandpromenad med hundarna. Lucy höll galopp tempo under 1,5 timme. Hon har verkligen hoppat i sin monsterdräkt igen. Men hon lyssnade faktiskt idag.

Det har blivit lite lydnadsträning nu på kvällen.
Jag vet inte om jag ska satsa något på lydnad med Lucy. Hon är ingen optimal tävlingslydnadshund. Hon är ganska seg i reaktionerna och är inte så motiverad. Om jag inte tränar med hennes bravobiffar som belöning, då kan hon plötsligt allt.
Vi får se om jag ger upp eller inte. Kanske fortsätter jag bara för att anta utmaningen och se hur långt jag kan komma. Hon har ju gjort några framsteg i leken och blivit ganska "tänd" på leksaker.
Jaja, jag fortsätter och ser vad det blir av lillskrutten.

Men så har jag ju min Dixie stjärna som är så otroligt duktig. Hon bara älskar att jobba och gör det med den största glädje.
Fotgåendet var ikväll näst intill klockrent. Läggande under gång var mer än klockrent, inkallningen var så bra den kan bli om man heter Dixie, apporten kanon, ställandet mitt i prick......tänk om hon bara hade kunnat lära sig platsliggning, då hade hon kunnat gå låååååångt! För allt annat lär hon sig på ett kick!

Provade även inkallning med ställande för första gången. WOW! Naturbegåvning!

Ja, Dixie hon kan verkligen göra sin matte glad =)

Stå på händer tricket går framåt. Hon kan nu stå på händer med en fåtölj som stöd. nu ska jag bara lära henne att hitta balansen själv. Vi tränar inte detta så ofta eftersom det är ovana muskler som måste stärkas succesivt.


Alla Hjärtans Dag

14/2 betyder Alla Hjärtans Dag.
Mitt hjärta befinner sig på andra sidan jorden, så det blev ingen romantisk middag (om vi nu brukar ha det?)
Men i eftermiddags ringde det på dörren och där står ett blomsterbud med rosor som skulle levereras till mig själv =)
Jag har aldrig fått något blomsterbud tidigare, så det kändes kul. De var såklart från min älskling Daniel.
Mycket gulligt!

Vi har nyss kommit hem från avslutning på agilitykursen. Väldigt roligt!
Lucy är så duktig som jag lärt henne att vara. Det vill säga- det brister lite här och var. Men hon har gått om Dixie.
Lite vild i början och tar gärna sin egen bana en gång först utan mig, men sen går det bra. När hon blir osäker så biter hon mig i armarna, men jag får helt enkelt träna henne mer så hon blir säker, för det är ett väldigt tydligt mönster.
Det är i alla fall väldigt kul och jag lär mig alltid massor. Och så är det en väldigt trevlig grupp!
Om två veckor fortsätter vi på nästa steg.

I helgen har Lucy haft en ätardag. Hon hade bland annat smugit in i tvättrummet och bitit sönder två par underbyxor, mina nya jeans, en disktrasa och en CD-skiva. Allt på en dag.
Och hon som aldrig har bitit sönder något i hela sitt liv! Där fick jag för att jag hade en så snäll valp.

Vårkänslor i isvak?

Idag var vi duktiga och åkte på spår i morse.
Soligt och fint väder men många minusgrader, så det var lite kallt.

Dixie gjorde en bra spårbörjan och ett bra spårslut och markerade mycket väl sina pinnar. Jag råkade nog vilseleda henne lite i mitten av spåret så vi kom fel.

Lucy kan jag vara glad att hon nu verkligen har börjat spåra. Men några pinnar tänkte hon minsann inte markera, men spåret tog hon.

Efter spåret så åkte vi hem och vilade och sedan ringde min äldsta vän som jag inte sett på ett halvår då hon bor i Stockholm, men denna helg var hon hemma, så vi gick en jätte lång strandpromenad med hundarna och pratade om allt. På vägen hem när vi går längs Landskronas vallgrav fick nog Lucy
lite för tidiga vårkänslor, för hon fick glädjerus som slutade med att hon kastade sig i vallgraven. Hon hittade en isvak där hon passade på att simma.
Jag blev orolig, isvakar är inget att leka med. Det var väldigt brant ner och hon vägrade komma upp. Jag försökte kasa mig ner, då kom hon upp och sprang förbi mig, men fick tyvärr med sig Dixie innan jag fått tag på dem båda.
Så plötsligt hade jag två hundar som simmade i isvaken. Dixie lyckades jag i alla fall kalla upp och då kom även Lucy.
De stank som kloakråttor när de kom upp. Fy sjutton!
Det blev duschen direkt när vi kom hem.

De brydde sig inte alls om kylan, men de är ju också galna vattenhundar =)

Strandfynd

Ett fynd av havssköldpadda har funnits på stranden i Borstahusen. Jag och mamma for ner i eftermiddags för att ta oss en titt. För att slippa leta tog jag med en hund. Det blev Lucy. Jag släppte henne på stranden och efter bara några sekunder hade hon hittat skalet av sköldpaddan som hon också passade på att rulla sig på.
Detta ska vara världens största havssköldpadda, men det är bara en bit av skalet som ligger kvar.
Artikel:
http://hd.se/skane/2011/02/09/ovanlig-skoldpadda-hittad-i-skane/
Idag är det exakt 1 år sedan jag åkte till Schweiz och hämtade lilla buslus på flygplatsen. Tänk att det redan gått ett år. Hon är en underbar hund, även om hon är i busåldern just nu. Men det är Dixie alltid. Hon kommer nog aldrig bli vuxen. Hon har alltid busglimt i ögat. Igår när jag var ute på fältet och tränade så använde jag en tom burk att lägga avståndsbelöning på.
Lucy tränade först och var jätte duktig, sen fick Dixie träna, men när hon tagit sin belöning så tog hon även burken och sprang runt med och hade jätte kul. Lucy som låg plats tittade med stora ögon och när det sen var hennes tur igen så gjorde hon samma sak. De ser och lär på gott och ont.


Sen gick vi lite i skogen och plötsligt stöter Lucy upp en fasan. Det tyckte hon var vansinnigt kul och ville bara mer och mer. Men det fick hon inte. Det räcker med en jaktgalning. Dixie har bara jakt i huvudet när vi närmar oss just detta skogsområde. Det är fullt av fasaner och kaniner och hon kopplar på sin spårnos direkt och man ser tydligt när hon får upp spår, då viftar svansen som en propeller och hon är mycket angelägen om att få fullfölja sitt spår.
Själv längtar jag efter att kunna träna kontrollerade viltspår istället.

Imorgon har vi bokat stallet och ska träna lite agility bland annat.


kursavslutning

Har precis kommit hem från kursavslutning i rallylydnad med Lucy.
Det gick sådär. Hon är fortfarande inne i sin ofokuserade period och fastnar lätt med blicken på annat. Stundvis gick det bra. När jag väl får med mig henne så är hon duktig.
Men det är bara att jobba på. Hon kommer bli duktig en vacker dag, för jag ger mig nämligen inte. Vi hoppar på nästa kurs direkt som börjar om 2 veckor.

Tidigare i eftermiddags hade jag och Dixie ett av våra stå-på-frambenen-pass. Hon är så jäkla rolig!
Hon har nu kommit så långt att hon kan lyfta baktassarna upp en en fåtölj.
Nästa steg blir på en lite högre stol och sedan har vi bara balansmomentet kvar, att hon ska lyckas balansera.
Det låter kanske inte så mycket, men jag kan säga att det kommer ta tid.

Lucy fick även lite kontaktfälts träning som sitter till 90% just nu med ganska grov störning. Det gäller att komma på så många störningsmoment som möjligt för att säkra det extra mycket.

Jag har också gett mig sjutton på att lära hundarna gå fint i kopplet när jag går med allihop. En och en är inga problem, men när jag har alla, så blir det lätt kaos, när alla ska lukta hit och dit.
Men nu har jag satt kriterier som jag ska hålla och om jag klarar det så kommer det fungera. Men det är just det som kommer bli problemet för mig att verkligen hålla på reglerna.

Förresten, glädjen med de torra markerna varade inte länge. Nu har det regnat massor och alla gräsplaner blir lervälling så fort man går på dem. I natt ska det komma ännu mer regn.


Söndagsträning

Jag har varit flitig idag och redan hunnit träna två pass var med hundarna.

Igår kväll satt jag och läste mängder med hundartiklar för att få lite ny inspiration i vår träning. Jag hittade massor och antecknade flitigt och idag så provade jag alla tips jag läst.

Det har endast blivit förberedande agilityträning. Det finns massor man kan träna på utan att befinna sig på en agilitybana.
T ex har vi börjat träna massor med cirkelarbete. Det är roligt, men väldigt jobbigt för mig som måste springa en massa. Men det bevisar ju bara att man måste träna upp kondisen =)

Övningen går ut på att man ska springa i cirklar, både små och stora och hunden ska både kunna vara på höger och vänster sida och följa hur föraren än rör sig.
Det finns många syften med denna övning, men jag behöver den verkligen för att träna hundarna att inte hoppa eller bita i armar eller ben när jag springer fort.
Ett problem som jag främst har med Dixie (har många små fina ärr från vår agilityträning där hon har bitit i ren iver), men även Lucy har visat tendenser till att vilja bita i jacka och armar. Så det ska vi träna på nu. Men jag tycker redan vi gjort framsteg bara idag.

Sen har jag fortsatt att träna på 2x2 metoden i slalom och det går riktigt bra. Men jag måste akta mig för att inte gå för fort fram. Slalom är ett knepigt hinder och tar tid att lära in. Men jag tror verkligen på denna metod att jag både ska få säkra och snabba slalom. Vi jobbar vidare och ser hur det går.

Ett tredje pass med kontaktfältsträning blir det om några timmar. Nu är vi verkligen igång!

Imorgon har vi avslutning på rallylydnadskursen och tyvärr har jag inte hunnit träna någon rallylydnad alls i veckan.
Men jag har beställt 10 skylthållare och koner och ska fixa laminerade skyltar på jobbet i veckan så vi även kan träna rallylydnad på allvar.

Det har blåst jätte mycket nu i några dagar och det har gjort att det har torkat upp på alla stora gräsfält och det underlättar när man ska träna.


skötsel

Idag har Daniel åkt igen. Nu dröjer det länge innan vi ses igen. Nu ska det pluggas en termin i Australien också. Så vi ses i juli nästa gång. Man får hoppas att tiden går fort, för lite sommar hade inte varit fel.

Vi har gjort mycket roligt under tiden han varit hemma nu. Gått på restauranger, träffat kompisar, spelat spel och promenerat.
Ingen hundträning har det blivit. Men det gör inget för det kommer bli mycket av den varan framöver.

I eftermiddags tog jag itu med lite skötsel på hundarna som har halkat efter under veckan.
Borstat pälsar, klippt klor, smörjt trampdynor, rensat öron skrapat och borstat tänder. Ni glömmer väl inte att kolla era hundars tänder? Speciellt allra längst in i överkäken där det lätt bildas plack. Där har jag skrapat rent på mina hundar idag.

Lucys päls är ett rent helvete just nu. Hennes päls har varit lätt fram till nu. Det kom samtidigt som det började växa bomull i öronen på henne =)
Dixies päls är lätt, men den har också varit hemsk när hon var runt 1 år.

Selma har jag klippt ner i kort frisyr. Hon var så otroligt långhårig och nu är hon som en glad liten valp igen. Jätte söt blev hon. Hon ska nog få sig ett bad imorgon.


Svea rapport

Nu har det kommit några bilder på lilla Svea också. (Majtippans Safir of Cheba) som bor längst bort uppe i norr.


Vilken sötnos!

Allt är toppen med Svea. Hon trivs jätte bra i sin stora familj. Hon är mycket träningsvillig och enligt matte gör hon vad som helst för en godis. Hon har lärt sig många konster och ibland kör hon allting på en gång när hon blir för ivrig.
Hon busar mycket med familjens äldre hund Sally som sägs vara alltför tålmodig =)

Hon har egen vilja och protesterar högljutt när det blir tråkigt, men det går bättre och bättre enligt matte. Hon har lärt sig att ligga tyst i korgen när övriga familjen äter middag.

Hon älskar att följa med på turer med hästarna. Hon sitter som klistrad vid vagnen när matte drar fram den. sedan får hon åka med i vagnen tills det blir skogsväg och då får hon springa lös.

Tack alla valpköpare för att ni tar så väl hand om Dixies bebisar!


Lediga veckan rullar på. Jag har redan varit ute med alla hundarna en och en för lite kvalitétstid och träning.
Lucy har fått träna mycket grunder och valpövningar eftersom hon är som hon är just nu.

Men det skötte hon idag. Vi gjorde mycket lekövningar och tränade fokus. Sen kom det lite andra hundar och då fick hon träna platsliggning. Prioritet just nu är att hon ska engagera sig mer i träningen och inte fumla bort i sin egen lilla värld.
Vi tränar också att gå fint i koppel, men det går hur bra som helst när vi går själva. Men så fort de andra hundarna är med så ska hon bara vara först.

Dixie fick träna fotgående och transporter och mycket lek som belöning. Det gjorde hon mycket bra.
Jag har börjat med hennes trix att stå på frambenen. Men ännu är det långt kvar innan det börjar likna något.
Just nu jobbar vi med tekniken, att hon ska lyfta båda bakbenen samtidigt och inte ett i taget.

Selma är inne i en rolig period nu. Hon är jätte glad och busig vill vill träna hela tiden. Hon får träna på lite av varje som hon tycker är kul.


RSS 2.0