En lördagsförmiddag

Idag började dagen 08.30 med sök och spår. Vi skulle ha tränat vidmarkering, men som vanligt så blåste det inte ett dugg. Så vi gjorde uppletande istället vilket vi aldrig gjort. Man lägger ut saker i en ruta som hunden ska hämta.
För Dixies del gick det hyfsat. Första saken tog och och sprang ett varv med, sedan gick det ganska bra. Hon hämtade och kom till mig med sakerna.

Efter det var det lydnadstävling. Platsliggning, fotgående, inkallning, läggande och apport var momenten.
Vi var utomhus för första gången i år.
Vi började med platsliggningen och jag valde att inte gå så långt ifrån. Bättre att hon får lyckas.
Sedan hade vi fotgåendet som jag är hyfsat nöjd med. I början var hon inte med, men efter en liten stund gick hon fint.
Det blev höga poäng på det.
Inkallningen är jag faktiskt nöjd med, även om jag medvetet valde att använda dubbelkommando. Allt för att hon inte ska välja att springa sina rus.
Läggandet under gång var väl det som inte gick idag. Hennes annars så fint moment som hon kan så bra. Idag så stannade hon bara utan att lägga sig. Men det är inget bekymmer. Apport hoppar vi över. Ska snart börja med den på allvar.
Jag får vara himla glad att hon inte tog några rus på tävlingen, så det är ett plus.
Grattis till Gun-Mai, Pernilla och Sara till första- och delad andra plats! Super duktiga! Själv kom vi trea.

Det är jätte bra med sådana småtävlingar. Man får chans att hitta sina rutiner och träna under sådana förhållande och själv tävlar jag bara mot mig själv. Men det är jätte roligt att se de andras utveckling också. Det är ett härligt träningsgäng!


Nu kryper det i min träningstarm. Nu vill jag träna läggande och ställande och hoppet och fotgåendet och.......
Hm, men vad lovade jag igår? Jo att jag inte skulle träna så mycket.

Hur som helst. Efter tävlingen var det löshundskurs. Allt vi gör i koppel fungerar bra. Inkallning mellan hundar gick bra, hon kom, men sen skulle vi gå med lös hund tillbaka och efter ett tag kunde hon inte hålla sig. Men efter hon har sprungit några varv så kommer hon och lyssnar fint och då kan jag styra henne.
Men det är svårt! Jag vet inte hur vi ska få bort det. Har provat massa olika knep och det verkar fungera ett tag, men sedan är det samma igen.
Och eftersom det har hänt mer än två gånger så är det en (o)vana och det är svårt att bryta. Mycket svårt. Jag försöker tänka ut bra knep och jag ger inte upp, men ibland kan det kännas lite motigt när idéerna börjar ta slut.

Nu har jag en trött, nöjd och belåten hund. Skönt! För nu ska jag måla väggar i Svalöv.

Vad har jag gjort?!

Länge har Daniel tjatat på att jag ska klippa Dixies öron. (Det ska man ju inte göra)
Men så är de ju väldigt slitna och långa och hänger ner i maten och slaffsar. Så jag tänkte bara ta lite lite. Men ni vet ju hur det är. På ett ögonblick råkar man klippa lite mycket och så var det ena örat kortare än det andra. Så nu är öronen alldeles för korta. Då blir det inga utställningar på ett tag.
Jag tyckte hon blev ganska söt, men hon liknar mer en hane nu. I kort frisyr =)

Jag vill så gärna ha en egen digitalkamera. Så jag kan ta nya kort och lägga upp här bland annat.
Jag ska nog beställa en. Hade varit så roligt att bilddokumentera, det gör så mycket med bilder.

Jag tror jag ska städa ikväll. Jag känner att det behövs. Jag hade nyss gjort semlor som jag såklart åt två st av och nu mår jag illa, så jag behöver tänka på något annat.
Daniel är sjuk igen, fick feber igår. Han är aldrig sjuk annars, men skolan tar väl kål på honom.

Om en timme börjar let´s dance. Det får man väl se =)


Ett ljus i en ond cirkel

Ikväll var det lydnad. Vi började med platsliggning som jag hade önskat. Jag har precis avslutat min kurs innan lydnaden börjar och då sitter Dixie i bilen och är frustrerad när hon kommer ut. Men platsliggningen gick bra, även om jag gick tillbaka och belönade lite oftare eftersom jag ville att hon skulle lyckas.

Sedan var det kommenderingsträning. Och jag tyckte det gick bättre för mig idag. Övning ger färdighet. Dixie gick också rätt bra.
Sedan hade vi inkallning, men då blev hon tvungen att ta en liten springrunda, Men det var snabbt över. Så sen kom hon. Hon har slutat sätta sig vid sidan när hon kommer, utan bara står.
läggande under gång var jag ganska nöjd med. Hon var i rätt stämning för det.

Sedan skulle vi träna fotgående i ruta och det var hon duktig på. När vi ska backa fot, blir hon lite vild och skäller några iverskall.
Sen skulle vi prova samma sak fast med lös hund. Och här är vår onda cirkel.
Jag tränar nästa aldrig henne lös eftersom jag vet att hon springer. Hon får ju vara lös varje dag, men på säkra ställen och då går det eftersom jag känner mig säker. Men så fort jag tror att hon kommer sticka så gör hon det. Och jag har kommit fram till att det bara handlar om mig. Igen. Igen är jag problemet.

Anita sa till mig att jag måste träna mycket mer med lös hund och det är så sant. men jag drar mig för det eftersom..........?
Men nästa lydnadskurs ska jag verkligen försöka att göra så mycket som möjligt utan koppel.

När jag gick hem från bilen ikväll så lät jag kopplet släpa efter. Och som hon lyssnar då. det är en helt annan hund. Och det är ändå mitt i stan. hon stannar vid varje trottoar, lyssnar så fort jag tycker hon går för långt bort, hon gick till och med förbi två andra hundar utan att jag behövde ta upp kopplet. Så jag vet att hon kan.

Men det känns ändå lite motigt, för jag vet inte hur jag ska komma ur min situation med mig själv. Hur jag ska kunna lita på henne.
Men kanske om jag tränar mycket lös att jag hittar en trygghet i det. För det är bara i början, efter ett tag så har jag slappnat av och då springer hon inte mer.


Hennes passivitet mellan momenten var jag nöjd med idag. Fast alla andra lekte med pipsaker så gjorde hon inga försök att få vara med.

Världens sötaste Dixie är det i alla fall. Det spelar ingen roll hur hon är eller vad hon gör. Hon kommer ändå alltid vara min älskade hund. Nu ska vi mysa och pussas i soffan.
Hon är ju fortfarande liten och jag vet att hon kan väldigt mycket för sin ålder. Det skulle vara så bra med en hund till så Dixie slipper min träningsbesatthet ensam. Skulle vara bra med någon som delade det så inte allt fokus ligger på henne.

Jag har hört många säga att om man tränar för mycket med en ung hund så protesterar den i 1,5 års åldern.
Efter tisdag så ska jag släppa prestationsträningen. Då ska vi busa och leka och göra kravlösa konster. Så få vi se då.

Lite av varje

Igår var det dubbla freestylekurser. Det gick jätte bra, de är så duktiga. Och det verkar kanske som vi får iväg några på tävling till våren. Mycket roligt. Tänk om man själv kunde vara där. =)

Jag har tänkt ut ett nytt sätt att träna in freestylerörelsen vänd som jag testade igår och jag ska testa mer idag. Jag tror på mitt nya sätt med en stående target. För jag har stora problem med att Dixie ska utföra den utan min targethand. Så nu tänker vi om.

I natt vid 4-tiden utbröt ett enormt fyrverkeri. Hur länge som helst. Daniel trodde först att vi blev bombade. =)
Gud vad det smällde. Dixie boffade ett skall typ "sluta upp med det där" sedan somnade hon igen. Tur att man inte har en skotträdd hund.

Till våren ska vi börja träna passivitet utomhus. För just nu fryser jag fötterna av mig om vi står still för länge. Jag tror det behövs tas upp igen.

Ikväll är det först valpkurs, sedan lydnadskurs för mig och Dixie. Jag hoppas få träna en sista gång på hoppet innan tävlingen på lördag.
Idag ska vi träna sitt kvar på längre avstånd, platsliggning och inkallning.

Jag vill bara att det ska bli vår nu direkt. Jag är så trött på alla tjocka kläder och blöta leriga gräsmattor som hindrar min träning.

Det där med fotgående

Tänk om man hade vetat från början vad ett rent fotgående var. Folk tror att det är när hunden går på vänster sida och det är ju sant, men att ett riktigt snyggt fotgående kan bestå av SÅ många detaljer tror jag inte många förstår. Jag har knappt förstått det förräns nu.
Hunden ska ha korrekt position, hunden ska ha fokus hela tiden, hunden ska ha bakdelskontroll och sedan är det ju en själv som ska lära sig. Gå en viss takt, tänka otroligt mycket på sitt kroppsspråk, för en liten fel rörelse kan förstöra allt.

Det är väldigt många delar som ska falla på plats och jag har ju såklart lärt in ett stort misstag som jag märker nu när vi försöker gå vidare.
För ett år sedan när jag började lära in fot gjorde jag misstaget att när Dixie skulle lära sig rätt position så väntade jag ut henne så att hon själv skulle prova sig fram till den rätta lösningen. Då fick hon klick.
Det skulle jag aldrig gjort. För nu har jag ett problem. När hon sitter fot och jag är tyst så tror hon att hon ska ändra sin position och det spelar ingen roll att hon sitter rätt, hon ska rätta till sig i alla fall. Jag har trott att jag har förstärkt rätt position, men i själva verket har jag förstärkt att hon ska rätta till sig oavsett hur hon sitter från början. Vilket nu resulterar i att när jag säger fot så kommer hon in snyggt, men efter några sekunder så rättar hon till sig.

Nu tänker säkert alla "Hur korkad får man vara att man lär in såhär" och jag håller med. Riktigt idiotiskt.
Men så är det. Det krävs några hundar innan man har lärt sig alla fel.

Om jag hade börjat lära in idag så hade jag aldrig lärt in på det sättet. Det bryter mot regeln att hunden aldrig ska få göra fel. Men det är så lätt att vara efterklok.

Men nu vet jag det och jag kommer aldrig göra om det misstaget. Nu ska jag bara hitta en lösning ur problemet och det finns nog bara ett sätt. Att börja om. Ruta ett. Där vill jag inte alls vara och jag vet inte riktigt vilken tråd jag ska dra i först.

Igår tränade vi på Bialitt på den fria träningen.
Vi tränade just fotgåendet som fungerade förutom det jag nyss skrivit. Tränade på vändningar och det kanske gick lite bättre på slutet. Inkallning och hoppet tränade vi också. Det gick bra.

Idag har vi tränat platsliggning. Det är den största oron egentligen. Jag litar inte en sekund på henne. Det brukar gå bra, men jag vet att rätt som det är så kan busglimten komma och då hoppar hon upp.

Mycket att tänka på idag.

En heldag

Idag började vi med att åka till trevliga Skummeslöv för spår och sök.
Min Pix vet precis vad det är frågan om och har bara en sak i huvudet- SÖKA!
Hon är super laddad och det känns som om det inte kan bli mer rätt för henne. Det är verkligen hennes grej. De andra sa att hon var duktig, så då var hon väl det =)
Det var en jätte härlig förmiddag och som vanligt så är det alltid stilla och lugnt väder när vi ska vara i skogen.

Resten av dagen har jag varit i Svalöv och hjälpt till med röjning. Fast vi har jobbat flera dagar så är det ändå bara lite skrap på ytan. Hur kan man har så mycket grejer? Ofattbart!
Dixie tyckte vi var lite tråkiga och försökte leka med min mamma.
Såhär går det till:
Mamma städar och Dixie kommer med sin leksak och puttar på hennes ben. Mamma säger:
"Nej, nu ska vi inte leka" samtidigt som hon tar leksaken och kastar iväg den. Dixie springer överlyckligt efter den och kommer sedan tillbaka igen.
Och så blir hon förvånad över att Dixie bara kommer med saker till henne... Haha, sluta lek med henne då!!!!

Nästa lördag är det lydnadsavslutning och tävling. Ojojoj hur ska vi hinna fixa allt?
Men vi ska träna varje dag på tre olika saker och det ska vara 100% planlagda träningar. Så får vi se hur det går. Det hade varit kul om hon klarat hoppet och inkallningen som hon kan så fint annars.

Trevlig kväll

A- höfter!

Såg resultatet på HUNDDATA att Dixie fick A-höfter och utan anmärkning på sina armbågar. Så skönt! Då har vi inga hinder framför oss!

Ännu en dag har jag hjälp föräldrarna med rensning i huset. Det slängs mycket och mamma får ångest över att man slänger saker bara för att man inte vill ha det och slös med energi och att allt faktiskt inte går att källsortera.
Först slänger vi tillsammans och sedan måste hon ändå plocka upp och titta på allt igen och då tar hon upp och sparar saker ändå. Suck!
Så mycket fortare det hade gått om jag hade gjort det själv. Bort med allt skit!

Dixie älskar att vara i Svalöv. Hon har en egen leksakslåda som hon drar fram varje gång hon kommer hit. Allt ska upp och lekas med. Selma smyger i bakgrunden och så fort Dixie vänder sig bort springer Selma och tar leksakerna och går och leker med dem själv i soffan. sedan står Dixie och väntar 5 cm från Selma och hoppas att hon snart ska sluta leka. Såhär håller de på hela dagen. tar varandras saker och de ska bara ha det som den andra har.

Men nu verkar de ha gett upp.

Nu ska jag snart åka iväg till kvällens kurser. Hejsvej

Små framsteg

Igår hjälpte jag mamma med rensning inför deras flytt. De har en massa skit i huset som ska bort.
Trots att jag var där hela dagen så hann vi bara rensa en stor gardrob.

Sen var det löshundskurs. det gick lite bättre än tidigare. Alla gick med sina hundar lite hur som helst och så släppte man en hund i taget. Dixie följde med fint till en början, men sen stack hon en liten runda.
Inkallningen gick bättre. Hundarna skulle springa mellan alla andra hundar för att komma till sin ägare, först när de stod på en rad och sedan när de var överallt. Hon kom båda gångerna, det trodde jag inte. Men det är ju tackvare det nya inkallningssättet. det fungerar jätte bra.
Vi betingade även att ta i halsbandet. Mycket bra träning som vi inte gjort jätte mycket eftersom jag tycker det är så tråkigt att betinga saker. Men det går mycket bättre när någon säger till mig att göra det. Jag har ingen självdiciplin annars på sådana saker fast det är jätte viktigt.

Efter den kursen var det dags för barbetkursen. Jag var ute i stallet för att bygga banor. Dixie sprang som en galning. Jag förstår inte hur mycket kraft hon har i sig. Hon sprang säkert i 5 minuter utan ett enda avbrott. Jag har aldrig sett någon annan hund bara springa på det viset. Riktiga glädjerus som aldrig tar slut.

Det var sista gången på barbetkursen. Sånt är alltid lite tråkigt. De var jätte duktiga. De fick visa lite vad de lärt sig, sen fick de gå en rallylydnadsbana och resten fick de springa agility.
kanonbra gick det!

Nu ska jag jobba och absolut inte sitta här. Fy på mig.

Alla hjärtans dag

Vilken helg det har varit.
Mycket social får jag säga. I fredags så hade jag kompisar hos mig på kvällen, mycket trevligt som vanligt. Vi såg let's dance och spelade Buzz =)
Lördagen började med att jag blev väckt och skulle sätta upp lillasysters hår till hennes konståkningstävling. På eftermiddagen var vi hos en släkting som fyllde år och senare så gick vi och skulle kolla "Love and light" men det var ju verkligen inget att se. Vi stötte ihop med några vänner och sedan gick vi alla hem till oss och kollade på melodifestivalen. Daniel lagade en underbar middag. Hjortstek, rotfrukter i ugn och en rödvinsbaserad-självplockade-kantarellsås.
Bra alla hjärtans dag mat!
Idag har vi jobbat hela dagen med städning på kontoret. Jag har även tvättat och dammsugat min bil så den är fin.

Hundarna har fått en rejäl vårpromenad i det vackra vädret. Ingen träning har det blivit för någon av dem, men de verkar inte särskilt ledsna. De är nöjda bara de får vara med överallt.

Men imorgon är det ny vecka och då är det nya tag som alla andra veckor.
Dixie ska tränas i hoppet och inkallning och fotgående + freestyle. Det är snart ny tävling och då vill jag att vi ska ha utvecklats i alla fall ett moment och jag satsar på hoppet för det känns inte som om det behövs särskilt mycket träning för att lyckas med det.

Jag längtar tills nästa helg så att vi kan få vara med i skogen och söka. Det var så längesen nu som vi gjorde det.

imorgon är det lösträningskurs och vi har haft läxa med ny inkallningsträning. Jag tror absolut på det nya inkallningssättet. Kanonbra, får se om det fungerar imorgon i störningsmiljön.


Ikväll ska vi ta det lugnt och titta på beckfilmen på tv4. Jag älskar ju beckfilmer =)

Min första röntgen-hund+ träning

Idag har jag varit och röntgat höfter och armbågar på Dixie. Det var spännande, det är ju min första stora hund så jag har aldrig varit med om det innan.
Dixie förstod att vi var hos veterinären (även om vi aldrig varit just där) så hon började ignorera allt som fanns runt henne och ville inte samarbeta. Hon ville inte väga sig, och hon ville inte att de skulle lyssna på hjärtat och hon ville inte att de skulle ge spruta. Hon är jätte snäll väl uppe på vågen och när de lyssnar på hjärtat och sticker med spruta, men hon stretar emot och försöker gömma sig bakom mig innan dess och hoppas på att ingen ser att hon finns.

Efter 10 minuter vek sig benen och hon låg och snarkade.

Bilderna såg jätte bra ut. Veterinären trodde absoluta A-höfter. Men det får vi se vad SKK tycker.
Men jag såg själv bilderna och fick jämföra med andra bilder på olika höftgrader och för mig var hon också en A.
Så nu är jag inte så orolig.

Dixie stupade innanför dörren och där har hon legat sedan vi kom hem. Det blir lungt för henne i helgen. Men det har jag gott samvete för, för det gick så himla bra på lydnaden igår.

Hon visade mig sitt fina fotgående och bra inkallning och hoppet som i inte tränat så mycket gick kanon bra. Och det bästa var att hon var lös och kunde jobba lös utan att flippa ut. En gång sprang hon mot en hund, men det var inte bus utan nog bara för att det skulle vara så. För hon kom direkt till mig utan att springa extra rundor.

Det tändes ett litet ljus hos mig igår för henne om att kanske det inte är så omöjligt. Att det faktiskt kan gå. Att hon kan bete sig utan koppel. Hon var inte vild på hela dagen igår. Inte när vi var ute och gick heller, så det var en bra dag.

Jag längtar tills hon blir vuxen. Så skönt det ska bli =)
(Eller så blir hon valp för evigt, för det busas lika mycket fortfarande som när hon var liten) haha, min lilla skruttis!

provar en bild

Idag ska jag prova att lägga in en bild. Hittade en från förra året när inte den lilla Dixiefröken var så stor.
På bilden har Dixie lags sig nära Selma för att få uppmärksamhet, Selma lådsas som om hon inte finns. Det var på den tiden då de inte lekte. Det var bara ignorans från Selma.

Idag har jag och Dixie varit nere i centrum och tränat freestyle med alla störningar. Det gick ganska bra.
Sedan har vi tränat skotträning. Hon är inte rädd, men undrar lite varför det låter så inomhus. Jag hade mycket höga skott. I början ville hon inte leka, utan stod och lyssnade och undrade vart skotten kom ifrån, men sedan strutade hon i det och lekte med mig. Nyttig träning.

Igår började den nya freestylekursen. Härligt gäng!
ikväll är det valpkurs och sedan lydnad för mig och Dixie. Vi ska träna på hoppet, det har vi inte alls gjort mycket.
Vi tränar också just nu en nya sorts inkallning som vi fick på lösträningskursen. Jag har aldrig hört talas om att man kan använda target i inkallning, men det går bra. Man får en lite mer engagerad hund. Men om det kommer fungera med störning återstå att se.

Nu ska det jobbas vidare, är inte alls klar med dagens uppgifter.detta var förra året när Dixie inte var så gammal


Mina små gullvovvar!Snö- helt fel

Igår hittade jag massa vårblommor, vinterjäck (vet inte alls hur det stavas)
Det var lite vårtecken och så idag när man vaknar så är det massa snö. Det var så fel. Hoppas den smälter snabbt så vi kan glömma att det har hänt.

Imorse så kom Dixie till mig och slängde klickern i mitt knä när jag åt frukost. Hon hade hämtat den från mitt skrivbord. Så himla gulligt!
Vill hon något så brukar hon alltid komma med en leksak. Hon märkte väl också att det inte blev någon träning igår. Så söt är hon.

Dixie älskar snö i alla fall. Vi har lekt med snöbollar och Dixie har sprungit sitt fortaste och yrt omkring i snön.

Igår tränade jag med den lille tjockisen. Förstår förresten inte hur hon kan ha blivit så tjock. Hon får mindre mat än någonsin och lika mycket motion som vanligt. Kanske kommer det med åldern. Selma har ju alltid varit så kräsen, men nu är hon hungrig hela tiden.
Hur som helst så tränade vi freestyle igår. Jag lärde henne jump. Alltså att hon ska hoppa mot mig på två ben. Hon är så smart så det förstår hon ju direkt.

Ikväll startar den nya freestylekursen. Ska bli roligt! Riktigt många deltagare.

Ny uppladdning

Nu har vi hunnit pusta ut lite efter helgen. Igår var jag inte riktigt närvarande på hela dagen/kvällen.
Men kurs höll jag ändå =)

Det var barbetkursen. Jag hade tänkt att de skulle göra lite annat, men de ville bara träna agility så det fick de göra. Vilka agilityhundar de är! Snabba och lättlärda och flyger över hindren och vill inte sluta. Det var bara glädje hos hundar och deras stolta förare!

Jag känner mig redan uppladdad för ny träning. Jag känner av att det har börjat bli ljusare ute och då får man extra energi som jag vill lägga på min hundträning. Jag hade tänkt göra en satsning i lydnaden med apporten och hopphindret.
Till nästa tävling vill jag gärna att det ska bli mer resultat på de momenten.

Hopphindret ska matas in och apporten får jag träna på i korta pass lite varje dag.

Sedan har jag verkligen tänkt att får ordning på min freestyle. Jag har gjort ett nytt system så att jag inte ska glömma träna det vi kan sämst (som man annars lätt gör)
Jag hoppas det kan fungera.

Jag är så fruktansvärt nervös inför fredag. Fredag den 13:e. Hur kunde jag välja en sådan dag att röntga på?
Det är avgörande för framtiden hur mycket jag kan anstränga henne. Hon verkar inte ha några problem i alla fall.
Jag känner på mig att det närmar sig löp. De säger att man inte ska röntga i samband med det, men det finns också de som säger att det inte spelar roll. Det borde inte spela roll om de har tillräckligt skicklig utrustning.

Idag har vi en ledig dag. Och det är så svårt för mig att låta bli att träna, men jag ska hålla mig. Istället ska jag ta och träna med den lille tjockisen Selma. Det ska jag göra nu direkt innan jag kryper ur skinnet.


hejsvej


Yes!

Vi klarade det! Jag och dixie klarade provet!
Det har varit en nervös helg som började med teoriprov i tre timmar i fredags. Men det gick jätte bra.
lördagen började med att man skulle visa upp sin kedja som ska bestå av 10 olika beteenden som man har 100% stimuluskontroll på och självklart helt utan belöning mellan. Dixie klarade sin på första försöket. Hon gjorde allt rätt.
Det var många som fick göra om gång på gång innan de klarade sig.

Söndagens prov bestod av att vår lärare hade fått våra kedjor och sedan ändrat ordningen på dem och så skulle vi baklängeskedja den nya kedja på 30 min och sedan visa upp.
Dixie klarade sin direkt igen. Och det var så skönt. äntligen kunde jag känna mig riktigt stolt över att min lilla busvovve kunde något.

Det var en riktig jackpott för mig eftersom jag såg att min träning hade resulterat i att hon klarade sina övningar trots att vi visade upp inför hela gruppen och deras hundar och att man blev filmad.

Det känns så bra nu, jag har oroat mig för detta sedan jul, så nu är det som om jag är flera kilo lättare.

Idag är det skönt väder ute och vi har tränat inkallning med störning vilket gick bra

Ikväll är det lösträningskurs. Jag väntar mig inga framsteg ikväll eftersom jag vet att Dixie har haft en mycket aktiv helg och att hon egentligen behöver mycket vila. Men vi går dit och se hur det går.
Hon kommer säkert flippa ut av övertrötthet.

Nu ska jag tvätta

Sååå nervös

Ja, det kryper i kroppen av nervositet idag. Idag, ikväll är det det teoretiska provet. Det hade varit så skönt att klara det.
Jag vet att jag kan det mesta så det faller bara ifall jag inte förstår frågorna.

Igår satt hela kedjan också och jag fick det på film. Hoppas hoppas att det går på söndag också. Men sen att man ska kunna kedjan i vilken ordning som helst vet jag inte om det fungerar, men det är bara hoppas på det bästa.
Går det inte så går det inte. Världen går inte under för det.

Det har varit en lugn morgon. Jag och Dixie har myst i soffan och jag har masserat hennes tassar. Så fort jag slutade så petade hon på mig så att jag skulle fortsätta.

Det är ett hemskt väder ute. Ingen av oss vill gå ut idag, men det är bara att bylsa på sig alla vinterplagg. Det är ju inte så farligt när man väl är ute.

Nu ska jag läsa igenom det sista inför ikväll.

Hejdå, om ni inte hör från mig mer så har jag gått och dött. Nej just det, världen gick ju inte under =)

Torsdag

Idag är det torsdag och jag är mycket trött.
Och så vet jag hur mycket jag har framför mig innan veckan är slut. Jag har kört igenom Dixies kedja som hon ska visa på söndag och det gick jätte bra, alla rätt! Måste bara filma också.
Just nu vill jag egentligen bara vara hemma och inte göra något.

Det är sånt hemskt väder, snö och slask och halt. Men vi har varit ute och gått vår långa runda som vanligt och Dixie har lekt i snön. Jag har kastat snöbollar åt henne som hon har fångat i luften, det tyckte hon var en mycket roligt lek. En belöning hon inte fått innan =)

En fördel med snö är att det är roligt för mig att se vad Dixie luktar på. Jag ser i snön spår av kanin, fågel, hund som rullat sig m.m
Så det är lite roligt.

Men jag längtar så mycket tills det blir vår. Tänk så skönt att träna hund i vårvärme.
Just nu känner jag att jag inte har så mycket motivation att träna. Inte idag.

Efter denna vecka kommer allt kännas lugnare i alla fall. Den kommande helgen är en stor inre press som inte släpper förräns det är över.

Men nästa vecka börjar vårt nya liv:
Då är det lekskola med alla grunder och vi ska ta och frishejpa lite också. Det tror jag blir kanon!

Rolig dag

Idag har jag och Dixie lekt och gjort grundövningar.
Vi var borta vid grönområdet, hon var lös hela tiden. Hon tog inga busvarv förutom när jag sa att hon fick det.
Vi tränade namnträning och rolig inkallning med mycket bra resultat.

Det ska vi göra ett tag, inga krav på lyckande.

Sen sprang vi och busade. Dixie fick upp ett spår av vilt. Hon är jätte söt när hon hittar det. Hon nosar intensivt och svansen går som en propeller, sen blir hon så glad att hon springer ett bus varv och sen springer hon tillbaka till buskaget där hon hittat något.
Jag vet precis när det handlar om vilt för hon har hittat ull från kaniner innan och då går svansen som en propeller.
Så visst var där något i buskarna. Jag tror även hon hittade något mus eller sork spår i det höga gräset för jag såg gångar som de hade gjort.

Men hon blir inte förblindad av spåren utan jag kan kalla in henne från det när som helst. Det kan jag inte med Selma, hon blir helt galen om hon hittar något och gör allt för att komma åt det. Man kan ju undra vem som är jakthund egentligen =)

Efter denna lydnadskursen så tror jag att vi ska börja med agility som omväxling. Jag tror att det kan vara ett bra komplement. Och springa och hoppa älskar hon ju.
För då kan jag utnyttja att hon springer och hon känner att hon får lov att springa.


Ikväll har jag avslutning på massagekursen!


hejdå

Besvikelse

Ja, just nu kan jag inte säga annat än att jag känner mig besviken.

Det var ju tävling ikväll vilket var roligt. Tack Britt och Anita!
Tyvärr var det inte så många deltagare.
Vi fick 120 poäng vilket ändå inte är katastrof.

Tandvisning- 10 p =)

Fotgåendet- 6,5 poäng (det var för mycket poäng enligt mig, jag är inte alls nöjd med detta moment. Behövs mycket mer träning)

Läggande- 8,5 p (poängavdragen var mitt förarfel, det vet jag att det kan vara bättre, men är ändå nöjd)

Inkallning- 0 p (katastrof, Dixie har ju farten, men i farten så slår det över och hon sprang runt och skällde av iver på allt och inget, STOR suck)

Ställande- 9,5 (Jag är mycket nöjd med detta, 0,5 avdraget var att Dixie satte sig innan jag sagt sitt, men det har vi inte tränat så hon gjorde helt rätt)

Apportering- 0 p (Vi hoppade över detta då vi inte är färdiga med det)

Hopp över hinder- 0 p (Vi har inte tränat så det gick inte, men jag vet att hon kommer klara det jätte fint när vi väl tränar)

Platsliggning- 10 p (Jätte nöjd med detta, första gången hon lyckas så fint)

Helhetsintryck- 9 p
Jag är besviken på mig själv att jag inte har lyckats lära henne bättre.
Det är så typiskt att när man tränar så mycket som vi gör så ska det gå sämst för oss.
Alla förväntar sig att Dixie ska kunna allt eftersom jag är instruktör.
Och med hånfulla leende så väntar de sig verkligen att se hur resultaten ser ut när man tränar med klickerträning.
Hela tiden får man höra att klickerträning är säkert bra men att det aldrig kommer gå i vardagslydnaden.

Alltså har jag gett mig fanken på att det visst ska gå och har tränat som en galning för att nå upp till allas förväntningar. Och så är det så himla typiskt nu när vi står här och det faller i vardagslydnaden.
Jag vill inte att alla andra ska få säga "vad var det jag sa"

Fast när jag tänker efter så har vi egentligen aldrig tränat vardagslydnad. Jag gick aldrig kurs med Dixie och att träna störningsträning själv går inte, vi har mest tränat freestyle och lydnadsmoment.
Så egentligen är det inte så konstigt att hon inte kan när hon aldrig fått lära sig.


Hur som helst så har jag bestämt såhär:
Nästa vecka så tränar vi bara under kurstillfällena och övrig tid ska vi bara leka och absolut inte ha några krav på träningsprestation.
Får se hur länge vi gör så, men när vi väl börjar igen så börjar vi helt från början.
Jag får lådsas att jag har fått hem henne för första gången och att vi börjar på en ny start. Stryker ett steck över allt som varit och så hoppas jag att det som är galet nu kan bli bättre om vi börjar från start.

Men vi måste hinna träna till helgen, så hon får vara som hon är tills dess!


Sen kan jag också passa på att meddela att hon ska röntga höfter och armbågar (oppps jag såg precis att det var fredagen den 13:e)
Så då går väl inte det bra heller.


Strunt samma hur allt går, Hon är världens bästa i alla fall just bara fär hon är min Dixie-älskling!

Nu ska vi mysas och pussas i soffanNågra tankar idag

Tänkte börja med att beskriva gårdagens träning. Var ska man börja?
Kvällen inleddes med lösträningskurs som till en början gick bra. Vi tränade agilityhinder och övriga hundar tränade passivitet. Dixie flyger över hinderna och brydde sig inte om andra i den situationen, men hon har mycket svårt för när någon annan hund har roligt att inte få vara med. Men det gick ändå bra får jag säga, även om jag såg hur hon vägde i huvudet: Ska jag stanna och lyssna på klicket, eller ska jag sticka? Men hon valde lyssna som tur var.

Sen skulle vi gå i grupp och släppa en hund i taget. Det gick jätte bra, det trodde jag inte, hon höll sig till mig. Körde mycket skvallerträning.
Men det var väl ungefär så långt som det gick bra. För sen kom buset upp inom henne. När vi skulle släppa två hundar samtidigt och kalla in, då föll det, men det var inte oväntat.
Men efter det så var Dixie på sitt bus humör. Vi fick också göra inkallning mellan alla andra hundar. Första gången klarade hon det, men inte andra. Då var det bus igen.

Men det var en bra liten grupp igår med hundar som inte hänger med på hennes bus. Och som inte blir rädda eller arga på henne då hon kommer som en stor klumpeduns och morrar och skäller sina lekläten. (Många hundar har svårt för henne när hon som oläsbar hund kommer och låter sådär)
Hon är ju inte elak, utan säger bara "kom igen, lek med mig, spring så vi kan jagas"

Jag ser inte ljust på utvecklingen just nu. Det känns som om jag har fått den vildaste hunden. Vi hade barbetkursen efter och när jag ser på dem så kan jag bara konstatera att Dixie är vildare än alla de andra tillsammans.
De var jätte duktiga igår på agility. Riktiga blivande stjärnor. Hundarna lär sig jätte fort och de sprang i tunnlar och hoppade hinder som bara den.

Jag vet inte var jag ska göra av all hennes energi???
Vi tränar mentala övningar hur mycketsom helst, vi går en massa och hon får springa lös varje dag, men det känns som om det inte räcker.

Dixie skulle behöva mycket mer sökträning, eller jaktträning där hon verkligen får utlopp för den enorma energin som hon annars tar ut i bus.
Jag ska börja cykla med henne till våren lite lätt, kan vara en bra början.

Men samtidigt är jag så glad att jag har en energisk hund. Mycket hellre det än en hund som inte vill göra något. (Hm som typ Selma.)
Nu har man ju fått en utmaning och man har inget annat val än att anta utmaningen =)
Man har något att jobba med och jag tror att när vi får bukt med busrusen så finns det inga gränser för vad denna lilla stumpan klarar av. Hon är ju bäst!

Jag tror vi ska beställa tid till röntgen idag. Lika bra att få det gjort.Jobb idag

I dag skulle vi åka till Landskrona och jobba lite. Alltid jobbigt att gå upp tidigt.
Det har varit härligt väder både igår och idag.
Igår gick vi en lång runda. Vi skulle också prova att filma beteendekedjan som vi ska ha på examen. Det gick så himla bra med allt tills vi kom till det sista beteendet. Dixie blandade ihop tass och andra (tass)
Provade igen efter att ha tränat lite, men det ville sig inte.
Nu är det mycket träning på tassarna, stanna och backa som var lite svajiga.

Och så måste vi hinna träna tills imorgon på tävlingen.

Måste hinna repetera ställande, läggande, fot och allt annat.
Apporten struntar vi i. Det är inte färdigt och kommer inte bli tills imorgon. Bättre att lägga ner lite extra på det som kan fungera.
Provade några inkallningar innan, men det var katastrof idag. Vi gick tillbaka några steg och körde bara lekinkallningar, gick bättre!

Ikväll är det lösträning och sen aktiveringskurs med barbetgänget! De ska springa agility ikväll =)
Det gick bra förra gången så det ska nog inte vara några problem för dessa blivande stjärnor.

Nä, nu måste vi träna lite. Får abstinens annars!

Salamander hund?

Mina föräldrar frågade igår om de tror att jag kan lära Dixie söka upp vattensalamandrar till deras jobb. Haha, vilket jobb.
Har ni hört om en vattensalamander hund innan? Nej, inte jag heller.
Men kanske vi gör ett försök, inget är väl omöjligt.

Idag håller Daniel på att sälja vår gamla bil. Vi la ut annons igår och de har ringt som tokar. Hur sent som helst och hur tidigt som helst i morse. Eftersom vi var i Svalöv igår så kunde vi inte visa (men vem vill egentligen köpa en bil halv tolv på natten) men det var några som erbjöd sig hämta oss i Svalöv och skjutsa oss till helsingborg och sedan köra tillbaka oss. Herregud vilket ståhej. Vi kanske var lite otydliga med att det verkligen är rishög i annonsen. Haha.

Jag sitter och planerar inför examenshelgen i klickerinstruktör som är nästa helg.
Det går sådär. Svårt att hålla fokus.

Selma och Dixie har lekt både igår och idag. konstigt nog är det selma som kommer och bjuder upp till lek. men sen blir hon lite rädd när den stora luffsen kommer efter henne i ett lekfullt skutt.
igår lade dem på samma filt helt frivilligt. Det går framåt i Selmas stora-svarta-hundar-terapi. Dixie har varit kanon för Selma. De äter från samma tallrik också.
Hm, det är roligt att de tycker om varandra så mycket. och det blir mer och mer för varje dag.

På tisdag är det tävlingen i lydnad på Bialitt.
Allt beror på från dag till dag. är hon på sitt bästa humör så kan det gå hur bra som helst.
Läggandet och ställandet under gång tror och hoppas jag kommer gå bra. Inkallningen ska vi repetera ingångarna i. Likaså hoppet. Fotgåendet beror på mig. Det är enbart jag som ska träna på det för jag vet att Dixie kan det ganska bra.
Tanvisning är inga problem. Platsliggningen ?
Jaja, vi får se hur det går. det som jag tror ska gå bra kommer säkert inte gå bara för att......

Idag ska det tränas på kedjan också. Ingen rast ingen ro.
RSS 2.0