Turistbilder

Då kommer den andra delen av semestern i lite bildbeskrivningar. Hundutställningen var ju bara en dag, men de andra dagarna turistade vi runt ordentligt i Paris och även Amsterdam.
Hundarna skötte sig ju utmärkt på utställningen, men de ska också ha stor guldstjärna på uppträdande under hela resan. De har åkt 13 timmars bilresor utan ett ljud, promenerat i storstaden utan problem, åkt bullrig tunnelbana i rusningstrafik, legat snällt under borden på alla restauranger vi besökt, varit trygga på alla nya hotellrum, hälsat glatt på alla nya människor som ville klappa osv. Det var Lucys första långa resa och med tanke på att hon bara är 1,5 år så var jag mest imponerad av henne att hon fixade hela resan galant! Superhundar!


Här spanar de över floden Saine som rinner genom hela Paris. Lucy ville helst hoppa i.


Här promenerar de lugnt som om de aldrig gjort något annat. På väg mot........Notredam! Här var vi med Dixie förra året, men nu har även Lucy varit där.


Har aldrig varit med om att hundarna fått så mycket uppmärksamhet som i Paris. Mängder med folk ville klappa och ta bilder överallt och hela tiden. Självklart ställde hundarna upp på det. Här poserar Dixie med en tjej som själv ville vara med på bilden.


Mera klapp och kel


Lucy utanför Louvren


Ingången till Louvren


Kön in till louvren


Och allt besvär för denna lilla madamen.


Själv tyckte jag Louvren var något av det största men tråkigaste museét jag någonsin varit på. Bara dystra och mörka tavlor och absolut ingen vacker konst. Då får man väl liva upp stämningen lite själv!


Eiffeltornet var mäktigt


Enorm utsikt där uppifrån, men det var svindelvarning om man tittade ner


Jag provade sniglar för första gången och det gick faktiskt ner


Sista kvällen i Paris hade vi trevligt sällskap av mina valpköpare från Norge- Geir och Solveig som även varit med och tittat på utställningen dagen innan. Här äter vi tre-rätters segermiddag för Dixie och skålar med äkta champagne (hundarna ligger under bordet)


På vägen hem blev det även två nätter i Amsterdam som var en mycket trevlig stad. Här fick jag shoppat några klänningar.


Lucy passar på att vila upp sig ordentligt på en av restaurangerna


Min lilla jakthund spanar på fåglar i kanalerna


Kanaler fanns det överallt och även katter. Lucy fick syn på två katter på en restaurang och lyckades smita ur sitt koppel. Som tur var fick jag tag på henne innan hon hann sticka efter.

Men en annan rolig sak hände henne. När vi går längs en kanal som sticker plötsligt en katt upp sitt huvud ur ett buskage och blänger på hundarna. Lucy får vittring och när hon sedan upptäcker katten så står de ca 30 cm från varandra nos mot nos. Efter en stund tar Luy ett försiktigt steg mot katten och då fräser katten till och höjer sin tass och Lucy blir så rädd så hon skriker ett dödsskrik och kastar sig bakåt i en kullerbytta.
Det såg himla kul ut och katten måste känna sig mer än nöjd =)

Det var den resan...

Idag har båda hundarna blivit kortklippta. Nu blir det inga utställningar på länge.
Nästa grej vi laddar för är Rallylydnadstävningarna i slutet av juli. Då känns det som att kort päls passar perfekt!


Lucy började förresten att löpa samma dag som utställningen och det betyder att hon kommer paras på sitt nästa löp som förmodligen äger rum i februari/mars 2012

Kommentarer
Postat av: Marie Lidblad

Välkommen hem Maja Dixi och Lucy!

Och MÅNGA GRATTIS till er, kul att läsa din blogg! Vilka upplevelser!(jag har faktiskt försökt få er under nyheter på barbet.se men inte lyckats!)Att vinna WW bland 54 andra är en bedrift!

Kram från Gotland

2011-07-13 @ 21:13:36
URL: http://www.batterikullens.se
Postat av: Marie Widblom

Det är nog bara Barbeter som kan uppföra sej så fint...Ja ni verkar ha haft det väldigt trevligt när man tittar på bilderna.Jätte grattis igen.Lycka till med rallylydnaden.Hoppas vi syns i Stockholm i december.(det låter långt dit)

Kram Marie

2011-07-13 @ 22:23:17
URL: http://www.laspezias.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0