2:a advent

Idag ska man tända det andra ljuset i adventsljusstaken om man har någon. Jag har ingen så det får bli att vi tänder ett annat ljus istället.

Dixie börjar så smått tröttna på att vila från träning. Vi har tränat lite med leksaksbelöning, men då slarvar hon med precisionen och har bara fart och motivation. Och det är ju bra, men precissionen måste komma först.
Därför blir det ingen vidare bra träning, bara på sånt hon redan kan till 100% där vi kan öka motivationen lite. Men det är tråkig träning.

När jag var på Ullared så köpte jag bland annat en en anka till Dixie som även låter som en anka när man trycker på den. Denna anka har blivit Dixies bästis. Hon bär med denna anka överallt och kommer stolt och visar den. Just nu ligger hon och vilar och bredvid ligger ankan.

I brist på annat så har Dixie i övrigt fått ett mycket stort behov av att bära saker. Hon vill vara behövlig och hjälpa till och det får hon. När vi varit i affären får hon alltid bära hem någon vara. Igår bar hon hem en 1-liters soppa i tetrapack till exempel. När man kommer ut med kassen från affären så riktigt tigger hon om att få bära något. Och hon bär så försiktigt och släpper inte förrän vi är hemma vid dörren och jag säger "tack"

Nu ska det göras lite söndagssysslor. Jag hoppas vi kan vara med nästa söndag i skogen igen och att vi då kan lägga ett viltspår.
Jag har hittat lite tråkiga uppgifter på skk.se att barbet inte står med på listan över raser som äger rätt att erövra Svensk viltspårscampion-titeln.
Inte för att det är aktuellt just nu, för först ska vi göra anlagsprov. Men i framtiden hade jag tänkt att vi skulle satsa på den titeln just eftersom jag inte bara vill ha utställningsmeriter på min hund. Hon ska ju gärna kunna göra mer än bara vara vacker. Så detta får jag nog kolla upp och försöka få godkänt, men än vet jag inte hur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0