En ny matta

Hundträningen har bokstavligt talat legat på is.
Det är iskallt ute och snötäckt mark så det går inte att träna ute. 
Och inne har knappt heller gått för vi har bara hala parkettgolv överallt och det blir bara fel när tassarna halkar omkring..
Så idag åkte jag och köpte en matta som enbart kommer vara till för hundträning.
 
Den blev invigd i eftermiddags och jag är mycket nöjd. Det finns så många fördelar med att träna på matta och det absolut bästa är att man kan sätta ett tydligt kriterie genom att hunden måste ha alla tassar på mattan.
Då kan man träna på tajta svängar, raka backande, bakdelskontroll utan att behöva använda onödiga hjälper.
Om en tass skulle hamna utanför mattan så blir det ingen belöning.
Detta lär sig hundarna direkt, eftersom även de föredrar att hålla sig på mattan för att få bättre grepp under tassarna. Win win!
Så man övar även kroppskontroll där de måste tänka på var de sätter tassarna!
 
Jag är mycket nöjd med min fina matta :)
 
Idag har Lucy fått träna bakdelskontroll i högerhandling på mattan och lite andra övningar i högerhandling.
Jag vet inte vad tanken är riktigt med att lära henne det, för hon är ingen rallyhund. Men just nu är det det enda som går att träna för vår del, så vi får köra på med det. 
Lucy har inte riktigt tålamod i rallyn, hon tycker det är tjatigt med alla olika övningar och blir lätt frustrerad om det blir för mycket av en övning tex många sitt. 
Men hon tycker samtidigt det är väldigt roligt att träna och lära sig nya saker, så som aktivering fungerar det utmärkt.
Om jag tycker vi får kläm på högerhandlingen framöver så kanske vi provar att starta i avanceradklass med sikte på att bara klara godkänt :)
 
Dixie kan sina rallymoment väl och idag tänkte jag prova några av de nya momenten som kommer börja gälla 2017. Men hon blev bara förvirrad och jag kände att det i nuläget fanns hög risk för att det sabbar våra redan inlärda moment, så det la jag ner ganska snabbt. 
Inte bra att påbörja nyinlärning när det bara är några veckor kvar till tävling.... Fy på matte!
 
Nästa vecka börjar vi träna med vår nya rallygrupp! Det ska bli så kul :)
 
 
På valpfronten är det inget nytt. Just nu finns det ingen valp att få tag i som jag är intresserad av, så i nuläget får jag vänta på den kullen i USA. Men om det blir valp därifrån så kommer den inte komma förrän efter sommaren så det kommer dröja.
Stackars Mias familj längtar så himla mycket efter ny hund sedan Timja lämnade oss. Men de lånar mina hundar nästan varje helg.
Det blir som julafton för dem när hundarna kommer och det tycker Dixie och Lucy också. Det finns inget annat ställe där de blir så bortskämda som där! Lucy ylar varje gång hon ser att jag parkerat utanför deras hus och båda hundarna rusar in och kastar sig upp i deras soffor för att få kel (de får inte vara i varken soffor eller sängar hemma hos oss). Sen blir det lek och bus och så brukar de få leta efter hjortstek i trädgården :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0