Hejdå Helmuth!

Då har även Helmuth fått flytta till sin nya familj. Snart har vi inga valpar kvar och det är med blandade känslor.
 
Helmuth med sin nya husse och matte. Helmuth kommer göra Alma sällskap och flytta till Danmark. Han är i mycket goda händer där hundintresset är på topp! Matte Tanja är instruktör och driver egen hundskola
http://www.etgodthundeliv.dk/
Helmuth kommer få mycket träning och aktivitet och han kommer förhoppningsvis kunna bli familjens nya jakthund. I familjen finns även en Klein munsterländertik Wilma som kan lära Helmuth ett och annat. Det som är extra roligt är att de kommer träna Helmuth till jakt med positiva metoder till skillnad från traditionell jaktträning. Det ska bli jätte spännande att se hur det kommer gå, jag önskar vi hade hade sådana typ av positiva jaktkurser här också, så kanske till och med jag varit intresserad av jaktbiten :) Helmuth ska även ställas ut och Tanja ska gå en klippkurs så hon själv kan lära sig att klippa honom fin :)
 
 
Helmuth visar hönsen för sin nya husse och matte
 
 
Helmuth hade knappt tid att säga hejdå till mig, för han rusade mot bilen och ville verkligen följa med sin nya familj!
 
Helmuth har verkligen varit en valp som skall synas och höras. Han har vaknat tidigast av alla och satt igång med sin godmorgonsång. Han är väldigt matglad och har skällt som en tok om han inte har fått sin mat fort nog. Och det han har inte fått, så han har fått träna på att vara lite mer tålmodig. Men han lär sig! :)
Han är väldigt framåt och social och mycket lekfull. Mycket arbetsvillig kille! Liksom de andra valparna är han mycket lätt att hantera och finner sig tillrätta direkt. Han har jobbat bra med aporteringen med vilt och han älskar att bära nycklar. Han var den första av valparna som kastade sig i havet och simmade när han var 6 veckor gammal. Man får aldrig det tråkigt med Helmuth, och vi önskar Helmuth med familj lycka till!
 
 
Då är det bara Balsac och Balder kvar och Balder flyttar på måndag. De har fått mycket träning idag. Vi har varit på Båstads järnvägsstation två gånger idag för jag skulle hämta Daniel och syster, där fick de titta på människor och tåg. Coola som de är så la de sig ner direkt på perongen och somnade.
Sen har vi varit utanför en stormarknad och tittat på ännu mer folk och skramliga kundvagnar. Superduktiga killar! Här hemma har de lekt som aldrig förr och även Lucy har jagat dem och brottats med dem. Nu sover de utslagna. Balsac har sin plats under mitt datorbord och ligger på min fot, Balder har sin plats under en stol i köket.
 
Imorgon är det misdommar och då ska killarna få följa med och titta på midsommarstången och se på hur konstiga människor ser ut när de hoppar små grodorna :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0