träning igen

Det är alltid träning i vår familj och vi tröttnar aldrig =)

I eftermiddags åkte jag in till Ängelholm för att klippa Blanca. Att klippa en bichon för utställning gör man inte bara sådär på 2 timmar, men grunden är lagd och där finns nu linjer som jag kommer putsa mer på sen.
Men det är mycket jobb kvar.

Sen var det ju lydnadsträning. Idag hade vi ny plan på platsliggningen. Dixie fick ha en tunn lina + koppel. När det var dags att gå ifrån hundarna så kopplade jag loss kopplet, men linan satt kvar. Första platsliggningen låg hon, men andra gick hon upp och då gick Britt och tog henne i linan och la om henne. Inte helt protestfritt, men hon la sig och där låg hon och rörde sig inte. Hon blev nog ganska paff och sur över att vi lyckas komma på ett sätt utan att hon får mig som belöning. Vi får prova detta ett tag och se om det har någon verkan.

Resten av träningen skötte hon sig kanske lite bättre än vanligt. Jag tror hon fick possitiva bilder från rallylydnaden för hon följde mig i fotgåendet i varje rörelse och med full glädje och fokus.
Sedan koncentrerade vi oss på att dela upp moment läggande och ställande och det behövs delas upp och förstärkas. Mycket nöjd med min bästa Dixie!

Lucy fick komma ut på slutet och hon har som sagt verkligen vaknat till liv. Hon har varit ganska trögstartad, men nu är det fullt ös på lillan. Och hon har väldigt bra fokus för att bara vara 5 månader trots att det är massa nya hundar överallt. Vi tränade mest fokus och lek och lite ligg kvar.

Fredag imorgon, underbart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0