Små framsteg

Igår hjälpte jag mamma med rensning inför deras flytt. De har en massa skit i huset som ska bort.
Trots att jag var där hela dagen så hann vi bara rensa en stor gardrob.

Sen var det löshundskurs. det gick lite bättre än tidigare. Alla gick med sina hundar lite hur som helst och så släppte man en hund i taget. Dixie följde med fint till en början, men sen stack hon en liten runda.
Inkallningen gick bättre. Hundarna skulle springa mellan alla andra hundar för att komma till sin ägare, först när de stod på en rad och sedan när de var överallt. Hon kom båda gångerna, det trodde jag inte. Men det är ju tackvare det nya inkallningssättet. det fungerar jätte bra.
Vi betingade även att ta i halsbandet. Mycket bra träning som vi inte gjort jätte mycket eftersom jag tycker det är så tråkigt att betinga saker. Men det går mycket bättre när någon säger till mig att göra det. Jag har ingen självdiciplin annars på sådana saker fast det är jätte viktigt.

Efter den kursen var det dags för barbetkursen. Jag var ute i stallet för att bygga banor. Dixie sprang som en galning. Jag förstår inte hur mycket kraft hon har i sig. Hon sprang säkert i 5 minuter utan ett enda avbrott. Jag har aldrig sett någon annan hund bara springa på det viset. Riktiga glädjerus som aldrig tar slut.

Det var sista gången på barbetkursen. Sånt är alltid lite tråkigt. De var jätte duktiga. De fick visa lite vad de lärt sig, sen fick de gå en rallylydnadsbana och resten fick de springa agility.
kanonbra gick det!

Nu ska jag jobba och absolut inte sitta här. Fy på mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0