En härlig promenad

Skönt väder idag! Vi har tagit en lång promenad.
Jag tycker det har varit lite mycket negativt här i bloggen under ett tag. och det går ju emot mitt motto som är "se inte problemen, se möjligheterna"
Så idag hade jag tänkt nämna allt positivt så att alla inte tror att det bara är ett vildmonster jag har =)
Hon är så otroligt gosig och snäll, bara lite vild ibland.
Det är jätte ofta jag får höra folk som påpekar vilken lugn hund jag har. Och det har jag verkligen i vissa stunder, men det är mycket krut i henne också och det är väl så det ska vara, eller?

Idag tränade jag att knäppa loss kopplet- mata- knäppa på kopplet. I många olika situationer och platser. Det gick bra och så ska vi fortsätta. Det kan i alla fall inte göra saken sämre.
Sedan fick Dixie springa i sin stora gröna dal. Jag ska vara så tacksam för att hon inte springer långt bort och att hon inte bryr sig ett dugg om alla tusentals kaninlortar och spår där finns. Sånt bryr hon sig inte det minsta om. Tränade lite inkallning som gick bra även när hon var upptagen med annat.

Sen gick vi vidare och vilade på en bänk i 10 minuter. Bänken står precis intill promenadvägen där det kom många cyklister och fotgängare och hundar förbi. Dixie sitter snällt och tittar. Det ska jag också vara glad för att hon inte bryr sig om.

Vi har också hunnit träna lite freestyle. Snart kan Dixie alla rörelser som vi ska ha i programmet. Jag har ändrat igen. Men den här gången känns det bra. Då ska vi börja med den roliga baklängeskedjan =) wiiiee

Vi har gosat imorse och jag har fått 100 hundpussar och hela ansiktet är "rent" =)

Jag är så glad för denna hunden, hon är helt underbar. Det är bara jag som ska lära mig lite mer vilka knappar jag ska trycka på i rätt situation =)
För ingen hund är samma som den andra. Och alla har en unik funktion och ibland tar det ett tag att lära sig hur man just ska köra en viss individ. Gasar man för mycket så går det för fort och det är lättare att tappa kontrollen och köra över kanten och gasar man för lite tar det en evighet till målet även om man med säkerhet kommer fram.

Mycket kärlek till min underbara älskade hund!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0