Slyngel-Timja

Man märker vilken skillnad det är på att ha vuxna hundar och att ha en slyngel i huset. Vår lilla slyngel är verkligen en frisk fläkt som börjar "dagen" med att väcka mig vid fem-tiden på morgonen. Det gör hon med många pussar i ansiktet. Hon har inte riktigt samma rutiner som vi, hon är van att gå upp den tiden.
 
Dixie som gärna drar sig länge på morgonen blir mycket irriterad på den lilla slyngeln som försöker göra allt för en stunds godmorgon-lek. Idag utdelade Dixie en skarp tillsägelse om att man inte beter sig så på morgonen. Budskapet gick fram och Timja gick och la sig och somnade om. Hon ska nog snart komma in i våra rutiner :)
 
Annars går det hur bra som helst. Ett koppel till att hålla reda på, en mun till som ska mättas och en individ till att träna. No big deal..
Hon smälter in bra. Jag har tränat med henne varje dag. Just nu jobbar vi mycket med läggande under gång. Mitt mål är att hon ska lära sig alla skyltarna i rally nybörjarklass på dessa två veckor som hon bor här.
Timja har gått in som lite avbytar till Lucy nu när Lucy är i höglöp.
 
Lucys höglöp är nämligen lite krävande. Hon får under ca 12 timmar ont i magen och efter det så letar hon lämpliga partners. Det kan nästan bli lite pinsamt att ha med henne ute, för så fort hon ser en annan hund så slänger hon iväg sitt mest desperata yl. Jaja, några dagar till, sen ska hon nog vara "normal" igen.
Selma har också börjat löpa och hon och Lucy är så kära i varandra. Selma mår för övrigt bra, vi har inte fått hennes provsvar ännu. Lång väntan..
 
Samtidigt väntar jag på att få tillbaka min bil som är inlämnad på verkstaden. Minst en vecka skulle den vara borta och det skulle minst kosta 15.000 kr att fixa den. Finns det något tråkigare att lägga pengar på, än att fixa bilen? Ja, det finns det säkert, men just nu kan jag inte komma på något.
 
Har glömt rapportera från söndags när jag och Emelie var och tittade på lydnads SM.
Det var väldigt trevligt och jätte kul att se Sveriges 15 bästa ekipage tampas i finalen. Man fick mycket inspiration, men det är även skönt att se att det kan bli fel även för SM-deltagarna och så är det när man jobbar med djur. Den som vann var den rutinerade hundföraren och landslagsdeltagaren Maria Brandel som är SM-vinnare för 3:e året i rad. Det är bara att säga Grattis till ett fantastiskt jobb!
Där var många som bjöd på otroligt fina program.
 
Nu ska jag borsta en hund eller två
 
Trevlig kväll i åskan!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0