Jaha, dags igen...

Det var ingen lugn natt för någon av oss. Dixie smaskade, dreglade, harklade sig och svalde högljutt hela natten. Ingen av oss kunde sova.
 
Hon gjorde ju samma sak en gång i våras och det blev en dyr historia för att ta bort det 10 cm långa grässtrå som då hade lindat sig runt ena halsmandeln. Så det var inte roligt att ligga klarvaken när man vet vad man måste göra direkt på morgonen, nämligen ta ledigt från jobbet, ringa veterinären och åka till Ängelholm med hundfan för att gå igenom hela processen igen.
 
Men det var i alla fall det vi fick göra.
 
Denna gång kunde veterinären inte se något gräs som satt fast, men de misstänkte att det hade suttit ett grässtrå som skapat irritation och inflammation i ena halsmandeln för den var väldigt röd och svullen. Så nu blir det anti-inflammatorisk medicin i några dagar så hoppas vi att det är över för denna gång. 5500 kr har jag hittills betalt 2012 för att min kossa till hund äter gräs. Jag har varit mycket observant att hon absolut inte får göra det, men det är svårt när andra går ut med henne och ibland ser man inte om hon bara ska lukta på något eller ta sig en tugga.
Tur man har försäkring!
 
Hon är fortfarande vinglig efter narkosen, så hon ligger deckad i hallen..
 
Något som var väldigt roligt var i alla fall min och Lucys agilityträning igår. Jag är så himla nöjd med henne. Vi fick köra en lång kombination med många fällor där samtliga byten skulle tränas. När jag först såg banan så trodde jag aldrig vi skulle klara den, men det det gjorde vi och Lucy var så duktig och snabb och det är helt otroligt hur små medel kan göra sån stor skillnad.  Hon gav verkligen järnet från början till slut!
Det var till och med nästan så jag var lite duktig också :)
 
Ikväll startar jag upp en ny fortsättningskurs, så nu ska Timja börja skolan igen. Lucy ska få följa med som visningshund.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0