Torsdag

Idag var det verkligen en dag med vår i luften. Kl 17.30 hade vi 10 grader och det måste ha varit ännu varmare på dagen. Underbart!
Jag ville inte gå in. Jag tog med Lucy ut för lite lek bland annat. Mest träna på att vara lös och följa mig. Lekte lite kurragömma och skattjakt och skvallerträning.
Än en gång som kom en annan hund framspringandes till oss. Ägaren kom efter och det första hon sa var att det bara var en valp. Ursäkta, men det skiter väl jag i. Jag tränar på att min valp ska kunna gå lös utan att springa fram till andra hundar och nu förstördes den träningen.... igen. Jaja så är det!

Sedan åkte vi på träning. Jag hade helst velat att bara ta med Dixie ikväll just för att hon ska få känna att hon har hela mitt fokus. Men precis när jag tänkte ringa och fråga Daniel om det gick bra, så hade Lucy bitit av Tv-sladden till Tv:n i sovrummet. Så det var ju bara att glömma att hon skulle få vara hemma. Jag får försöka lösa det här med sladdar som hon tyvärr fått mer smak av efter igår.

På träningen gick det väl hyfsat med Lucy. Hon är väldigt hoppig och har i början svårt för fokus, men sen går det bra. Ibland glömmer jag att hon är valp och tränar lite för länge. Skäms på mig!
När jag tränar med Lucy så känns det som det kommer ta en evighet innan hon är lika duktig som Dixie. Dixie är min superhund och göra alltid sitt bästa. Men jag är övertygad om att Lucy också kommer bli lika duktig. Men man måste lägga ner mycket tid och det inser man hur mycket tid det krävs för att få sina resultat man drömmer om.

Dixie skötte sig som vanligt bra på sin träning. Körde kommenderingsträning på tre moment och vi hade ställande, läggande och inkallning. Det gick bra. Jag måste damma av delarna i momenten nu till våren så att det inte blir något fusk. Idag satte hon sig ner före mitt kommando och det brukar aldrig hända, men det är sånt som måste upprepas. Platsliggningen gick bra, men nu måste jag verkligen öka avståndet till 20 meter. Nu klarar hon tid och störning bra, så det är bara avståndet kvar.

Imorgon är det fredag igen. Min älsklingsdag.


Kommentarer
Postat av: Marie Hallberg

Hej Maja (och gänget)

Såg att Lucy gillar sladdar =). Fick ett tips när jag skaffade Merlin att man skulle gnida in dem med ättika (spätt med vatten så det inte blev så starkt). Vet inte om det funkar för flaskan jag köpte står orörd, Merlin har aldrig tuggat på något :O).

Hoppas att det löser sig. Det kan ju bli både farligt och dyrt.

Kram

Marie och Merlin

2010-03-19 @ 14:21:46
URL: http://lillamonstret.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0