Vår tävlingshelg

Både lördag och söndag var det rallytävlingar för mig och Dixie.
 
På lördagen åkte jag och Dixie tillsammans med Alexandra och hennes hundar Lucas och Toy ner till Trelleborg.
Det var en trevlig bana och en hård domare.
Det kändes hyfsat på banan, Dixie var lite övertaggad, vilket tyvärr gav oss avdrag på helheten. -3 poäng för skall, ytterligare -3 p för förarfel på sidbyte framför (Det är inte första gången...Jag måste verkligen lära mig att gå RAKT!)
Sen blev det strul vid skylten stå framför backa. Dixie var inte riktigt med när jag visade och hon hamnade helt snett och backade 90 grader rakt ut från mig. Det blev totalt -4 poäng på den skylten och vi slutade på 90 poäng.
 
Det var ju ganska störiga poängavdrag och det gav oss inga förbättrade resultat, då målet var att få bättre än 91 poäng. 
 
Men det räckte till en 3:e placering av 22. Och vi fick en jättestor rosett och så vann vi en ny ryggsäck. 
Det var bara 5 stycken ekipage som blev godkända i mästarklass.
 
 
 
Igår var det dags för tävling i Smålandsstenar och då samåkte jag med Emelie. Hon hade alla sina tre hundar med, så det var en riktigt härlig hundbil som kom rullandes på vägen :)
 
Och nu i efterhand kan jag verkligen säga att det var värt att åka den långa vägen dit. För jag och Dixie gjorde något som vi aldrig har gjort i mästarklass förut. 
Vi lyckades få 100 poäng som är maxpoäng och kom 1:a av 25. 
 
Äntligen så klarade vi det! Det är en mycket speciell känsla att få den där 100-poängaren som vi strävar efter att få till på tävlingar. Detta kanske är enda gången vi lyckas med det och därför försöker jag njuta så mycket som det går av att vi för en gång skull faktiskt var bäst.
 
Vi behövde de där poängen och nu höjde vi vårt snitt ytterligare. Men jag tror att vi behöver ett kanonresultat till för att ha en chans att komma med på nästa års SM.
Vi har tre tävlingar kvar i år, så vi får se hur läget ser ut efter det. Sen hinner vi säkert tävla lite i vår också, så jag hoppas verkligen vi lyckas! 
 
Prispallen från igår. Extra roligt att både jag och Emelie hamnade på prispallen, så grattis till oss alla :) Det är väldigt mycket Emelies förtjänst att jag och Dixie har tagit oss dit vi är idag. Utan våra kära träningskompisar så hade vi aldrig lyckats med det!
 
Ett litet stilfoto på 2 av pallpristagarna innan vi satte oss i bilen för att rulla hemåt. Våra stjärnor!
 
Dixie med helgens rosettskörd. Jag är så nöjd med helgen!
 
Jag får titta extra mycket på protokollet för det är sällan det ser så rent och snyggt ut som vårt gjorde igår. :)
 
Nu är det två tävlingshelger kvar. På lördag ska jag och Lucy tävla agility och sen på söndag blir det rally med Dixie igen...
Nu ska vi se till att ladda om under veckan!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Caroline Ljunggren

Stort grattis till dig och Dixie. Var ska du och Lucy tävla i agility på lördag?

2014-09-30 @ 20:41:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0