Landet klart

Igår blev vårt nya grönsaksland färdigt och sått! Nu är det bara att vänta på att det ska börja växa.
Man blir ganska mör i kroppen efter att ha grävt, sorterat bort ogräs och krattat. Vi har haft två stycken frivilliga grönsakslandsskötare som mer än gärna skulle vilja hjälpa till med grävningen. Men deras uppgift fick vara att ligga och "vakta" landet från tidiga mördarsniglar. Det gick dem med på.

Igår var det lydnad igen och ett nytt försök på tävlingen. Det gick ju bättre än förra gången, men det känns ändå som om det är något som fattas. Hade provat träna lite innan på dagen och Dixie kändes mycket seg. Jag börjar  tro att Dixie är ganska trött på lydnadsmomenten nu. Kanske vi har tränat det för mycket? Kanske ställer jag för höga krav på precision och glömmer bort den viktiga gädjen?
Detta bör jag nog fundera på. Hur ska vi få upp motivationen på topp igen? Hur ska jag träna precission utan att ställa krav som Dixie inte klarar?
Officiell tävling känns för tillfället mycket långt borta. Men det viktigaste är inte tävla, utan att ha roligt. Har vi inte roligt så kan allt annat kvitta.

Jag tror vi ska strunta i att träna lydnadsmomenten på vardagarna och istället träna freestyle, agility och kanske damma av rallylydnaden? Träna på sånt som hon verkligen tycker är roligt, lite mer apportering.
(kan bara säga att apporteringen igår var en klockren 10:a, den var jag mest nöjd med)
Blanda in mycket mera lek i träningen.
Vi tränade faktiskt freestyle igår och det gick hur bra som helst. Det är synd att det lätt blir att man som förare gör skillnader på exempelvis lydnad och freestyle. Allt är egentligen bara konster oavsett om det är en snurr som hunden ska göra eller ligga eller komma på inkallning. Det är bara beteende! Hunden vet inte att det ena är lydnad och det andra är freestyle, det är jag som förare som har olika inställningar till de olika sakerna och man får en hund som blir därefter.

Livet bara leker för Lucy, hon är måttligt road av träning. Ibland påminner hon om tjuren Ferdinand. "Jag trivs bättre här, där jag kan lukta på blommorna"
Men hon är ännu ung och har hela livet framför sig. Hon är ganska rolig. Hon är ju helt galen i mat, alltså i sitt foder, men är inte så glad för t ex köttbullar, korv, blodkorv och annat som jag hade hoppats skulle kunna vara belöningar. Tyvärr går det inte bra att ha bravo hundfoder i fickan =)
Torkad lunga och hemmagjort levergodis är det som fungerar bäst just nu....Och leksak förståss.

Nu ska jag sätta mig och planera lite för framtiden! Ha en trevlig fredag! Det ska vi ha!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0