Ibland är det inte lätt när det finns yttre påverkan

Jag försöker träna Lucy att hon inte ska springa fram till andra hundar som hon så gärna vill.
Igår och idag har vi hittat bra situationer att träna i. Igår var det tre labradorer som lekte som Lucy bara fick titta på, men inte springa fram till.
Idag var det tre andra hundar av olika raser som lekte. Jag hade henne lös och hon följde mig och lyssnade bra. Men det som gör det hela komplicerat är att de andra hundarna till sist inte kan hålla sig från att springa fram till oss och då blir det fel.
Igår kom alla tjocka labradorer och överföll Lucy med blöta pussar och hon gjorde dessamma. Idag kom en av de tre hundarna framspringandes och Lucy som var lös hängde genast på i leken borta hos de andra. Det som var positivt var att hon kunde avbryta mitt i lek med hundar för att komma på min inkallning. Undrar hur länge det håller i sig? =)
Men i det stora hela så har vi fått två misslyckanden i rad. Nu väcks hennes lust att leka med andra hundar och jag vill att hon bara ska leka med de hundar som jag väljer åt henne. Och absolut inte under träning som vi höll på med igår och idag. Ja, detta måste jag åtgärda så att vi får till lyckade pass. Lucy har ju varit duktig, men vi får väl hitta situationer med hundar som är kopplade istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0