Framsteg

Har tränat några mycket korta och effektiva pass idag med Dixie. Hon är så duktig och förstår fort.
Det vi har tränat är apporten så det blir en 10 poängare! Anledningen till att jag inte tränat det innan var att jag inte ville riskera att krångla till något precis innan tävling, men idag gick det fint. Det hon ska lära sig är att när jag håller fram apporten framför henne så ska hon vänta på mitt kommando innan hon griper. Och det fixade hon fint idag efter lite stimuluskontroll på ordet "apport" =) Men det behövs ytterligare några träningspass innan hon känns säker på den sista detaljen.

Sen har vi såklart tränat platsliggning och det gick bra. Idag var hon jätte duktig och låg kvar trots att jag lekte och tränade inkallning med Dolly framför henne. Men jag tror inte det räcker, för Dolly är inte så snabb när hon kommer på inkallning och just snabbare fart desto svårare är det för Dixie. Så vi skulle behöva en super snabb hund som störning, men det ska vi nog hitta. Och helst någon okänd för att göra det ännu svårare. =)

Har kollat resultatet från tävlingen. Hade hon klarat platsliggningen hade hon kommit på delad första plats i vår grupp. Grrr. Men men. Det är bara träna på. =)
Det som oroar mig nu är att hon inte lyckas göra lika bra ifrån sig på det som gick bra. Det är nästan ännu värre. Om något går dåligt kan man alltid göra det bättre, men det som gick bra ska man istället bara se till att hålla kvar. Och då blir man ännu mer besviken om sånt som brukar gå bra plötsligt går dåligt. För det är ju hundar vi håller på med och med hundar kan allt hända.

Blev lite linförighet också och där känns hon kanon just nu. Följer jätte bra, men behöver ännu snabbare sättande vid halter.
Läggandet var också jätte bra. Hon har kastat sig ner med nästintill bordercollie fart idag.
Ja, det var en otroligt motiverad Dixie som var på hugget till 100% idag.

Snart tid för agility.
Imorgon kommer jag ha ännu en hund här. Ska vara hunvakt åt bichonen Blanca ända till söndag.
Då blir det livat här =)
Daniels bror och hans flickvän kommer också imorgon och stannar till söndag. Haha undrar vad de kommer tycka!

Jag får inte riktigt ihop min planering. Schemat är maxfullt. Och det behövs göras saker som inte är inplanerade i schemat än. Hur ska jag lösa det?
Jag måste hinna ha en halvdag till pälsvård och badning av Dixie innan utställningen. Men en extra halv dag är inte så lätt att trolla fram. 

Det handlar om prioritering. Synd bara att allt är lika viktigt.... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0