God Jul!

Jag förstår inte riktigt var hösten tog vägen. Det känns som det var sommar nyss och vips så är det jul. Vet inte riktigt vad som hände därimellan???
 
Och jag har knappt uppfattat att det har blivit december och nu är det bara en vecka kvar till jul. Jag har massa inbokat före jul, så jag tänkte redan nu passa på att önska alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år!
 
 
Dixie, Lucy och Timja har jullov nu :)
 
I lördags så var det avslutning på Heidi-kursen. Det var då dags att visa upp det momentet som man hade valt som sitt mission. Vi hade ju valt rutan och jag trodde absolut inte hon skulle klara det.
Men på något konstigt sätt så gick det.
 
Vi gjorde den två gånger. Första gången så sprang hon igenom rutan, men med ett extra kommando så stannade hon i rutan. Andra gången sprang hon ut och stannade i rutan direkt. Det har vi aldrig lyckats med förrut, utan att först ha övat rutan med belöning eller att hon har sett var rutan är. Så jag var ganska förvånad men mycket nöjd.
Vi ska bara få till ett bättre ställande, så det ska vi träna på :)
 
Igår hade vi besök igen av några som är intresserade av barbetvalp. Både Dixie och Lucy säljer in sig till max. Det ska kelas så mycket som möjligt :)
 
Idag har jag även Timja här. Hon ska sova över tills imorgon. Vi ska snart gå ut och leka :)
 
 

Veckans avslutningar

I tisdags hade jag avslutning för min satsningsgrupp som jag fått äran att följa/coacha under hösten. 
De fick prova på att träningstävla och de var så himla duktiga! Jag blev nästan lite rörd när jag tänkte på hur mycket de har utvecklats. Nästan alla är färdiga för tävlingsbanan nu, så jag får bara önska alla stort lycka till!
 
Efter det var det avslutning på min och Lucys agilitykurs Våga tävla 1. 
Vi fick en rolig bana som avslutning. Eller ja, den hade varit rolig om man hade haft sin lilla hund med sig, men det hade jag inte riktigt. Jag och Lucy ville inte riktigt samma sak. Jag ville springa bana med henne och hon ville jaga kaniner som hon doftade ute på åkrarna. 
Helt hopplös var hon faktiskt. Vi fick väl till det på slutet och då går det jätte bra...När hon väl är med på noterna. Det krävdes att jag fick bli lite arg på henne för hon skulle skärpa sig. 
 
Nu ska vi snart iväg och träna i Flitiga tassar-hallen. 
 
På lördag är det avslutning på tävlingskursen "The sky is the limit" och då ska vi visa upp vårt mission. Mitt och Lucys mision är rutan och det har blivit mycket bättre, men helt färdig kommer den inte vara.
Med Dixie tänkte jag prova att lära in de nya rallyskyltarna som börjar gällar från årsskiftet. Det är inte så många, men man måste ju kunna dem :)
 
Ha en trevligt Lucia imorgon på fredagen den 13:e :)
 
 
 

Resumé av 2013

Vi närmar oss slutet av året och eftersom det inte blir några fler aktiviteter för oss i år så tänkte jag sumera året som gått.
 
Resumé av 2013:
 
Dixie:
  • Utställd en gång under året = 1 BIR
  • 3 kvalificerade resultat i avanceradklass i rallylydnad = titeln RLD A
  • 3 kvalificerade resultat i mästarklass i rallylydnad = titeln RLD M
Utställning
Dixie är endast utställd en gång under året och det var i Hässleholm i våras. Där blev hon i alla fall BIR
 
Rallylydnad
 
Dixie och jag har startat i avanceradklass i rallylydnad där vi på tre starter fick tre kvalificerade resultat (90,88,87 p) på mindre än en månad och därmed fick Dixie titeln RLD A
 
Vi har även startat i mästarklass i rallylydnad där vi på tre starter fick tre kvalificerade resultat (89,90,99 p). Mästartiteln tog vi på 2 veckor och därmed fick Dixie titeln RLD M som är den högsta titeln man kan få i rallylydnad. Hennes sista tävling på 99 poäng är även bra SM-poäng.
 
På hennes 6 tävlingsstarter i år har vi fått 4 pallplaceringar varav tre 2:a placeringar och en 3:e placering
 
Något mindre roligt som har dykt upp under året för Dixies del är en knöl på hennes framben
Den här oroar mig lite. Veterinären säger att den inte får växa mer, men att den sitter mycket dumt till, så den lär inte bli enkel att ta bort :/ Jag hoppas den inte växer mer, hon mår i alla fall inte dåligt av den....ännu.
 
 
 
Lucy:
  • Utställd 2 gånger under året. 2 x BIR, C.I.E (Internationell champion) och KBHV-13
  • Tagit titeln LP1 i lydnad
  • Tagit titeln RLD N i rallylydnad nybörjarklass
Lucy är utställd två gånger i år. På utställningen i Tvååker blev hon BIR och tog sitt sista CACIB och blev därmed Internationell utställningschampion som förkortas C.I.E
 
I höstas ställdes hon ut i Ballerup i Danmark där hon blev BIR igen och fick titeln Köpenhamnsvinnare 2013 (KBHV -13)
 
Lydnad
Lucy har startat 3 gånger i lydnadsklass 1 under året. Det började med en flopp där allt gick fel. Sen tävlade vi två gånger till där vi fick två 1:a pris med 166,5 och 177,5 poäng och eftersom vi hade ett 1:a pris sedan tidigare så fick Lucy titeln LP1.
 
Våra två 1:a pris räckte även till 2 pallplatser med 3:e placering på båda
 
Rallylydnad
Jag och Lucy har även startat i nybörjarklass i rallylydnad där vi på tre starter fått tre kvalificerade resultat (97,100,88 p) varav en 1:a placering och en 2:a placering. (Och den sista tävlingen skulle vi fått en 1:a plats också om inte jag utfört fel övning)
Men det räckte i alla fall så Lucy fick titeln RLD N
 
Bra jobbat av Lucy som tagit 4 nya titlar under året i tre olika grenar! 
 
 
Timja och övriga valpar från Majtippans:
 
Timja är utställd 2 gånger under året. På sin debut fick hon sitt första Cert och blev BIR. På sin andra utställning fick hon "bara" Excellent :)
 
Så mycket mer än så har vi inte hunnit med. 
 
Stort Garttis säger vi även till alla våra valpar som varit ute och visat upp sig under året!
 
Majtippans Jade of Cheba (Sannie) tävlar i lydnadsklass 3 och har lyckats få ett 2:a pris där, kämpa på!
 
Majtippans Jaspis of Cheba (Amie) har visat sig på utställning och blivir BIR och BIG 3 två gånger!
 
Majtippans Spicy Chive (Leo) har ställts ut en gång med Cert och BIR
 
Majtippans Spicy Cinnamon (Kellox) har ställts ut en gång med Excellent
 
Majtippans Spicy Chervil (José) har ställts ut i valpklass med BIR-Valp och en gång i jkl med Excellent
 
Majtippans Spicy Chili (Helmuth) har ställts ut två gånger med 2 Cert och 2 BIR
 
Majtippans Spicy Cayenne (Juni) har ställts ut en gång med Cert och BIM
 
Majtippans Spicy Ginger (Alma) har ställts ut en gång med Cert. Sedan har hon tagit titeln LP1 i lydnad och även titeln i rallylydnad nybörjarklass RBM och även titeln i fortsättningsklass RØM
 
 
 
Det var år 2013 det... Snart ska jag sätta upp mål för 2014. Ett år jag ser framemot :)
 
 
 
 
 

Ny storm

Det har varit en ny rejäl storm på besök. Denna gången hette han tydligen Sven.
Sven var arg och aggresiv och långsint och riktigt jobbig.
Jätte mycket har förstörts och det som var speciellt denna gång var översvämningarna. Vår strand var helt under vatten, lika så hundrastgården och strandpromenaden och allt längs med den.
 
Men hundarna är så glada! Särskilt Lucy älskar när det blåser hårda vindar. Vi har promenerat mycket på vallarna vid Citadellet (där finns inga träd som kan falla ner) och där njuter hundarna i fulla drag. Jag och Dixie råkade blåsa in i staketet en gång när det kom en rejäl vindpust. Tur inte elen var på :)
 
Och idag var lyckan ännu större för vovvarna när första snön hade kommit. Oj som de har busat!
 
Jag märker att det närmar sig löp för Lucy, för hon kissar oftare och de andra hundarna luktar på henne mer. Hoppas nu bara hon håller sig till januari.
 
I onsdags var vi i Halmstad och tränade i hundarenan med Emelie och Petronella. För första gången så testade jag att köra ett lydnadsklass 2 program tävlingsmässigt med Lucy.
Vi fick det filmat också, men tyvärr var filmen för tung för att ladda upp här så tyvärr kan jag inte bjuda på någon filmvisning :(
 
Men det är mycket nyttigt att titta på för min egen del. Fritt följ, läggande och inkallning såg helt okej ut. När det var dags för rutan så startade hon på kommando men ställde sig bredvid rutan. Jag vet att den inte är färdig, men det känns inte som det är så långt kvar tills hon förstår. Jag har börjat shejpa mittpunkten nu och det går ganska bra. Några pass till så tror jag att det kommer lossna. Hon är helt klart på rätt spår :)
 
Apporteringen fixar hon även om hennes gripande inte är de vackraste :)
Hoppet som vi haft så mycket problem med har de senaste två passen lossnat och nu satte hon det! Hoppas det inte är tillfälligt, utan att poletten har trillat ner :)
 
Sista momenten som är fjärrdirrigering är det absolut tråkigaste momentet. Det är alltså det vi har tränat minst och alltså det som fungerar sämst. Men det får jag väl helt enkelt bara ta itu med när jag väl känner att det är läge. 
 
Imorgon är planen att hundarna ska få sitt julbad. Jag är lite ledsen över att vi inte är med på svensk vinnarutställningen i Stockholm. 10 barbeter är anmälda, så det hade varit kul att vara med. Jag önskar i alla fall alla stort lycka till imorgon!
 
Och ha en trevligt 2:a advent!

Tre hjärtan

Mina tre fina hjärtan <3
 
Timja är här och busar med sin mor idag (precis som varje måndag). De har öppnat upp vallarna runt citadellet för vintern och då blir det såklart mycket spring och lek för hundarna där. Timja och Lucy har sprungit och brottats som galningar där idag. Timja är tuff mot sin mor. Lucy är den som blir fälld och ligger på rygg och sprattlar. Dixie bryr sig inte om dem, utan går vid min sida och frågar om vi inte kan träna lite istället :)
 
Idag fick jag ett fint kort i brevlådan av Karl-Johan och Anna och deras valpar. Tack snälla ni :)
 
 
 
 
Önskar er en trevlig månsdagkväll!
 
 

träningshelg

Denna helg har det blivit en del hundträning.
I fredags hade vi hyrt träningshallen Flitiga tassar, så där var jag, Emelie, Ewa, Karolin och Alexandra och tränade både rally och lydnad.
 
Karolin hade med kameran så här kommer några bilder från fotografen :)
 
Jag började med Dixie som fick köra en rallybana. (På bilden gör vi ligg-gå runt) Vi har inte gått en enda bana sedan tävlingen i oktober, men det gick bra. Konen som vi har tränat mycket satt som en smäck i banan (Jippi!!!), men sen slarvade hon med lite annat. Vänsterspiralen MÅSTE bli bättre. Det är en nybörjarskylt, men är en av de svåraste för oss. Det blir lätt att hon tränger för att hon går lite för långt fram, men annars tycker jag det mesta sitter ganska bra :) 
 
8:ans frestelse med illerskin och godis som störning
 
Är mycket glad också att hon verkar ha fattat att hon ska stå i honnören (utan att försöka sätta sig). Här tränar vi stå framför som är den lättaste stå-positionen för oss. Men vi körde även stå både på höger och vänster sida och det gick lika bra. 
 
Lucy fick köra ett lydnadspass. Vi hann träna fritt följ, rutan och hoppet. Med hoppet så tränar jag på återhopp (att hon ska kunna hoppa tillbaka även om hon sitter snett eller bredvid hindret. Det gick ganska bra för att vara första gången och hon gillade utmaningen :)
 
Lite uppvärmning
 
Våra helt-om svängar är ganska usla, men tydligen är det jag som går för fort i svängarna, så jag får försöka träna mig själv
 
Lite platsträning
 
 
Igår var det näst sista gången på Heidi-kursen för mig och Lucy. Vi tränade på kedjor, där man skulle kedja ihop tre moment. Jag valde ett kort fritt följ, en inkallning och sedan avsluta med rutan.
 
Vårt fritt följ kändes inte särskilt bra, men även Heidi påpekade att jag svänger för fort och därför tappar jag Lucy i svängarna. Jag ska verkligen tänka på det vid nästa träningspass.
 
Inkallningen gick bra. En av Lucys bästa och enligt Heidi så var det betyg 11 (av 10 möjliga) så det var kul att det såg så bra ut. Nu beyder inte det att hon alltid gör så fina inkallningar, men man får vara glad när det sker :)
 
Utmaningen i kedjan var att testa rutan med kommendering. Där låg belöning i rutan som Lucy inte sett, men hon sprang till rutan på kommando och fick sin belöning, så jag är väldigt nöjd med skicket. Nu ska vi bara nöta in var i rutan hon ska placera sig, för hon är inte helt säker på det ännu. 
 
Nästa pass blir på onsdag och då tränar vi i Halmstad Hundarena :)
 
 
Trevlig 1:a advent!
 
 
 
 

RSS 2.0