Valparna 1 vecka

Idag är valparna redan 1 vecka gamla. Det betyder att dem ska flytta om 7 veckor. Det går så fort.
Har tagit nya bilder på dem idag och de presenteras i den ordningen dem föddes.


Röd tik. Födelsevikt 361 gram. Vikt idag: 651 gram


Rosa tik. Födelsevikt: 447 gram. Vikt idag: 832 gram


Gul tik. Födelsevikt 348 gram. Vikt idag: 665 gram


Brun hane. Födelsevikt: 410 gram. Vikt idag: 750 gram


Lila tik. Födelsevikt: 485 gram. Vikt idag: 955 gram


Svart hane. Födelsevikt 404 gram. Vikt idag: 812 gram


Dem mår jätte bra allihop. Börjar bli lite svårare att ta kort på dem nu när dem knappt får plats i händerna samt att dem har börjat röra sig mer.
Det är mycket lugnare på nätterna nu. De första dygnen fick jag tända lampan många gånger under en natt och oftast var det någon som kommit för långt från mamma och syskon som inte hittade tillbaka.
Nu verkar dem alla veta åt vilket håll mjölken finns även om de har kommit bort sig. De är mycket skickligare på att kravla sig framåt nu också.

Passar också på att säga grattis till moster Tette och Blanca som igår blev BIR på sin första utställning.
Vi hade en liten snabb genomgång i handling m.m i fredags när jag var där och klippte Blanca och det var tydligen lyckat! Annars är det inte lätt att veta när man aldrig tidigare varit på en utställning i sitt liv.
9 månader

Idag fyller Lucy 9 månader och det har firats med en vandring i Hovs hallar. Där är alltid lika underbart! Man blir aldrig trött på det stället!
Lucy har badat från klipporna och sprungit i allt för hög hastighet enligt mig. "Luuuugn!!!!!!" är ett ord som jag ofta skriker efter henne när hon far över stenar och branta klippor. Dixie är likadan.
Men på något sätt klarar dem sig oftast oskadda.

Mötet med Selma igår gick bra. Dixie lät henne komma in i valprummet och fram till valplådan, men inte längre.
Selma är tyvärr inte lika duktig som Lucy på att lyssna på Dixies varningar, så efter att Selma ignorerat ett antal morr så fick hon en mer rejäl tillsägelse. Då fattade hon att hon inte fick ta valparna. Selma blev ju som vi trodde alldeles galen av upphetsning och hon har pipit hela natten efter dem. Hönsmamma nummer 1  (Selma) vill såklart sköta alla valpar själv, men hon glömde att det redan fanns en mamma som sköter dem alldeles utmärkt.

Jag har klippt alla valparnas klor idag. Ganska många. Det ska börjas med träningen i tid =)

Vi har haft lite firande för Daniel idag eftersom han fyller år om 2 veckor, men eftersom han åker redan på tisdag så fick vi fira idag. Lunch och fika kunde vi faktiskt äta utomhus medan solen ännu värmde.
Dixie springer ut och in mellan oss och valparna. Hon vill vara med oss, men även hålla ögonen på dem.

Valparna börjar kunna röra sig lite mer nu, även om de fortfarande kravlar. De är små knubbisar och den största nådde idag 800 gram. En ökning med 83 gram sedan igår. Blir mer för varje dag.
Jag hoppas det öppnas några ögon nästa vecka.


Lucy får vara väldigt nära nu. Idag fick hon till och med gå hela vägen fram och lukta på dem.


Några bilder på min 9 månaders vovve:


Lucy i Hovs Hallar
Hon kan också göra läckra hopp ut i vattnet


Här ser hon ut som en ängel där skummet bildar vingar


Många hopp


Hämta pinne är kul
Extra Nanny

Äntligen har vi fått lite bättre väder. En riktigt fin höstdag har vi haft idag.
Jag och Lucy tog en lång morgonpromenad på stranden, men efter stormen som vi haft var nästan hela stranden täckt med tång, så det fanns inte så mycket strand att gå på. Men vi njöt och Lucy sprang på, hon är väldigt lyhörd när hon går lös, lätt att styra. Hon fick även hämta lite pinnar i vattnet och det är lite kul varje gång.
Men hon är typ omöjligt att träna med just nu. Kan bara vara koncentrerad i max 1 sekund, sedan måste hon kolla på det där lövet som trillade från trädet, eller flugan som flyger m.m
Känns ganska avlägset med provet på tisdag.

Och valparna fortsätter att öka i enorm fart. Igår fick jag för mig att Dixie inte hade någon mjölk kvar och att valparna skulle svälta ihjäl, men när jag vägde dem idag så hade lila tiken gått upp 79 gram och övriga runt 55-60 gram, så nog måste hon ha mjölk.
Jag hade väl inte rätta tekniken till att kunna kontrollera det =)

Lucy vill också gärna hjälpa till med valparna. Hon står utanför buren och gnäller lite försiktigt. Och för några minuter sedan hittade jag henne inne i valpburen där hon hade lagt sig i ett av hörnen. Dixie är mycket tollerant och låter henne hållas.
Jag tycker Dixie har verkat vara lite väl tillåtande med Lucy. Vad jag vet så brukar tikmamman jaga ut husets övriga hundar i fall de närmar sig valplådan och även själva valprummet, men så är det inte här. Kanske känner Dixie att Lucy inte är något hot och därför behöver hon inte vakta valparna för henne. Dessutom lyssnar hon på Dixies minsta signaler så skulle det bli för mycket vet Dixie att Lucy lyssnar på henne.

Men om en timme kommer Selma. Då får vi se hur det går. Känner på mig att Selma kommer vilja ha alla valpar själv och då tror jag inte Dixie är så tillåtande längre =)

Jag har varit en snabbis i Ängelholm idag och hjälpt till med Blancas utställningsklippning. Hon blev fin!
På söndag är det dags för utställningsdebut för både Tette och Blanca. Vi hoppas det går bra!


På en sekund kan alla somna i en hög =)

Dagens rapport

Dixie började igår få sina krafter tillbaka och var uppe en hel del ur lådan.
Hon till och med sprang några varv med Lucy i trädgården och  jagade henne lite. Lucy blev överlycklig! Äntligen ville Dixie leka lite med henne igen, det var så längesen.  Sedan springer de tillsammans in i valprummet, men när Dixie hoppar in i valplådan vänder hon sig om och med bara en blick säger hon till Lucy att "hit men inte längre". Lucy lägger sig då ner och vilar huvudet på valplådans kant och på det sättet känner hon ändå att hon också får vara med.

Idag har Dixie också varit uppe flera gånger och lämnat bebisarna själva små stunder. Det går bra, de lägger sig i en klunga och somnar.
Det börjar bli trångt runt spenarna och det är redan hård konkurrens. Ibland låter dem som ett gäng skrikande fåglar när de tampas om bästa spenarna.

Idag var det Rosa tik som ökat mest i vikt med hela 72 gram sedan i går. Hon är fortfarande näst störst efter den lila tiken som nu väger 638 gram. Dem är väldigt skickliga på att sno åt sig de bästa spenarna, små tjejerna accepterar det och tar en ny spene, men hanarna skriker högljutt =)

Jag tycker att valparna redan nu är underbart söta och att dem faktiskt ser ut som hundar och inte som små råttor. Helst skulle jag vilja behålla alla själv, men det går inte =)


Väldigt goa!Tre systrar
Växer så det knakar

Valparna blir större för varje minut känns det som.
Den tjocka lila tiken har gått upp 60 gram sedan igår morse. Och minstingen (gul tik) har gått upp 50 gram och gick om röd tik, så nu är röd tik minst, men även hon har gått upp 40 gram sedan igår, så det är inte dåligt.
Hanarna är väldigt jämnstora. Det skiljer endast 2 gram på dem.

Annars är det ju inte så mycket händelser i valplådan. De äter och sover, förrutom lila tik som bara äter =)

Jag var iväg med Lucy igår på kurs. tränade på kedjor med olika störningar. Jag kände mig rätt off eftersom det inte blivit mycket sömn de senaste dygnen. Men Lucy måste få sin tid, det är hon värd så duktig som hon har varit. Nästa vecka är det avslutning och då ska vi tävlingsträna med 3-5 minuter långa beteendekedjor.
Hu, Lucy som inte har lång uthållighet... Vi får se vad hon klarar =)
Det blir hårdträning i veckan i alla fall.

Tråkigt med vädret bara. Man blåser bort när man går ut och det kommer störtskurar med jämna mellanrum. Man kan väl säga att det är höst. Jag älskar höst, det brukar vara bra träningsväder när det är lite svalare men ändå ljust länge på kvällarna, men detta agustiväder som vi haft är inget kul. Lite för mycket av det goda.

Jag var ute med Dixie i natt. Vilket hemskt väder! När Dixie gick ut passade en mycket snabb Lucy på att smita in i valplådan och kolla av vilka som kommit till världen.
Hon ligger annars i sängen bredvid valplådan och har full koll ovan på vad som sker.
1 dygn

Natten har gått bra och valparna äter och sover och gnyr som dem ska.
Vi får dra ut Dixie när hon ska rastas, hon skyndar då ut, gör vad hon ska och skyndar in igen. Hon lämnar dem inte självmant. När hon ska äta får man servera maten där hon ligger för hon går inte upp och äter.

Det är rejäla valpar hon har. Inga klena varelser.

Här kommer en liten kort presentation av var och en:


Först att födas kl 02.00 den 23/8 var röda tiken. Hon vägde vid födseln 361 gram och väger 1 dygn senare 381 gram. Blir ofta bortknuffad från spenarna av sina syskon. Är den som kravlar runt mest och kommer på villovägar =)


02.40 föddes rosa tik. Hon vägde 447 gram och idag väger hon 476 gram. En stor tik som troligtvis får vågig päls.
Är duktig på att hitta spenarna med mest mjölk. Trygg valp


Tredje valpen var den som tog längst tid att få ut och var den som vi fick ta bort.


04.22 föddes gul tik. Hon är minst i kullen men vägde ändå 348 gram vid födseln och idag väger hon 375 gram.
Fast hon är minst kämpar hon väldigt tappert för sin föda och blir hon av med sin spene piper hon missnöjt. Pigg valp!


04.56 kom första hanen. Han har inget band eftersom hans färg talar för sig själv. Kullens enda bruna valp.
Vid födseln vägde han 410 gram och idag väger han 455 gram. Han kommer flytta till Malmö.


06.05 föddes lila tik. Hon är störst i kullen och vägde vid sin födelse hela 485 gram. Idag väger hon 524 gram.
Älskar mat och sover alltid med spene i munnen. Kommer bli lockig i pälsen.


06.30 föddes sist men inte minst svart hane (inget band) Han vägde 404 gram och väger nu 447 gram.
Denna lille krabat ska förhoppningsvis bli duktig jakthund och flytta till sin familj i Mullsjö när tiden är mogen.


Fler glada besked

Förrutom de härliga sex underverken som kom i natt så hade vi en röntgen bokad till Lucys höfter just idag. Har väntat tre veckor på denna tid, så den ville jag inte avboka.
Hon fick en rejäl undersökning från topp till tå och röntgade både höfter och knä och som tur var så såg det jätte bra ut. Vilken lättnad! Ännu mera glad =)
Veterinären vi var hos idag var exepert och kunde inte hitta ett enda fel på min lilla Lus och då var vi på undersökning i mer än två timmar, så det var inget slarv. Det känns jätte skönt.
Det som sjukgymnasten kände för några veckor sedan var alltså bara något tillfälligt, antagligen en muskelsmäll.
Pustar ut!!!!!!

Tack för alla gratulationer!

Dixie är en fantastisk mamma och sköter dem fint. Hela valpningen har hon skött utmärkt för att vara hennes första gång.

Lucy sitter utanför valpburen och viftar på svansen. En gång smet hon in för att pussa på Dixie, men då fick hon ett litet morr och snäll som hon är respekterar hon gränsen och nöjer sig nu med att sitta utanför och titta.
Jag hade skaffat hundvakt till Lucy för jag trodde hon skulle bli alldeles vild när det kom valpar, men hon har varit super lugn och inte varit i vägen eller stört en enda gång. Vi är imponerade av henne!

Alla valpar har gått upp i vikt redan.
Jag ska ta bilder på var och en imorgon. Två bilder kommer här:


Tikar med band, hanar utan band =)


Rosa tik, kommer troligtvis få vågig päls, hon har ett mycket brett och vackert huvud.


Valparna är här

Det blev som jag anade igår. Valparna föddes i natt. Dixie var orolig och kunde inte somna och första valpen föddes 02.00 och sista valpen kom ut 06.30.
Det blev 6 stycken välskapta fina valpar och en som vi tyvärr fick ta bort direkt.
4 svarta tikar, 1 svart hane och 1 brun hane.
Alla mår bra och Dixie är mycket duktig med dem.

Det har inte blivit någon sömn alls för henne eller mig, men vi är glada ändå. Min mamma och Daniel var med som assistenter och hjälpte till med vägning m.m

Dem är alldeles underbara! Det är så fantastiskt att få vara med vid födseln.
Även Lucy låg nära och var stöd för Dixie. Hon var helt cool och störde ingenting.

Nu är vi alla lite möra.Kanske är något på gång?

En liten känsla säger att det inte är så långt kvar tills valpning.
Dixie är ganska flåsig och ligger i sin valplådan hela tiden nu. (Följer inte efter mig som hon brukar)
Springer ut och kissar ofta för att sedan snabbt springa in och lägga sig i boet igen.
Äter inte.

Vi får se vad som händer.....

Max 1 vecka kvar

Valparna borde komma allra senast nästa lördag, men troligen innan.
Inte långt kvar hur som helst.
Det tempas morgon och kväll. Lite upp och lite ner, men ingen dipp.
Dixie vilar mest hela tiden och är ganska ansträngd, men blir mycket glad när vi går promender. Dock väldigt korta.
Vi bara väntar och väntar.
Lucy är mycket snäll mot "syster" och vill vara nära och pussa i öronen =)
Hon märker nog också att något är på gång, för hon följer efter Dixie hela tiden och blir helt tokigt när jag eller någon annan går ut med Dixie själv.

Men Lucy får också gå egna rundor. Hon har nog sin spökålder nu. Vågar inte gå förbi brevlådor som hon gjort tusen gånger innan och kan hoppa till om det blåser förbi ett löv =)
Ja, denna period ska man också igenom.
Nu när Selma bott mycket här så har Lucy lärt sig skälla. Det är ett sämsta med Selma att hennes vaktande skall smittas över till de andra. Innan sommaren har Lucy typ aldrig skällt, men nu hänger hon på Selma. Selma fick åka hem idag till Landskrona och då blev det genast tyst och lungt. Vi vet i alla fall vem källan är =)
Fler tonårstecken är att det börjar komma tovor i pälsen, fler för varje dag. Hon har varit tovfri hittills, men nu krävs det pälsvård varje dag. Hon kommer klippas efter Sofiero.

Nu ska vi ut och träna lite platsliggning. Det är inga problem för Dixie nu i alla fall. Nästan svårare att få upp henne.
Lucy kan ligga stilla på 20 meters avstånd, nu ska vi bara öka tiden. Hon är mycket duktig med föremålsstörningar (jag kastar saker eller drar leksak framför henne utan att hon reser sig)


Björnmöte och nytt trick

Jag brukar kalla Lucy för brunbjörnen för hon är brun och luffsig som en björn.
Igår satt vi och tittade på ett program om svartbjörnar på TV (utbudet av kanaler är inte så stort i stugan, så man får se på vad som visas)
Lucy älskar att titta på djurprogram och satt bänkad med stora ögon. Jag har alltid undrat hur mycket en hund egentligen ser på tv:n. Jag förstår att hon uppfattar att det är djur, men igår gjorde vi en ny upptäckt.
Programmet handlade om en man som studerade vilda björnar, så man fick följa honom och hans kamerateam.

Lucy sitter rak i ryggen och tittar med stora ögon....
Plötsligt går björnen på tv.n till attack mot kameran och då flyger Lucy upp och ställer sig i beredd-att-fly-ställningen. Alltså uppfattar hon även signalerna från djuren på tv vilket betyder att hon måste se väldigt tydligt det som händer i rutan.
Efter en stund så begav sig björnen på tv:n mot skogs och då vågade sig Lucy fram mot tv:n och nosade och tittade bakom tv:n och undrade var björnen tog vägen.
Häftigt att se!

Vi har tränat på ett nytt trick också. Det nya tricket jag försöker lära båda är att gå baklänges upp för en trappa.
Det går himla bra. Vi började med ett pass igår och ytterligare ett pass idag och nu backar Dixie upp för trappan tre steg och Lucy två steg. Dixie tycker det är vansinnigt kul med dessa typer av utmaningar.
Hon fattar alltid direkt, mycket intelligent hund!
Imorgon har det gått 8 veckor sedan parningen, så det blir nog valpar någon gång nästa vecka.

Vi väntar med spänning.....

Kurs i regn

Det kom mycket regn igår och det var mörkt hela dagen.
Men det hindrade inte oss från lite kursande. Igår var det kurs i Slöinge(Falkenberg) hos Jenny Wibäck för mig och Lucy. (Daniel var hemma och pysslade om Dixie)
Det ösregnade när vi kom dit, så vi började med teori inomhus.
Efter en timme kunde vi gå ut, då det värsta regnet hade gett med sig.

Vi tränade på kedjor och förflyttningar på planen. Kedjorna består av mycket enkla övningar som hunden redan kan. Men mellan varje övning så gjorde vi en förflyttning, det var väldigt nyttig träning.
Vi tränade även på att betinga en förstärkare som kan användas som ett så kallat lönebesked till hunden i kedjor och framtida tävlingar.

Trots vädret, helt ny plats, andra hundar, ankor och får som störning så skötte sig Lucy galant! Hon kan leka helt oberört i nya miljöer och utför övningarna på samma vis som när vi tränar hemma.
Ibland blir hon tvungen att ta lite tittpauser på de andra hundarna, hon tycker dem ser så roliga ut att leka med, men det får man inte under träning säger hennes matte =)

Lucy fick fina lovord från instruktören som aldrig hade träffat en barbet. Hon tyckte Lucy var jätte trevlig med en lovande framtid som lydnadshund.
Det får vi hoppas.


Lyan

Jag har inrett valplådan med mycket lakan och lite tidningar som Dixie kan bädda med. Jag tycker det ser mycket mysigt ut, men tyvärr har Dixie andra åsikter om var hennes lya ska vara.
Hon har nämligen bestämt att hennes krypin är under sängen. Där sover hon hela nätterna och även på dagarna. Hon morrar dovt om de andra hundarna försöker krypa in. Hon kan ligga där jätte länge på morgonen också, jag får inte ens med henne ut om jag inte mutar ut henne.

Igår hade vi idén om att sätta för så hon inte kan krypa under sängen, utan istället sova i sin låda. Det är inte det optimala stället enligt mig att föda valpar på. Dessutom börjar hon bli för tjock för att ligga där.
När hon insåg att hon inte kunde komma under så gick hon faktiskt in i valplådan och bäddade lite, men var inte nöjd. Istället blev hon orolig och försökte gräva sig igenom de hinder vi satt upp runt sängen och pep och vankade runt sängen och kom inte till ro.
Min tanke var att hon nog ger upp och lägger sig till slut, men det gjorde hon inte.
Så hon fick sin vilja igenom till slut. Då blev hon genast nöjd och somnade direkt.

Nu funderar jag på att sätta ett lägre tak på valplådan som man kan fälla ner och fälla upp, hon verkar vilja ha det lite trångt. Allt för min älskling!

Brunbjörnen

Idag har Dixie fått sin vaccination mot herpes, så nu hoppas jag att hon och valparna slipper den hemska sjukdomen som annars kan orsaka utslag och dödsfall i en kull.
Det nya hos veterinäran var att Dixie åt godiset hon fick efter sprutan som veterinären gav henne. Det har aldrig hänt att hon tagit torra foderkulor där. Det visar hur hungrig hon är.

Min bruna björn Lucy är så underbar. Vi har tränat idag och hon är så duktig. Utställningsträningen gick mycket bättre idag. Sen fick hon träna på avståndsbelöning och markera spårpinnar. Hur duktig som helst! Som avslutning blev det lite platsliggning med olika störningar och det fixade hon fint.
Hon har verkligen blivit rolig att jobba med för hon har varit lite segstartad. Så är det inte längre, hon blir jätte glad när vi ska träna och har mycket bra fokus.

En fördel med Lucy är att hon svarar bra på sociala belöningar, alltså klappar och kel tillsammans med beröm. Det gör inte Dixie. Dixie tycker inte om när man ska klappa henne under träning, jag tror hon tycker det stör hennes koncentration, men hemma i soffan går det bra =)
Däremot är Lucy inte så förtjust i godis, men det var inte Dixie i början heller. Det intreset kom efterhand. Jag vill ha så många belöningsmöjligheter som möjligt i vår träning så jag kan variera och välja rätt belöning till rätt situation. All belöning med föremål gillar dem båda och det är super bra! Har man hund utan föremålsintresse får man anstränga sig desto mer i slutändan.

Nu har hon precis strimlat pappersinsamlingen. Ja, hon är så underbar så =)


Magen

Det visade sig att Daniel slängt min laddare till min kamera i flytten, så jag har ingen kamera just nu. Men jag har lånat hans så idag blir det några bilder på magen.

Jag har badat Dixie idag, så hon är ren och fin när valparna kommer.
Mindre än två veckor kvar. 
Hon är himla go och kelig och vill helst bli kelad med hela tiden. I natt väckte hon mig en gång bara för hon ville ha kel. Klart man ställer upp =). Hon är vrålhungrig på allt just nu och det är full aktivitet i magen. Kraftiga sparkar kan man känna varje gång man lägger handen på magen. Jag är så nyfiken på vilka som bor därinne!
Imorgon ska vi vaccinera sista sprutan mot herpes. För övrigt får man inte transportera Dixie någonstans enligt jordbruksverkets regler, så vi håller oss hemma.

Jag har haft lite tid att fixa till min hemsida nu när jag varit själv. Har länge tänkt ändra, men det har inte blivit av.
Lucy har fått lite träning. Det gick inte så bra. Skulla träna lite utställningsträning, men hon har ju lärt sig fotposition nu, så det gör hon hela tiden. Hm... Får ändra planeringen lite. Det är ganska många veckor kvar innan Sofiero, så vi ska nog hinna träna lite stå. Springa fint kan hon jätte bra.

På tal om utställning så gratulerar vi Axa som i helgen blivit BIR två dagar i rad i Norge och blivit Norsk champion och Norsk vinnare. Stort GRATTIS från oss! Grattis även till Ebba som tog ett Cert!


Här är hon


Och här är magen


En mycket gosig mage =)


Min lilla Lus


Fredag

Dagarna flyter på.
Idag är jag själv med Dixie och Lucy i stugan. Övriga familjen har åkt hem ett tag.
De fick ta med Selma också eftersom hon lätt stressar upp de andra. Dixie verkar lite besvärad av dräktigheten nu. Hon har tyngre andning och vill mest bara ligga och vila. Det blir bara korta rundor nu. Det är kraftiga sparkar från magen idag.

Vi ska ju flytta alla möbler i helgen, men det blir nog så att jag får låta andra flytta åt mig. Jag stannar hos Dixie, hon gillar inte när jag är iväg från henne och det känns dumt att lämna henne nu.

Men lite måste jag lämna henne för att göra saker med Lucy. Hon tycker det är tråkigt att Dixie slutat leka med henne hur hon är försöker, men det slutade Dixie iof göra redan när vi kom hem från Frankrike, så det var längesen de lekte.
Lucy och jag har varit nere vid havet och simtränat. Hon älskar det såklart, hon är mycket duktig på att simma och vattenapportera. Men för varje bad så bleks hennes päls av allt salt och solen, så hon ser lite dassig ut i pälsfärgen nu, men det får vara så.

När vi går till stranden måste man gå igenom ett naturreservat där det går kor och de brukar hålla sig undan, men idag så kom hela koflocken emot oss och omringade oss och de var väldigt nyfikna på den lilla sprattliga ullsaken som jag hade i kopplet. Lucy tycker dem är lite läskiga även om hon är nyfiken men vill helst springa därifrån när de närmar sig, men det gick inte nu när vi var omringade i en liten liten ring. Så istället gjorde hon sig så liten som möjligt och viftade lite lågt på svansen och försökte tala om att hon var så snäll så. De modigaste kossorna gick fram och nosade på henne och då satt hon så still hon kunde. Lite obehagligt när dessa stora djur kommer med bestämdhet och omringar oss, det tyckte vi nog båda.
Men sen lyckades jag hitta en öppning och kunde ta oss ur ringen.
Korna gick efter oss hela vägen, men på lagom avstånd.

Igår fick min bästa vän Susanne hem sin lilla valp av rasen finsk lapphund. Den hade hon kört och hämtat 130 mil upp i Sverige. Allt har gått bra, men de var lite trötta nu. Det ska bli roligt att träffa lille Tjallas som han ska heta så småning om.


Dag 47

Blir en liten uppdatering om Dixies dräktighet.
Idag var det liv i magen och man kan känna hur det rör sig därinne. Det är så mysigt. Jag skulle kunna sitta där hela dagen med handen på hennes mage och bara njuta.
Bara lite mer än två veckor kvar.

Det är betydligt lugnare tempo på promenaderna nu för Dixies del. Hon går mycket i skritt. Hon verkar vara hungrig hela tiden, men vill inte äta så mycket åt gången, så hon får många små mål per dag i stället.

Igår hade hon flytningar igen. Hon följer mönstret i dräktigheten. Flytningar som liknar äggvita. Jag vet inte riktigt vad Selma tror, men när hon märkte flytningarna så började hon uppvakta Dixie precis som hon gör vid löp.
Selma själv längtar nog efter valparna, hon har laddat upp med rejäl mjölkersättning.

Jag ska ta bild på magen, men mitt kamerabatteri tog slut i dag och jag kan inte hitta laddaren. Den har kommit bort i flytten, men ska be syster att få låna hennes kamera.

Lite träning orkar hon fortfarande med. Det blev ett pass med min manners minder idag. Vi tränar slalom.
Det går bara att träna övningar där hon står eller går, för sitt och liggövningar är hon för långsam för med magen, så det struntar vi i.
Men slalom går himla bra när jag tränar med avståndsbelöning framför. Och maskinen är helt suverän i detta fall. I början så sprang hon förbi några slalompinnan i sin iver att ta belöning, men då kommer ingen belöning från maskinen.
Då måste hon koncentrera sig och ta alla pinnar för att maskinen ska ge utdelning. Alltså behöver jag ingen som står och vaktar ifall hon skulle fuska =)
Och efter några gånger när hon förstår spelreglerna så fuskade hon inte en enda gång.
När jag hittar min laddare ska det bli lite film, jag lovar!

Nu när hon är så hungrig så har hon också lärt sig fånga godis i luften. Det har jag försökt lära henne innan, men då har hon inte fattat någonting. Annat är det nu!Måndag igen

Det blev en dag i Helsingborg igen. Har fixat flyttlådor och vi hoppas kunna köra det stora lasset i helgen.
Det tar lång tid att packa ner allt och sortera.
Men jag har hunnit en bra bit idag.

Sen har jag och Lucy varit på träning. Först lite agility. Jag passar på att träna banvandring och sedan får Lucy träna enkla saker och mycket passivitet. Passivitet på agilitybana är guld värt och Lucy sköter sig mycket bra. Det är inte Dixie särskilt duktig på. Hon blir mycket frustrerad när andra hundar spinger bana och inte hon.

Sen var vi med en halvtimme i den andra lydnadsgruppen, alltså inte den grupp vi brukar träna med. Kan vara bra att träna med andra hundar också och det gick hur bra som helst.  

Hon har mycket bra grunder för att kunna bli riktigt bra i framtiden.
Och det känns så bra att jag kunnat hålla mig till att träna in viktiga grunder ordentligt innan vi kastar oss på att lära olika moment.
Hon är en riktig kanonhund min lilla lus =)

Men jag saknar verkligen att träna agility med Dixie. Alla i vår grupp har blivit så fantastiskt duktiga och det suger i min träningstarm =)
Jag vill, jag vill! Men vi får vänta med det ett bra tag framöver. Vi kommer ha tid sen.


Påbörjad flytt

Nu har jag och hundarna flyttat till sommarstugan och här ska vi bo ett långt tag framöver.
Möblerna ska vi flytta nästa vecka, men min arbetsplats och min dator är här och då klarar jag mig =)
Det känns bra och idag försöker vi få ordning på alla saker.

Valpburen är nu intagen och blev genast godkänd av Dixie. I natt kom hon inte riktigt till ro. Hon bäddade och bäddade och vill ligga under saker men hittade ingen riktigt bra plats, så vi har även satt in ett bord i hennes valpbur och det gillade hon. Nu har hon bäddat till det och lagt sig till rätta.

I fredags var jag med Lucy hos sjukgymnast eller fysioterapeut, vet inte riktigt vad, men hur som helst så anade vi lite oreda från ena höften.
Så hon ska faktiskt röntgas redan om några veckor och se hur det ser ut. Det behöver inte vara något, men jag vill veta nu så att man har chans att förbättra ifall det skulle vara dåligt. Jag har redan fått övningar som vi ska göra i förebyggande syfte och igår blev det planerad simträning.

Det skulle vara jätte tråkigt om hon har höftledsfel, men det finns mycket man kan göra åt det så att hon ändå kan leva ett långt och aktivt liv. Och ser vi tendenser redan nu på röntgen så finns det mycket man kan göra. Hon är ännu ung och inte färdigväxt, så det kan ändra sig.
Men jag tänker inte gå och vänta och hoppas på det bästa, utan jag kommer göra allt för att det ska bli så bra som möjligt. Några treadmill pass kanske? (Treadmill är löpband i vatten)

Nä, nu ska jag inte spekulera i det mer. Jag får vänta på röntgen och hoppas på det bästa. Men jag är väldigt glad att jag gick dit!

Det blev träning igår. Lucy fick träna lite lydnad och även Dixie. Selma fick också ett rejält träningspass och hon var på hugget, det är inte varje dag =)


Här är den fina valpburen. Dixie har redan krypit in i sin lya =)
Lucy tyckte också det var mysigt, men hon lär nog inte vara välkommen när valparna anlänt.
Den är inte riktigt färdig inredd, det ska in mer lakan och lite annat.


hungrig

Dixie är vrålhungrig nuförtiden, speciellt på kvällarna. Känns som hon inte har något stopp i sig.
Hon får mycket mat, men ändå kände hon igår att det skulle vara gott med lite till.
På sena kvällsrundan igår får hon upp ett spår av ett djur. Man ser det tydligt då svansen börjar snurra som en propeller och hon far omkring med ivrig nos i backen. Ofta brukar det vara katter eller kaniner som sprungit där, men Dixie brukar ju aldrig få fullfölja sina spår. Men det var anorlunda igår, för plötsligt ser vi hur hon kastar sig över något och kort därefter trillar en liten igelkottsunge ur hennes mun.

Dixie brukar aldrig bry sig om igelkottar då hon har fått känna på taggarna i nosen, men det stoppade henne inte den här kvällen.
Lilla igenkotten var som tur var oskadd och efter ett tag trippade den iväg in i buskarna.

Selma hönsmamma som just nu också är skendräktig började pipa och ville att vi skulle ta med igenkotten hem så hon kunde få sköta om den.

Igår var det vägning av Dixie och hon har gått upp 4 kg under sin dräktighet än så länge. Imorgon har 6 veckor gått och det innebär att det är 3 veckor kvar. Hon blir större för varje dag.
Hon är fortfarande på hugget vid träning och som extra hungrig så anstränger hon sig ytterligare ett snäpp. Hon är fantastiskt rolig att träna med!

Lucy fick också en vägning och hon väger 18,3 kg nu.

Imorgon ska Lucy till en hundfysioterapeut som i förebyggande syfte ska känna igenom henne så jag vet att allt är som det ska. Dixie fick också gå på en kontroll i den åldern just för att busiga unghundar som springer som tokar inte riktigt har fått den kroppskontroll över sin växande kropp och kan lätt slå i saker eller missbedömma sin egen fart. För mig är det viktigt att veta att kroppen utvecklas som den ska så det inte blir problem i framtiden.

en hundig dag

Idag har det varit en dag med hundarna (som vanligt)

Jag och pappa har byggt en valplåda som tog sina timmar att få ihop. Men nu är den klar och jag är supernöjd.
Dixie har börjat bädda lite grann här och var och på nätterna sover hon numer under sängen, så det är dags att ställa i ordning hennes låda så hon kan vänja sig vid den.

Magen den växer och det är så mysigt att sitta och klappa på den. Hon är så lugn och harmonisk och har det där kloka uttrycket när man tittar på henne.

Jag har även hunnit med att borsta och klippa båda bichonerna. Blanca fick en utställningsklippning eftersom hon ska göra sin utställningsdebut om en månad. Det måste börjas i tid med klippningen om det ska hinna bli perfekt.
Tur att det inte är ofta som bichonerna ställs, det tar så mycket tid med pälsvården.
Selma fick sin vardagliga frisyr som är lättskött.

Sen hann jag och Lucy med en runda på agilitykursen. Hon är så duktig för att bara ha provat en gång förrut. Jag tror att agility kommer vara hennes grej. Hon älskar tunnel och vi provade även slalom idag som gick fint.

Efter det åkte vi och tog kvällsdopp med alla hundarna. Lucy är heltokig i vatten och inte bara vatten utan hela grejen med stranden. Springa runt med tång i munnen, dyka efter musslor på botten, gräva hålor, rulla sig i sanden, simma (Hon simmar bra nu, inte så plaskigt som första gången)
Ja, en riktig badgalning. Men hon lyder verkligen inte på stranden, hör inte och ser inte och är bara i sin egen värld (himmelriket). Så jag tror vi måste träna lite strandlydnad och använda badningen som belöning för bra uppförande.

Daniels pappa har kommit och hälsat på från Norrköping så nu ska vi äta grillade köttfärsbiffar med fetaost.
Jag har blivit en sann fetaost-älskare!


Fina Dixie med sin sakta men säkert växande bebismage


Lucy, Blanca och Dixie


Lucy med sina lååååånga unghundsbakben =)


Vila under plommonträdetRSS 2.0