Fler framgångar

Vilket flyt vi har här just nu! Det känns som om den ena framgången avlöser den andra :)
 
Idag var det Lucys tur att tävla lydnadsklass 1 igen. Jag var väldigt nervös eftersom det inte gick så bra på tävlingen senast, men jag hade nog varit nervös i alla fall.
 
Men jag kan faktiskt säga att jag är väldigt nöjd med vår prestation på dagens tävling. (Det är inte ofta jag känner så, jag brukar ofta hitta saker som jag är missnöjd med)
 
Domaren vi hade idag är känd för att vara hård och det var verkligen stenhård bedömning. Såhär såg våra poäng ut idag:
 
Platsliggning: 8 p (Fick avdrag för pip och oro. Jag är 100% säker på att hon inte pep, för den var hunden brevid, men domaren hörde väl fel. Sen flyttade hon vikten över till andra sidan och nosade en gång)
 
Tandvisning: 10 p (den säkra 10:an :))
 
Linförighet: 7,5 p (Jag är riktigt nöjd med linförigheten, hon gjorde så bra hon kunde, men visst, hon har inte en border collie hastighet i halterna :))
 
Läggande: 9 p (Fick avdrag för sättandet, tror de menade att uppsittet kunde varit bättre, men jag är riktigt nöjd med en 9:a här :))
 
Inkallande: 9 p (Fick avdrag för att hon inte satte sig tillräckligt snabbt, men eftersom Lucy inte ka snabbare så är jag supernöjd)
 
Ställande: 8 p (hon tog något extra steg och satte sig snett vid avslutet. Här kan hon bättre, men jag är ändå nöjd)
 
Apportering: 9 p (Detta är egentligen en 10:a, men denna gång så fick vi avdrag för att hon satt snett och det får jag ta på mig helt och hållet, inget fel på apporteringen :))
 
Hopp över hinder: 8,5 p (Återigen avdrag för avslutet, men jag tyckte det var jätte snyggt och tyckte det var lite väl hårt avdrag här)
 
Helhet: 8,5 p
 
Totalt blev det inga superpoäng (166,5 p) men det spelar ingen roll för vi fick vår 1:a pris som var dagens mål. Och jag är så nöjd med hela programmet och transporterna och att hon var med mig från början till slut. Bara det är en seger! 
Detta var vårt andra 1:a pris och nu har vi alltså bara ett kvar. Men på tävling kan allt hända och det är inte momenten som är det svåra, det är att få det att funka på första försöket i en ny miljö med tävlingnerver. Där har vi utmaningen! :)
Jag har som mål detta året att Lucy ska få titeln LP1 så vi har gott om tid att tävla på om det nu inte skulle gå nästa gång.
 
Vår poäng räckte till en 3:e placering på dagens tävling (av 10 tävlande) och därmed fick Lucy stå på prispallen för andra gången :) 
Det är tätt med pallplaceringar nuförtiden. På en månad har vi stått på prispallen 4 gånger av 4 möjliga tävling, det är inte illa! :) Senast i lördags stod jag och Dixie på samma prispall :) Vilka duktiga hundar jag har!
 
Egentligen spelar det ingen roll med pallplacering så länge man får sina 1:a pris eller uppflyttningspoäng, men det som jag tycker är roligt är att man kan lyckas placera sig i konkurrens och extra roligt är det när man har en ras som inte många förväntar sig ska hamna där, då är det extra roligt att visa att en barbet visst platsar på prispallen och kan placera sig i topp i konkurrens :)
 
 
Min goa nallebjörn var så duktig idag och gjorde sin matte så stolt <3
 
Och när vi hade tävlat klart så var det dags för våra kära träningskompisar Emelie och Lycka att göra sin debut i lydnadsklass 2.
Och de gjorde en strålande prestation och slog till med ett 1:a pris och placerade sig som 2:a. Supergrattis bästa träningskompisar! 
 

Kommentarer
Postat av: Lena Herén

Stort varmt Grattis till dej och Lucy! Ni är så fina och charmiga på fotot.
Kram Lena

2013-05-02 @ 08:58:17
Postat av: Emelie

Ni hör hemma på prispallen! :) Kram

2013-05-02 @ 09:12:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0