Nu blev det fart på träningen

Äntligen fick jag till lite efterlängtad hundträning!
 
Igår var jag och Lucy på agilitykursen. Det var sista kurstillfället innan vår tävling som är nästa lördag. Vi fick träna på en hoppklassbana och en agilitybana som om det vore på tävling. Det blev lite små missar här och var och hade det varit tävling så hade det blivit disk, men roligt är det ändå :)
Det ska bli mycket spännande att se hur det kommer gå för oss. Vi har ju de absolut bästa instruktörerna så nu gäller det bara för mig att minnas alla bra tips som vi fått. Det kan bli svårt, för jag kommer vara rädd som ett litet darrande asplöv.
Men min lilla lus är väldigt rolig att köra. Hon är verkligen snabb och lättstyrd och det gäller bara att jag gör rätt.
 
Sen idag har vi tränat med Emelie. Vi byggde upp den rallybanan som de hade i SM finalen och det var en riktigt rolig bana. Det gick bra med Dixie... Förrutom att hon inte klarade av sändande till konen när den låg i jämnhöjd med slalomkonerna. Hon sprang till en av de konerna.. Ja, det är ju inte lätt för det lilla hundhuvudet att veta exakt vilken kon de ska springa till :) Men med lite träning så gick det hyfsat. Men det behövs väldigt mycket mer nötande av konen. Emelie hjälpte oss mycket och kom med mycket bra tips som jag ska öva in.
 
Sen är vi inte heller alls färdiga med stå i honnören. Där satte hon sig några gånger... Jaja, det blir hårdträning på det också.
Men i det stora hela var hon duktig!
 
Min lilla lus var pigg och glad och här övade vi fart till rutan som gick bra. 2:ans hopp- gick bra. Fjärren- Gick inte riktigt bra idag. Fritt följ- gick ganska bra. Hon har fått en så härlig attityd i fria följet som jag är så nöjd med :) Jag och Emelie hjälpte varandra att med att se om/var vi gör omedvetna dubbelkommando som man så lätt gör.
Mycket nyttig träning :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0