Agility

Ikväll var det agility med Lucy igen. Inte det perfekta vädret att träna hund i, bara någon enstaka plusgrad och snöblandat regn, men det märktes inte så mycket när man väl kom igång.

Lucy var duktig igen. Bara tunnlarna som spökade för oss lite idag. Dem brukar hon alltid helst vilja ta annars, men det var inget riktigt tunnelsug idag.
Vi har tränat kontaktfält, slalom och handling i olika kombinationer. Hon läser mitt kroppsspråk otroligt tydligt så det gäller verkligen att jag gör rätt, för visar jag det minsta fel som gör hon också fel.
Hon tycker det är jätte roligt och jag tycker också det är jätte roligt att träna agility med henne. Hon är i perfekt arbetsnivå.
Det enda dumma är att vi inte har möjlighet att träna mellan gångerna. Hon skulle ju utvecklas dubblet så fort om vi kunde klämma in ett träningspass till, men det går inte just nu. Kontaktfält och slalom behövs mycket mer intensiv inlärning om det ska fastna. Jag får försöka hitta en lösning.

Här hemma har Selma kommit in i sitt höglöp och hon uppvaktar Lucy och bjuder upp till "lek". Dixie försöker få dem att sluta som den vaktande polis hon är. Lucy är på väg ur sitt höglöp.

I veckan ska jag hinna bada båda hundarna. Det blir första gången jag ställer båda två samtidigt. Hur ska jag klara det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0