Lyckad kväll

Igår var ju som sagt en bra Dixie-dag. När vi kom till Bialitt och tränade löshundskurs så gick det också mycket bra.
Vi tränade skvallerträning på leverpastej och blodkorv. Det gick bra. Vi tränade framförgående med stanna och Dixie gjorde tre fantastiska stopp. Mycket nöjd matte!
Sedan gjorde vi inkallningar mellan varandra och det var klockrent. Alla är så himla duktiga på den kursen och igår var Dixie lika duktig som alla andra.

Sedan hade vi en föreläsning om hundens tänder av en hundtandläkare som går på min kurs. Det var en fantastiskt bra föreläsning. Och efter det gick han igenom alla hundarnas tänder en och en.

Dixie har fått för sig att hon inte alls ska visa sina tänder. Sist på tävlingen ville hon inte och sist hos veterinären ville hon inte och igår ville hon inte. Förstår inte vad som har tagit åt henne. Hon har ju alltid visat tänder för alla. Det har hon ju varit bäst på, såväl på lydnaden som på utställningar. Men nu ville hon inte.
Vi får träna det från början helt enkelt.
Hur som helst, tandläkaren fick tillslut ändå titta på hennes tänder och han sa att hon hade ett utmärkt bett och jätte fina tänder. Alltid roligt att höra.
Vi fick också lära oss hur man ska borsta tänderna på sin hund. Bra tips fick jag. Den föreläsningen borde alla hundägare höra, för det var så mycket bra saker. Alla var mycket positiva och jag tror nog att de som var där börjar borsta tänderna på sin hund.

Så alla som läser detta! Borsta tänderna på era hundar en gång om dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0