Dags att sumera året

Tiden går fort och snart är detta året slut. Jag brukar ofta vilja plocka fram de fina händelserna som har varit under året så jag vet vad jag ska minnas av år 2012 och eftersom detta är en hundblogg så är det hundiga händelser jag fokuserar på här även om det har hänt en massa andra bra saker också.
2012 har varit ett väldigt bra år, förrutom att året har försvunnit i ett nafs!
 
Mina bästa minnen 2012:
 
Med Dixie
 
År 2012 var då jag och Dixie betade av fortsättningsklassen i rallylydnad. På första tävlingen vann vi klassen med 98 p och på följande tävlingar blev det 97 och 93 poäng och tillsammans tog vi titeln RLD F
 
 
Dixie har ställts ut 4 gånger under året. 2 utställningar i Sverige varav hon på den första blev BIR och sedan lyckades plocka sin första officiella placering i gruppfinalen där hon blev BIG 4:a. På utställningen efter hängde turen i sig igen och det blev ytterligare ett BIR, men denna gången gick det ännu bättre i gruppfinalen och vi stod som vinnare av grupp 8, BIG 1:a! Det var en otrolig känsla att sedan få deltaga i BIS-finalen. Detta kanske bara händer en gång i livet så detta minnet vill jag hålla kvar!
 
Sedan deltog vi på två-dagarsutställningen i Herning i Danmark där Dixie stod som BIR och Dansk Vinnare -12 första dagen och BIM och Nordisk Vinnare -12 andra dagen. (Bilden är från Sofiero)
 
Så vårt år tillsammans har varit riktigt bra och även om hon har varit sparsamt tävlad och utställd så har framgångarna varit många. Jag kommer aldrig få en sådan hund igen!
 
Med Lucy
 
Lucys 2012 har också varit mycket händelserikt
Det känns som första halvan av året handlade om valpar för Lucys del, allt från löpning, parning, valpning och allt vad det innebär.
 
Fredagen den 13:e april födde Lucy 10 underbara valpar trots att ultraljudet visade på en liten kull. Det var en överraskning! Lucy var en underbar mamma från början till slut!
 
Efter valpningen är Lucy utställd 2 gånger, i Norge och I Danmark där hon plockade hem sitt Norska Championat (NO UCH) och sitt Danska Championatet (DK UCH) och blev då även Nordisk Utställningschampion (NORD UCH)!
 
Under hösten 2012 har vi även utvecklats mycket tillsammans inom agility och lyckades vinna en serietävling, inget officiellt, men väldigt roligt att vår träning gått så mycket framåt.
 
Och så till årets sista lyckostöt förra helgen då jag och Lucy debuterade i lydnadsklass 1 med 1:a pris och dessutom stod som klassvinnare på vår allra första tävling! Det var väldigt oväntat, men verkligen ett perfekt avslut på ett fantastiskt år! (Bilden är inte från tävlingen eftersom det var snöstorm den dagen och inga bilder togs)
 
Så jag är otroligt nöjd med Lucys 2012 och det känns som vi har mycket bra saker att se framemot också :)
 
 
Nya tillskottet:
 
År 2012 var även året då vi utökade flocken med detta lilla lakristrollet :)
Timja är en tik som vi behöll från Lucys kull och hon bor hos min kusin och har det hur bra som helst. Jag träffar henne ofta och kan bara säga att detta är en hund med framtiden för sig! Hon är allt det jag önskar av en hund! Hon skulle kunna vara ett resultat av en Dixie/Lucy parning om det nu hade gått där alla deras bästa egenskaper samlats i en hund:) Timja har mest varit valp detta året och gått kurser m.m. En utställning har vi hunnit med där hon blev BIR-Valp...
 
 
Valpar från Majtippans:
 
Det är såklart jätte roligt när det går bra för de valpar man har fött upp. Dixies valpar har hunnit bli två år och hunnit med lite saker under året.
 
Sannie (Majtippans Jade of Cheba) har visat framtassarna inom lydnad och tagit titeln LP1 på tre möjliga tävlingar med fina poäng. Hon har även startat i lydnadsklass 2 med 190 p och klassvinst!
Sannie har även blivit genomfört MH-beskrivning och har nu känd mental status
 
Amie (Majtippans Jaspis of Cheba) har blivit Norsk Utställningschampion!
 
Bruno (Majtippans Rubin of Cheba) har tagit sitt första Cert och CACIB och även genomfört BPH
 
Även Chip (Majtippans Topas of Cheba) och Malou (Majtippans Citrin of Cheba) har genomfört BPH
 
 
 
Jag tror det kommer bli en liten bloggpaus här ett tag. Jag ska nämligen inte vara hemma så mycket nästa vecka, så jag avslutar med att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
 
Men jag ser framemot nästa år så jag kan sätta upp nya mål :)

Kommentarer
Postat av: Emelie

Vilket härligt år, många fina framgångar som du ska vara stolt över! Ser fram emot att se vad vår träning ger för resultat år 2013! Kram!

2012-12-22 @ 18:41:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0