En helt vanlig vardag

Glömde länka till artikeln om valpbitning, här kommer den:
http://www.canis.se/bibliotek/artikler.php?id=8


Annars är det en helt vanlig dag. Jobbar, rastar hundar, tränar hundar, planerar kurs, svarar på mejl m.m.
Har klippt Dixie i en kort frisyr. Nu ska jag bara hinna bada henne också. Förra veckan badade jag Lucy, men hon är nog smutsig igen. Igår brottade Dixie ner henne först i snö och sen i en jordig lövhög och sedan grävde Lucy i sand. De blir extra smutsiga nu i detta vädret, då allt är blött och lerigt.

Lucy börjar bli riktigt rolig att träna med. Hon har fått mycket bättre koncentrationsförmåga och verkligen jobbar och tänker själv.
Men jag kan väl inte säga att jag lagt ner några större träningsmängder på henne i den aktiva träningsdelen. Det blir bara något litet varje dag. Men den passiva träningen har det blivit massor av. Hon är ju med på mina kurser och får träna på att vara lugn. Det fungerar bra.
Detta missade jag när Dixie var liten och därför har vi lite problem med det när vi är på kurs. Hon vill nämligen aldrig vila och blir upprörd när inte hon får träna. Men man lär av sina misstag =)
Hemma är hon lugn som en filbunke, men det gäller att träna passivitet mer än hemma och det har vi lärt oss nu. Det är väl därför också som vi har problem med platsliggningen eftersom det är en passiv övning. Dixie är bäst in action =)
Men hennes platsliggning tar sig. Igår fick hon ett nytt pass med att ligga stilla på agilityplanen. Det börjar fungera.

Nu måste jag gå och köpa hundmat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0