Torsdag

Idag har det varit en dag som alla andra. Jag har gått långpromenad med Dixie och Dolly och tränat tre moment med Dixie vilket gick bra.
Under vår långrunda så brukar vi gå längs en fin promenadstig som leder in i skog och gröna dalar. Det är många som går med hundar, promenerar och cyklar här.
Och jag slutar snart förvånas över knäppa hundägare. När vi går där så kommer det plötsligt en lös amstaff farandes emot oss. Ägarna som är ett ungt par försöker få hunden att stanna genom att säga stanna 30 gånger.
Hunden skiter fullständigt i dem. I detta fall var det en hanhund som ville ragga tikar. Och jag hade två tikar som uppskattade denna hund. Men man får faktiskt tänka lite längre.

Jag tycker det är helt respektlöst mot alla andra att släppa sin hund som man inte har minsta koll på såhär mitt på en allmän promenadväg. Jag vill inte att lösa främmande hundar ska springa fram till mina, eftersom jag försöker lära dem att lugnt kunna passera andra och kunna känna sig trygga i möte med andra hundar utan att sådana här situationer ska uppstå.
Sedan tänker jag på alla människor som inte uppskattar hundar, det är faktiskt vanligt med mycket hundrädda människor och då tycker jag man ska respektera dem genom att ha sin hund i koppel under kontroll.

Om vi nu går tillbaka till situationen-
Tänkt om jag hade haft en aggressiv och det hade blivit slagsmål. Bara för att ens egen hund är snäll kan man ju inte släppa den, för andra hundar kanske inte är snälla. Och hade jag haft en aggressiv hund så vill man inte hamna i dessa situationer.
Och vad händer om denna amstaff ser en hund på andra sidan körbanan?

När ägarna kom fram så  bad de inte ens om ursäkt, utan verka tycka det var helt okej.

Vad ska man göra när det kommer en lös hund på detta sätt?
Ja, i dessa ögonblick kan man bara göra det bästa av situationen. Jag brukar bara gå på som vanligt och lådsas som ingenting. Och jag drar hundarna med mig. Jag stannar absolut inte för en stunds hälsning, utan bara går.

Nä, fy för sådana respektlösa typer.

Fler respektlösa hundägare finns det också som inte plockar upp efter sin hund.
Daniel är en liten "polis" när det gäller sånt.
Ser han någon hund som bajsar så stannar han för att kontrollera att ägaren plockar upp.
Igår var ett sånt tillfälle. Två unga tjejer med sin hund. Hunden bajsar, Daniel stannar, tjejerna går.....
Daniel skriker genast:
"Ursäkta! Ni glömde något!!!!"
De: "Vadå?"
Daniel: "Plocka upp efter hunden"
De: "Vi har ingen bajspåse med oss"

Synd, då kan de börja ha med sig det i fortsättningen för i Helsingborg kan det nämligen bli böter på om man inte plockar upp.


Jag har anmält mig till en lydnadstävling till som jag ska ha i reserv om den första går åt helvete.

Ikväll är det lydnadsträning och det gäller bara att finslipa detaljer och kanske börja länka ihop moment så smått.

Nyss så damp nya HUNDSPORT ner i brevlådan, så den måste jag kolla nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0