I skogen utan spår

Japp, idag gick vi upp tidigt och åkte från Svalöv till Sibirien...... men utan att spåra!
Hade inget blod till viltspår ändå och vanligt personspår lägger jag inte. Istället blev det lite träning med sökrulle. Det gick faktiskt ganska bra med tanke på att vi inte gjort det så mycket. Hälften av gångerna höll hon kvar rullen när hon kom med den till mig, och resten släppte hon den. Men förrut har hon bara släppt den så det var i alla fall i rätt riktning.

Körde lite dummie-apportering på land och det gick bra förutom att hon tänkte springa rus första gången. Men linan var på som tur är annars hade hon dragit iväg med den där dummien hur länge som helst.
Rus utan dummie varar länge. Rus med dummie är näst intill omöjligt att få henne att komma.
Men som sagt, en gång, sedan hämtade hon den bara till mig.

Som avslutning fick hon ju också hämta i vatten. Det är det absolut bästa hon vet. Vilken topp-belöning! Och det drog jag naturligtvis nytta av. Tränade långa inkallningar och läggande under gång. Vilken fart och motivation!!!!!!!
Som belöning fick hon sin dummie kastad i vattnet. Det var mycket vågor och Dixie dyker ner i dem och simmar efter sin älskade dummie.
Tillägg:
Rus med dummie+blöt- ÄR HELT OMÖJLIG ATT FÅ TAG PÅ...  =)   (linan var på)

Sibirien har verkligen en otroligt fin hundstrand.
Nu är vi båda trötta och jag tror vi ska bädda ner oss ett tag och blunda. Ikväll ska jag nämligen ut med vänner och då ska jag ju vara pigg. Selma ska passa Dixie.

Kan bara säga att just för tillfället är Selma helt frisk! Hon har sina dagar =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0