Vi galna hundägare

Igår var det dags för min och Lucys agilitykurs igen. Vädret var sådär riktigt hemsk som det bara kan vara mörka november kvällar. Kallt, mycket blåst och piskade regn. Trots det så var det lika glada kursare som kom för att tillbringa 3 timmar utomhus för att träna sina hundar på den blöta leriga agilitybanan. Det är fantastisk vad hundar kan få en att göra :) Hade jag inte haft hund hade jag inte satt min fot utomhus igår, men nu fick vi både motion, frisk luft och fantastisk träning och då tänker man inte på vad det är för typ av väder man är ute i.
 
Igår var det tävlingsträning på hel bana med banvandring och allt, utan hjälp.
 
Och jag är så jäkla nöjd med vår prestation igår. Vi satte hela banan, nästan felfritt. På sista hindret blev det en rivning, men det var för att jag inte fullföljde ända till slutet, så jag är jätte nöjd med Lucy!
 
Jag förstår inte hur Lucy har lyckats lära sig Ut-kommandot så fort, men hon är grym på det. "Ut" betyder att hon ska jobba ifrån mig och det har vi stor nytta av. Alla byten fungerar också problemfritt, bara jag hinner med att göra dem :)
 
Sakta med säkert börjar saker även sjunka in i mitt huvud. Men det är mycket kvar. Aldrig har jag stött på något som är så svårt i hundträning som agilityhandling. Det är MIN utmaning! :)
 
Idag är Timja hos oss och hälsar på. T o m Dixie har lekt med henne idag :)
Just nu ligger de och tuggar märgben. Man får avleda med det ibland, annars är det svårt att få dem att sluta leka. I värsta fall får jag koppla någon av dem för att hjälpa till att varva ner.
 
Tur att de gamla grannarna flyttade, för de hade blivit alldeles galna. Den nya grannen är betydligt bättre och har själv 4 hundar av olika raser och störs inte av lite tassar i golvet :)
 
Ikväll ska Timja på kurs och Dixie ska följa med och visa hur tävlingslydnad går till. Lucy får vara hemma idag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0