Trängsel

Äntligen kom vi iväg på träning! Det var väldigt efterlängtat enligt oss alla tre :)
 
Det blev många pass på kvällens träning och det var en väldigt bra känsla när jag åkte hem.
 
Det blev mycket lydnadträning för Lucy. Samtliga moment i lydnadsklass 1 och som avslutning blev det även en kommendering på hela programmet.
Lucy gjorde kanske sin livs bästa linförighet idag. Hon hade engagemang och fin attityd genom hela linförigheten och bra halter, förutom en. Det berodde på att hon trängde.
Efter den fina linförigheten så gjorde hon kanske ett av sitt livs sämsta läggande. Men så kan det bli ibland. Resten gick som det brukar, varken bättre elelr sämre.
Även platsliggning och tandvisning gjorde hon med full pott.
Tänk att min lilla lus har blivit så duktig. När vi började med lydnad för 2 år sedan så tyckte Lucy att det var väldigt tråkigt och kunde inte koncentrera sig mer än 1 sekund. Vi la ner lydnadsträningen då eftersom jag inte heller tyckte det var kul när inte hon tyckte det, men jag återupptog lydnaden nu i höstas och det har varit som en ny hund att träna med. Hon är engagerad, glad och går med viftande svans och har full fokus på mig.
Vilken förvandling :) Jag är väldigt nöjd med nya Lucy! Som lydnadshund är hon inte den snabbaste (ingen bordercollie-fart), men hon är väldigt pålitlig och det ska bli kul att se hur hon fortsätter utvecklas.
 
En ny grej som jag har märkt på våra vanliga promenader är att det uppstår trängsel.
 
Förrut har Lucy alltid gått framför mig i sin egen värld och Dixie har gått i fotposition och tiggt om att få träna. Men nu har Dixie fått konkurrens, för Lucy vill nämligen också gå i fotposition och trängsel uppstår. Den ena försöker tränga ut den andra för att komma närmst mitt ben, sen turas de om att trängas.
Det kan ju ses som ett lyxproblem att hundarna frivilligt väljer att inta fotposition på vanliga promenader, men lite jobbigt kan det bli även med det. Ibland önskar jag att de kunde koncentrera sig på att t ex göra sina behov när jag bestämt att det är "icke-träningstid".
 
Dixie med sin enorma energi var såklart också med och tränade ikväll, där kan vi snacka bordercollie-fart!! Hon fixar numera högerhandlingen bra och kan alla byten. Nästa steg för henne är att träna hela banor i avancerad klass. Men just nu känns det ändå lite omotiverat med banbyggandet, kanske för att det är kallt och bökigt att släpa på skyltar?
Men när jag har letat ut ett lämpligt datum för tävling så kommer nog skyltarna fram :)
Tyvärr blir det ingen tävling för oss förrän till våren...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0