Anti-stress

Jag har börjat känna mig stressad med allt jag ligger back med. Och det är inte bra.
Inget blir ju bättre av det. Och för att komma ur stressituationen så finns det några knep som jag kan rekommendera. Detta är vad jag har gjort idag när jag vaknade och kände stress:

1. Tog en lång promenad med hundarna i normalt/långsamt tempo. Och tog mig tid att andas in hösten av alla dessa fallna löv.

2. Bakade! Verkligen väldigt avstressande då man fokuserar på något annat och det sprider sig en härlig stämning i hemmet och dessutom lukar det underbart med nybakat. Det behöver inte vara något avancerat. Idag blev det scones.

3. Tog mig tid att sitta ner och klappa på hundarna. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att det sänker blodtrycket på både människor och djur när man klappar på dem. Inte för att jag tror att jag har högt blodtryck, men mysigt är det.

4. Skrev en lista på allt jag ska göra och bockar av efterhand som jag gjort det. När inte hjärnan räcker till så är det tur att det finns "att-göra-listor" som hjälper mig att minnas.

Efter jag hade gjort detta så kändes allt mycket bättre. Fick ny kraft och nu känner jag att jag har kontroll över allt igen.
Förkylningen har gett mig sig lite nu. Skönt. Men inte yrseln. Det är lika bra att jag vänjer mig vid den.
Men jag börjar snart tro att jag har en liten ovän någonstans som utövar vodoo med mig som vodoo-docka.
Helt plötsligt fick jag så ont i benet. Alltså jag är ju ingen gammal kärring! Men man kan snart tro det. Haha.

Dixie har förresten börjat skvallra väldigt fint på våra promenader. Hon skvallrar på andra hundar. När hon ser en hund så vänder hon sig mot mig istället för att bry sig om den andra hunden.
Idag mötte vi en golden och Dixie gick och tittade på mig hela tiden när vi gick förbi. Och detta har vi inte direkt tränat särskilt mycket.
Det blir nog ingen träning idag heller. Kanske lite apportering och finslip + flyt i att kunna lägga ner huvudet mellan tassarna snabbt i moment platsliggning.
Annars får vi vänta tills imorgon då det är agility!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0