Träning på katt

Här på landet finns det ungefär 1000 katter, ganska mycket jämfört med Helsingborg där man ser någon enstaka ibland.
Dixie är hemsk att gå med när hon känner doften av katt och eftersom det finns katter var man än tittar så är hon alltid hemsk nuförtiden.
Så idag blev det träning att kunna behärska sig trots katter. Vi gick till en gård som ligger 200 m från oss.
100% kattgaranti!!
När vi kom dit såg vi säkert 10 katter fara åt alla håll. Dixies ögon gick i kors, men det värsta är inte att hon ser dem springa, utan när hon ska börja spåra dem. Då har hon bara en sak i huvudet och hon kan plöja genom stenmurar bara för att ta sitt spår.
Men det kunde hon glömma idag, för nu hade jag en träningsplan.
Där satt tre katter uppe på en liten mur. Där tränade vi.
Träningen gick ut på att hon ska kunna gå i slakt koppel förbi dem och även lyssna på kommandon som stanna, hit, och sitt. (Ofta är hon för blockerad för att lyssna annars där det finns katt)

Det tog inte så lång stund, sedan kunde hon gå fint förbi dem. Lucy var också med, hon är inte alls lika låst på katter. Jag har gjort anourlunda med henne från början.
Första gången Lucy såg en katt, skrek jag ett "räddskrik" och sprang därifrån för att visa att katter är farliga. Det har fungerat super bra. Nu har hon respekt för dem och lyssnar direkt när vi ser en katt. Men detta tips fungerar bara om om gör det från början med ung hund och säkert inte på alla raser. Med varje hund man har lär man sig något nytt.

Hur som helst, Lucy fick ligga plats medan jag tränade Dixie och sedan fick de byta. Perfekt störning på platsligget.
Katterna verkade ha roligt åt oss, för det kom fler och fler som publik. Även ett 10-tal kor hade samlats en bit bort för att titta på.
Denna träningen ska vi repetera ett tag framöver, sen får vi se om det kan bli lite trevligare att gå med Dixie igen.

Har även tränat agility med Lucy. Idag tog hon en kombination med 10 hinder. Hon är jätte duktig. Jag tror snart hon är bättre än Dixie.
Lucy är också mycket snabb, men går inte upp i den stressen som Dixie gör på agilityn. Dixie är lite för laddad på agilityn så det slår över. Hon har t ex mycket svårt att vänta i starten, vill bara iväg.. Lucy sitter som ett ljus och väntar på sin start signal.
Men det är ju tur att jag kan ha en stjärna på lydnad och en på agility =)

Alla valpar mår bra. Bara svarta hanen som inte öppnat sina ögon ännu. De börjar försöka stå på sina små ben, men trillar för det mesta. Igår fick dem sina klor klippta igen.

Kommentarer
Postat av: Marie Lidblad

Du är välkommen när du vill med dina hundar. Bara de inte jagar mina katter. Russin som är en blyg katt har idag mycket svårt att känna trygghet hemma!Hanhar blivit jagad tillräckligt! Gissa av vem? Och nu har jag fler på listan som inte är av rasen Barbet.

2010-09-03 @ 20:05:45
URL: http://www.batterikullens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0