Syskonkärlek

Det är full rull här. Valparna far genom huset i rasande fart och smakar på allt som kommer i deras väg.
Det är väldigt mycket regn idag, så det får bli inomhusaktiviteter för dem små.
Några valpar är nu bestämda med vilka hem dem ska få och de är även klara med namn. Så det ska jag börja träna in på dem en och en.

Det finns två i kullen som verkligen har hittat varandra. De leker mycket ihop och sover nästan alltid tätt intill varandra. Och tänka sig att just dessa två kommer hamna i samma del av landet, inte allt så långt ifrån varandra så deras syskonkärlek kanske kan fortsätta att växa även efter att dem har flyttat.


Här är dem! Blå hane som kommer kallas för Kellox och brun tik som kommer kallas för Juni och som kommer bli norrlänningar båda två.


Här är dem 1 vecka gamla och har redan fattat tycke för varandra


Kellox på upptäcksfärd i huset


Kellox


Juni


Och här ligger lille Leo (Brun hane). Leo kommer flytta till Uppsala.


Och så blev det en bild på Alma också (Rosa tik) som ska flytta till Danmark.

Igår tränade jag med dem stora hundarna. Dixie hade lite etra energi så det passade utmärkt att träna "rutan" i lydnadsklass 2. Vi har inte gjort det särskilt många gånger, men hon är så himla duktig. Full fart mot rutan och stannar på kommando. Jag kunde skicka henne från 10 meter och det har vi aldrig gjort. Lucy fick också träna rutan och det har hon aldrig gjort förr, men hon var en naturbegåvning. Galopp in i rutan och ställde sig så fint.
Bästa hundar!

Lucy har börjat leka med valparna nu. Hon gör lekinviter och busar med dem och det tycker dem är så roligt.
Dixie håller mest på att lära dem vad "morr" betyder och lyssnar dem inte så får dem en rejäl utskällning och då blir dem så rädda, men efter en stund är dem där igen och försöker klättra upp på henne.
Men även Dixie börjar visa att hon kan tänka sig lite lek, hon lägger sig ner så honom kommer på deras nivå och viftar så glatt med svansen. Hon ska bara lära dem var gränsen går, sen kommer hon leka på riktigt. Tur att någon kan sätta gränser, Lucy är ju inte någon mästare på att säga ifrån, hon försöker mest gå iväg när hon tycker valparna är för jobbiga.Kommentarer
Postat av: Berith

Man blir alldeles varm i hjärtat.........vad roligt med alla bilder på Kellox o bästa syrran, Tack för det! Vi har ca 16 mil till Luleå enkel väg men det vore ju kul att få till det någon gång emellanåt i alla fall......

2012-05-16 @ 19:04:21
Postat av: Gunilla

Så fina bilder tack Maja för alla uppdateringar du gör. Kul att det blir en till valp till Norrbotten /Västerbotten . Vi brukar ju ha träffar så vi kanske syns då.

2012-05-17 @ 09:41:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0