träning mm

Nu har jag kommit hem från vår långweekend i Barcelona. Det var trevligt, men tyvärr var inte vädret så bra. Det var ingen vårvärme där heller, men rykten säger att den ska komma nästa vecka.
Men det var roligt ändå :)
 
Igår började veckan om och allt var som vanligt igen. Lucy bodde hos Timja i helgen och det hade väl gått bra förrutom att Timja är väldigt påstridig mot sin mesiga mor som inte säger till ett dugg.
Igår kom Timja hit och hon testar verkligen om Lucy har någon gräns. Och det verkar inte så. Timja sliter henne i halsen och i öronen och trampar på henne  och juckar och Lucy gör ingenting. Jag får själv gå in och bryta leken efter en stund och då lugnar allt ner sig.
 
Igår åkte jag på träning med alla tre. Lucy fick köra lite agility först och där var hon ganska vild :)
På lydnaden sen så tappade hon huvudet då hon fick vittring på kanin. Den här jäkla jaktlusten är ibland påfrestande! Men det tog sig mot slutet och hon kunde genomföra övningarna hyfsat.
 
Dixie gjorde ett super pass! Det verkar som hon blivit ganska säker på högerhandlingen nu. Jag har lite detaljer som ska finslipas, men det känns som det mesta är under kontroll. Om två veckor är det dags för nästa tävling i avanceradklassen.
 
Sen fick Timja träna lite rallylydnadsmoment utan skyltar. Nu har jag och Mia bestämt att det är rallylydnad som vi ska satsa på med Timja. Så ikväll ska de träna rallylydnad tillsammans på kursen. Jag tror det kan passa de båda väldigt bra :)
 
Igår tog jag första fästingen på Timja. Tidigt tycker jag, med tanke på att det fortfarande är minusfrader på nätterna. Det är verkligen vidriga små kryp! Jag ska köpa nya Tic-Clip brickor till alla nu.
 
Ikväll är det agilitykurs för mig och Lucy. Hoppas hon kan hålla ihop huvudet och inte försvinna bland alla kanindofter. Det är just i skymningen som hon blir så, just då när det luktar som mest och det är just då som jag kräver att hon ska fokusera. Svårt när man har olika viljor, men jag är nog lite mer envis hoppas jag :P
 
Lucy och Timja vilar på balkongen.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0