Det bästa med frost....

.....är att ingen hund blir blöt. Imorse var det en solig och frostig morgon och jag och Dixie gick lång runda och det var första gången på länge som hon kunde härja fritt i högt gräs utan att se ut som en blöt jordhög efteråt.
Vi var på ett ställe idag där Dixie har lite svårt för fokus ibland för där är så mycket roliga fåglar (fasan och rapphöns) som är mycket mer intressant än skator och småfåglar.
Men när jag ser att hon börjar få upp spår och nosande blir energiskt och svansen den viftar som en propeller så brukar jag springa ifrån henne och gömma mig. Om det behövs kan jag kalla en gång och då släpper hon genast sitt spår för att leta efter mig istället. Och efter hon har hittat mig så har hon koll på mig så att jag inte försvinner och struntar i sina spår.  

Sedan hann vi träna lite också i solskenet. Blev lite lydnad på ny plats bara för att det också ska tränas, men hon gör det lika bra som på de vanliga platserna, så det behöver vi nog inte lägga överdrivet med energi på.

Selma hade en av sina dagar idag när hon faktiskt vill träna. Så hon fick också ett lydnadspass. Hon har ett jättebra fotgående och fantastisk bakdelskontroll i vänstersvängarna, men Selmas största problem är att hon vägrar sätta/lägga sig ute i denna årstiden. Hon VÄGRAR! Så det går ju inte att träna in de naturliga sättandet i avsluten på fotgåendet. Men det spelar ingen roll. Selma fick också bjuda på sin show av konster som hon kan.
Det är roligt när den sidan hos Selma kommer fram, men det är inte ofta.

Imorgon börjar ny vecka igen och det är jobb, kurser, och hundträning som gäller.

Till nästa år kan jag ha som nyårslöfte att veckoplanera min hundträning så det blir lite tydligare mål inför varje vecka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0