10 av 10!!!!!!

Idag fick vi reda på Balders röntgenresultat och även han fick HD A och ED 0.
Det betyder att alla Lucys och Frankies 10 valpar (!!!) har fått A-höfter. 9 har även fått ED 0 (Den 10:e hade missat att armbågarna också skulle röntgas, men kommer röntga armbågarna längre fram, men jag är inte särskilt orolig för det)
 
Det är ett helt fantastiskt resultat! Dels att få en så stor kull som 10 valpar och sedan att det blev 10 friröntgade valpar. Det hör verkligen inte till vanligheten, i alla fall inte i vår ras. Det brukar alltid vara någon som får ett dåligt resultat. Lucy är den som fått flest valpar i en kull i Sverige (inom barbet) och nu blev hon även först med att få en 100% friröntgad kull. 
 
Jag är otroligt lycklig över detta! Vilken kanonkull! Tack alla valpköpare som tagit hand om era valpar så bra! Det är inte bara arvet som räknas, även miljön spelar roll.
Vi får också tacka Lucys fantastiska mamma Vanda som nedärvt otroligt bra resultat till sina samtliga 4 kullar. Det känns tryggt att Lucy har det bakom sig.
 
Nu hoppas jag att Lucys kommande kull blir lika bra, så vi kan fortsätta att bidra till fler sunda och friska barbeter och såklart hoppas jag även på Timja i framtiden :)
 
Ett minne från när kryddkullen var 2 veckor gamla, tänk att de varit så små :)

Kommentarer
Postat av: Marie W

Stort grattis igen. Helt otroligt 100%.
Marie

2013-11-23 @ 18:13:27
URL: http://www.laspezias.se
Postat av: Gunilla

JA tänk vad små de var, sen blev det så bra:-) Vi älskar verkligen vår Juni. Hon har så mycket personlighet. Henne charmar man inte så lätt hon har mycket vilja och älskar att jobba. Så kul att alla valpar går helt felfria på höfter och armbågar...
Massor med kramar från Juni med flock i Luleå

2013-11-23 @ 19:54:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0