Mörkrädd om våren

Idag är det alldeles fantastiskt väder! Årets skönaste dag tror jag.
Men samtidigt blir jag lite mörkrädd för två saker. För det första så är alla ute med sina hundar. Det är hundar överallt. Var är dessa hundar under hela vinterhalvåret? För det är inte många hundar vi möter på våra rundor när det regnar och är kallt. För mig är det obegripligt.
För det andra som gör mig mörkrädd är att när man ser alla dessa hundar så ser man även hur de behandlas.

Det som typ alla gör är att kasta pinnar och bollar till sina hundar. Det finns en äldre dam i 80-års åldern som alltid går med sin hund lös och kastar freesbee. Hon kastar hela tiden och hunden hämtar. Men om hon inte kastar så skäller hunden hysterisk tills hon kastar igen. Så det ända hon gör är att kasta saker för att hunden inte ska skälla. Kul liv och stressad hund.

Men idag fick jag kanske se det värsta jag har sett med egna ögon. Hur i HELVETE kan man behandla en hund så????
Vi gick förbi en stor gräsmatta där det var trångt om pinnkastande ägare och deras hundar. Rätt som det var så springer en pytteliten hund fram till en annan hund och skäller. Ägaren kallar och kallar utan resultat. Tillslut går han fram och hämtar hunden. Och vad gör han?????
Han tar hunden med en hand och bär den i sidan av magen. Hunden skriker och skriker men han släpper inte ner den förrän efter 30 meter. Då släpper han ner den och sedan är hunden så låg och vill inte vara med längre. När ägaren närmar sig så kryper hunden ihop som en liten boll och det var rena pinan när han skulle sätta på kopplet.

Det är så man lär sin hund att vara rädd för sin ägare. Kul liv och rädd hund.


Själv tränade jag och Dixie passivitet till skillnad från alla andra som tränar sina hundar att bli stressade.
Vi tränade också platsliggning på ett bra ställe med störningar. Dixie blir störd av alla som går förbi, hon har svårt att släppa fokus från dom, men hon låg kvar hela tiden. Det ska vi träna mer, för hon har ingen säker platsliggning på nya marker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0