"Matte, jag vill träna agility!"

Idag har vi lekt och tränat som vanligt.
Hemma har vi lekt med boll och tränat att Dixie ska lägga ner huvudet under platsliggningen. Hon kunde i 15 sekunder, innan vi slutade.

Sedan åkte vi till Bialitt där jag först masserade Lukaz. Sedan fick Dixie komma ut och träna. Vi var själva och vi tränade på hopphindret i lydnaden. Många repetioner och det gick väldigt bra. Hon flyger över hindret lätt som en plätt. Så jag hoppas det ska fungera på nästa tävling. För det är inga konstigheter.
Vi tränade också några perfekta inkallningar ilydnaden. Mycket fina idag! I mellan åt lät jag henne springa. Och hon sprang. Och jag kunde inte låta bli att skratta åt henne. För i sina rus idag ingick det att hoppa alla agilityhinderna som stod uppradade. Runda efter runda så hoppade hon själv medan jag satt och tittade på. Hon hade så roligt och hon är så vansinnigt snabb. Hon måste tillhöra hundvärldens topp (föruton kapplöpningshundar) i att springa fort. För det är en enorm fart hon har. Hon försökte ta slalom själv också, men det såg inte lika snyggt ut. =)

"Matte, kan vi inte strunta i lydnaden och springa lite agility istället, det är mycket roligare än att ligga plats"

Vi ska börja på agility i april efter påsk. Bara för att hon tycker det är sååå roligt. Annars tycker jag att man inte kan hålla på med allt. Och jag valde lydnad och freestyle. Men Dixie valde agility. Så hon får som hon vill =)
Just nu är det väldigt lite freestyle. Men det är svårt att göra allt på en gång. Veckan har inte tillräckligt många dagar.
Sen är det roligt med lydnaden nu för att vi är ett stort gäng som följer varandra. Det blir mer motiverande att träna när man är många.

Ingen tränar freestyle målmedvetet som jag kan träna med. Jag saknar verkligen en freestylekompanjon som är på min nivå och som också vill tävla så man kan hjälpa varandra i träningen.

Nu ska jag slappa och invänta kvällens avsnitt av desperat housewifes som är mitt favoritprogram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0