Det ena efter det andra

Inget blir som jag tänkt mig.
 
Idag skulle jag åka till veterinären igen med Dixies hals eftersom hon fortsatt att svälja konstigt.
Dixie är världens snällaste att undersöka och de kunde gå in i munnen och titta ner i halsen på henne utan sövning. Men allt ser bra ut. Tonsillerna ligger fint i sina fickor och är inte irriterade och de kan inte känna eller se något fel längre ner heller.
Och sedan lunch idag har hon varit helt som vanligt, har inte svalt konstigt. Det är minst sagt mystiskt. Vi får väl se när det kommer igen.
 
Det var dags att vaccinera Selma, så jag tog med henne på köpet när vi ändå skulle dit. När veterinären känner igenom henne så känne hon på knutan som hon har på ryggen och frågar om vi kollat upp den. Jodå, det har vi gjort. Och fick den gången till svar att det inte var något farligt och att det inte gick att ta prov på den för den var för liten (Inte för att nämna några namn, men undvik veterinärer i Landskrona.....host host)
 
Hur som helst så gick det lätt som en plätt att ta prov på knutan och det visade sig vara en tumör. Så det blev en akut operation för lilla Selma. Och jag som lovade henne att vi BARA skulle vaccinera och inget annat. Ja, det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt.
 
Lilla stackaren har nu ett decimeter stort sår på ryggen och om 10 dagar ska vi ta av stygnen och tratten. Med sin grisrosa hudfärg som syns där hon är rakad så är hon allt annat än vacker just nu. Men huvudsaken är att hon repar sig....
 
Något som inte heller blev som jag tänkte var igår på agilityn. Lucy var hopplös utanför banan och ville bara flörta med de andra hundarna och när jag först kom och släppte in henne så såg jag att det satt två kaniner mitt på planen. De fick jag jaga bort och sen trodde jag att verkligen allt skulle vara kört, men till min förvåning så gick det riktigt bra när vi väl var inne på banan och körde.
Igår satte hon sin första bana med klätterhinder och satte alla kontaktfält på samtliga hinder. Det var roligt att se och hon var duktig i övrigt också. Körde även en slalomkombination med alla tre byten och det gick utan problem, men jag fick som vanligt massa nyttiga tips och jag var väldigt glad att jag väl tog mig i kragen igår och åkte iväg.
 
Ikväll när jag var ute på kvällsrundan så kommer det plötsligt en lös hund framspringandes till oss. Det är det värsta jag vet. Jag hatar hundägare som verkar tycka det är okej. Nu var det dessutom en hane som kände doften av löpande Lucy och hon var inte sen med att ställa upp sig och jag hade fullt upp med att mota bort hundskrället. Till min hjälp hade jag Dixie som var förbannad för att någon försökte ta hennes Lucy ifrån henne. När jag försökt få bort hunden ett tag så blir jag arg och ropar till hundägaren om han har lust att ta bort sin hund. Jag får ett mycket nonchalant svar, men han tar bort hunden. Nästa gång kanske jag ska släppa Dixie på hans hund så hon äter upp honom i ett nafs :) Tror tyvärr inte hon skulle göra det :)
 
 
Nu har det varit mycket elände och det ska bli så skönt att åka ifrån allt. För imorgon åker jag och min mamma på SPA-weekend i Polen och kommer hem på söndag kväll. Jag har gett henne den resan eftersom hon hjäpte mig så mycket i våras med Lucys valpar.
 
Så trevlig helg säger jag redan nu
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0