På benen

Äntligen är jag på benen, även om jag inte känner mig helt frisk. Förkylningen lär nog hänga i sig ett tag till, men idag försökte jag helt enkelt glömma bort att den fanns.
 
Ikväll lyckades jag faktiskt genomföra min kurs utomhus! Premiär för detta året!
Det är ett roligt kursgäng som jobbar flitigt.
Timja går där och hon tränade mest utställning med Mia. Det såg väldigt fint ut! Jag kommer ställa henne i Malmö, men Mia ska själv prova ställa henne i Hässleholm, för då tänkte jag ställa ut Lucy också.
 
Efter den kursen så är det min och Lucys agilitykurs. Jag är så nöjd med min lilla lus ikväll igen. Hon gör alltid sitt bästa och jag har som vanligt huvudet fullt med nya tankar som måste malas runt i huvudet innan hjärnan kan skicka ut rätt signaler till kroppen så jag kan lära mig att göra det jag tänker.
 
Vi tränade på inbromsningar inför snäva svängar. En väldigt nyttig övning som vi kommer att behöva. Lucy var inte den bästa på att växla ner, men det ska vi öva. Det blev bättre för varje gång :)
Sen tränade vi på framförbyte efter slalom. Det är svårt, men jag tyckte ändå det gick helt okej.
 
Mellan agilityövningarna så tränade vi även lite lydnad. Det var ett sånt där toppenpass vi fick till! Lucy var något het i momenten och ibland slog det över, men attityden var superfin!
Det enda som är lite jobbigt nu när vi lyckats jobba upp en bättre attityd, är att det lättare kommer pip-ljud. Det är ett svårt läge, men jag jobbar verkligen för att kunna behålla attityden och samtidigt få en tyst hund.
Jag tycker det är bland det svåraste som finns att träna.
Man måste verkligen hålla stenhårt på kriterierna och vad man släpper igenom.
Med Lucys nya fina attityd så gör hon momenten så fint så man bara vill belöna för utförandet, men har hon då lagt in ett litet litet pip precis när hon gör momentet så måste det brytas och belöning uteblir.
Det kliar lite i kroppen när man tvingas kasta bort ett fint moment på det sättet, men det är så det måste bli. Pip på tävling kostar många poäng och det har vi inte råd med.
 
 
Imorgon blir Lucys och Frankies valpar 11 månader, men jag tror jag väntar tills nästa månad med att lägga upp nya bilder. Då hoppas jag att jag lyckas samla ihop bilder på alla 1-åringar :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0