Ännu en hundig dag

Idag har det varit en sån där riktig hunddag. Jag har varit och hälsat Gunnel och Dixies barnbarn. 7 söta valpar som är lite mer än 6 veckor gamla. Det är så mysigt med valpgos. Fint väder har vi också så det blev en mysig fika ute i trädgården och under bordet låg alla valpar i en hög och sov :)
 
Det är så himla fint ute nu, allt blommar för fullt och rapsen slår ut vilken minut som helst. Idag har vi haft 23 grader varmt.
 
Nu ikväll har jag tränat mina hundar (kanske inte helt ovanligt?). Med Dixie handlar det om mästarklassskyltar och det går riktigt bra. Hon tycker det är jätte roligt att det har kommit lite nya moment.
Jag har tränat mycket på momentet framåtsändande till kon, men jag använder inte en kon. Jag tänkte först lära in det på andra grejer och det går väldigt bra. Här hemma skickas hon fram till en pall som hon ska runda och stanna vid. Men jag utnyttjar även naturliga saker ute på promenaden för att hon ska generalisera övningen och det fattar hon direkt. Idag testade jag att skicka henne fram och runda en lyktstolpe som vi gick emot och hon gjorde rätt direkt :)
Backa framför är lätt som en plätt för henne och bärande av föremål älskar hon.
Det som hon tycker är svårt är inåt-snurrar. Det är varken hon eller jag riktigt bekväm med, så vi får träna på så vi hittar ett sätt som flyter.
 
Lucy gjorde ett kanonpass idag. 100% fokuserad ute på kvällsrundan och vi tränade på tävlingsmässiga ingångar på plan, sen fick hon köra linförighet, läggande, inkallning och ställande. Det gick riktigt fint. Lite oroväckande bra... Tänk om tävlingen hade varit ikväll, just på den platsen just då, så lätt det hade varit då :)
 
Denna helg ska mina nerver få en ordentlig omgång igen. Jag känner redan hur de börjar krypa i kroppen....
Resten av veckan kommer också vara hundiga dagar. Imorgon är det hundträning, på fredag är det hundträning, på lördag utställning och söndag tävling.
Och som om man inte har fullt upp redan så har vi reserverat huset som vi var och tittade på. Oj oj oj! Var ska detta sluta?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0