Debuten avklarad

Äntligen hemma efter en lång och mycket grå dag. Då har vi äntligen fått denna tävling ur världen som gjort att jag inte kunnat sova på en månad.
Och hur gick det då? Jo, jag är faktiskt nöjd förrutom med ett moment. Det blev poängmässigt ett 2:a pris på 144 poäng och en 10:e placering.

Kan säga att jag var så nervös innan start att jag nästan fick lägga mig på gräsmattan för att inte svimma. Det släppte dock när vi väl kom in på plan. Vi hade startnummer 9.

Och såhär är resultatet:

Platsliggning 0 p (Jätte tråkigt! Hunden bredvid Dixie flög upp från sin plats och hon är inte sen att hänga på. Jag skulle få lägga om Dixie men innan dess hade hon sin busglimt i ögat och drog iväg in på andra planens platsliggning och busade upp en annan stackare, hon kom dock tillbaka väldigt fort och det kan jag vara glad för. Men det är bara att erkänna att vi inte tränat på att ligga kvar när andra hundar springer upp. De hundar vi tränar med ligger alltid kvar och då gör Dixie också det, så detta är något att verkligen tänka på i träningen framöver. Dixie själv hade jätte roligt och jag ville bara dö och var på allvar beredd att åka hem)

Tandvisning 10 p =)

Linförighet 8 p (Är jätte nöjd, så bra poäng har vi aldrig fått!)

Läggande 7,5 p (Detta kan hon ju mycket bättre, men får ändå vara nöjd att hon la sig överhuvudtaget)

Inkallande 9 p (Detta jag trodde hon skulle få 0 p på. Är jätte nöjd! Man skulle kalla in hunden mot publiken och jag trodde direkt hon skulle sticka förbi mig med den farten, men det gjorde hon inte! Hon gör ett litet hopp mot mig på slutet därför en 9:a)

Ställande 8 p (Får vara nöjd)

Apportering 8 p (Snusar på apporten innan kommandot och det gör hon även på träning, så jag är ändå jätte nöjd)

Hopp över hinder 9 p (Även här gör hon ett litet hopp mot mig innan avslut, men annars var det jätte fint)

Helhetsintryck 10 p =)


Så om man bortser från platsliggningen så är jag jätte nöjd. Och även om jag vill fokusera på det positiva så stör jag mig fruktansvärt mycket på platsliggningen. Hade vi bara klarat den (även om vi inte fått full pott) så hade vi fått 1:a pris och uppflyttningspoäng så det känns ju jätte tråkigt att det momentet skulle gå åt helvete. Hon har typ rest sig 1 gång innan under hela sitt liv från platsliggningen. Men nu ska det tränas platsliggning med mycket störning!!!

Mer vi ska träna på är att få bort de små hoppen mot mig, och stimuluskontroll på apporten så det blir en 10:a och läggende och ställande kan man ju alltid göra bättre, så det blir mer träning på det.

Och nu kan jag ju även dela med mig av mitt tips på fotgåendet eftersom det har fungerat för oss. Jag har blandat fotgåendet med övningen som vi kallar "pippis trädgård" som är en följsamhetsövning som vi har på valpkurserna. Det går ut på att jag hittar massa roliga saker i gräsmattan och det kombinerat med fotgående har blivit att Dixie villigt och motiverat följer min vänstra sidan i väntan på om jag ska dyka ner och hitta någon skatt, men hon vet aldrig när eller var och därför måste hon ha koll på mig så hon inte missar någon skatt =)

Nu ska vi ladda om för nästa söndag då det är utställningsdags. Måste bli lite ringträning och badning av min gråa hund =)

Kommentarer
Postat av: Maja

Vad duktiga ni är :) Synd med platsliggningen men kommer sitta nästa gång ;)

2009-10-25 @ 16:34:58
URL: http://coociidog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0