Hemma från Oslo och Lucy 1 år

Äntligen är vi hemma efter en lång hemresa från Oslo. Det har snöat och blåst hela vägen från Oslo till Landskrona och vi passarade många olyckor på vägen.

Vi har haft en underbar weekend i Oslo. Vi åkte upp i fredags och hade hela lördagen till att besöka huvudstaden. Men det var väldigt kallt så man ville helst inte gå utanför dörren. Lite museum och en liten julmarknad blev det.

På lördagskvällen var vi hembjudna till Geir och Solveig som äger lilla Amie. Joachim och Gunnel var också med med sina hundar och totalt blev det 6 barbeter under ett tak och det gick hur bra som helst.

Det var så roligt att träffa lilla Amie igen. Hon kände igen oss och vi fick ta emot mängder med pussar. Dixie gick direkt fram till henne och hade en mycket noggrann visitering medan Amie låg på rygg. Hon var till en början mycket glad att återse sin lilla bebis, men efter visiteringen återgick hon till att bli väldigt kort mot henne.
Lucy och Amie däremot, återupptog leken precis där de slutat för lite mer än en månad sedan och de höll på hela kvällen.

Amie såg ut att må som en prinsessa och hon ser mycket lovande ut!

Tack Geir och Solveig för en fantastik 3-rätters middag och mycket trevligt sällskap.

Sedan var det dags för söndagens utställning i Lilleström.
4 barbeter var anmälda och först ut var de två juniorerna Kais Vitabjörnens Sarabi som kallas Ella och Lucy.
Där blev det ingen större utdelning, Ella blev 1:a med Hp och Lucy fick en slät 1:a.
Jag har inga invändningar, tyckte att kritiken stämde bra överens med den hund jag har. Hon är ganska seg i ringen till skillnad från en viss Dixie. De är lite som natt och dag, både i vardagen och i ringen. Lucy får jag släpa runt och peppa som attan och Dixie springer så fort att jag knappt hinner med.

Efter ett snabbt byte av hund så var det dags för öppenklass tikarna vilka var systrarna Dixie och Soya.
De stod på lika villkor inför det Nordiska championatet, men det blev Dixie som tog hem det hela med cert CACIB och BIR och blev då NORDISK CHAMPION och eftersom det även var en Nordisk vinnarutställning så fick hon även titeln NORDISK VINNARE 2010. Jag är såklart jätte stolt över min underbara fantastiska hund. Hon bara älskar att visa upp sig och gör allt som hon ska med en väldig glädje.

Hon har gått helt fantastikst utställningsmässigt och på hennes senaste utställningar har det pekat rakt upp. 5 titlar i rad varav 4 stycken på bara 3 veckor. Hon fick även strålande kritik idag.
Både Lucys och Dixies kritik kan ni som vanligt läsa under resultat på www.majtippans.se

Dixie fick även äran att fotograferas till norska tidningen HUNDSPORT där alla rasvinnare ska presenteras. Så där kommer hon väl på bild så småning om. Jag ska få hem några provbilder och om det blev något bra så ska jag köpa och lägga upp på hemsidan.

Amie och hennes familj var också med på utställningen idag för att titta och miljöträna henne. Det skötte hon utmärkt!
Vi träffade även en mycket trevlig familj från Norge som väntar valp från Batterikullens till våren. De ville bekanta sig med rasen och då var det ett utmärkt tillfälle att träffa 7 barbeter på en gång.
det var också kul att träffa ännu en av Norges få barbeter, Ella som kommer från Kais Vitabjörnens kennel i norra Sverige. Hon var fin!

Idag är det även Lucys födelsedag. 1 år blir hon, men i huvudet kan hon inte vara mer än 4 månader =)
Både Lucy och Dixie fick varsitt köttben i present. Mycket uppskattat!

Nu ska jag sova, det har jag inte gjort på två nätter för jag har varit så nervös. Mina bästisar ligger redan i min säng tätt ihop och sover sött.

Bilder kommer imorgon......


Kommentarer
Postat av: Gunmai o Liza

Super-duper Grattis!

Ge mamma en kram....

mammor är bra att ha,

särskilt en sån som din!

Många kramar från oss.

2010-11-29 @ 12:53:53
Postat av: Maja Holmström

Tack så mycket! Ja, det ska jag göra =)

2010-11-30 @ 08:32:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0