Gapande fågelholk+ bilder

Dixie har minst sagt chockat mig idag.
Vi har gjort precis som vanligt. Gått vår runda och jag släppte henne i den gröna dalen. Skillnaden var att hon inte stack direkt. Hon tog kontakt och det blev inga rundor. Hon gick och snusade som en vanlig hund istället.
Där kom gap nummer ett från mig.

Eftersom hon kändes som hon gjorde så gick vi till den folktäta parken. Tränade platsliggning, inkallning, ställande och läggande. Och här tappade jag hakan helt.
Blev nästan tårögd av det jag såg. Jag har inte släppt henne lös i parken på länge, för det har inte kännts som om det är under kontroll, men jag kände det idag. Och vad glad jag blev när allt gick.

Jag kopplade och kopplade loss inför varje moment och hon hade inte en tanke på att springa rus.
Gjorde klockrena inkallningar, förutom första då hon la sig ner när hon skulle sitta kvar. Men gärna det, lägg dig hur mycket du vill, bara du inte springer rus! Jag struntade helt i om hon gjorde momenten bra eller dåligt, det var inte det jag ville testa.

Det var så härligt att se. Som avslutning fick hon några bollkast och hon hämtade dem och lade bollen mellan mina fötter alla gånger. I vanliga fall hämtar hon bollen och springer ett litet extra varv innan hon kommer med den.

Ja, hon har som sagt gett mig stora ögon och en gapande mun idag.

Men det är lösträningskurs ikväll och där kan det gå hur som helst. Hoppas jag kan ta med mig denna känsla till ikväll så kanske det går bra. Men jag väntar mig ingenting. Ger hon mig utmaningen så antar jag den!

Världens bästa fluffnalle är min Dixie!

Här kommer några bilder från helgen på min stjärna!


Dixie tränar personsök, här går det undan =)


Detta är det bästa Dixie vet, söka, söka, söka


Min fina tjej


Dagen avslutades med ett bad, sedan var dagen fulländad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0